Kako lahko svoj prvi zmenek narediš idealen?

Idealni prvi zmenek Slovencev je na pijači. A kako lahko svoj zmenek še malce začiniš in ga narediš res dobrega in - idealnega?

Vir: Shutterstock

Raziskava o zmenkarijah med Slovenci – Zmenki & spoznavanje po slovensko – je pokazala, da Slovenci uresničujemo svoje zmenkarske ideale.

Naša najpogostejša izbira za prvi zmenek je namreč pijača – več kot polovica sodelujočih v anketi je navedla, da so na prvi zmenek šli na pijačo. Prav tako Slovenci svoj idealni prvi zmenek vidimo na – pijači. Torej, hodimo na popolne zmenke! 🙂

Tak rezultat je bil tudi pričakovan, saj je pogovor ob pijači najbolj optimalna možnost. Pijača se lahko razvleče tudi v večerjo ali sprehod, če je simpatija iz minute v minuto večja. Če pa ni, pa se lahko dokaj hitro zaključi.

Kako izpeljati idealni prvi zmenek?

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Hja, treba je iti na pijačo. A pijačo strežejo skoraj povsod, se strinjaš? Zato je odgovor “Na pijačo jo pelji” dokaj suhoparen. Zate smo pripravili nekaj namigov, kam lahko po uspešni pijači še gresta. Ne pozabi, točen potek zmenka boš moral/a malce prilagoditi svoji simpatiji.

Na pijačo lahko gresta v bližnji lokal, v prazničnem času je v centrih mest ogromno stojnic s kuhančkom. A pijača naj bo izhodišče in če se ujameta, pojdita še kam. Recimo:

 • na sprehod,
 • na biljard, bowling,
 • drsat,
 • v kino, gledališče,
 • na ples,
 • na karting,
 • v zavetišče za živali, od koder na sprehod peljeta psa,
 • v sobo pobega,
 • v centru mesta se usedeta na klop, opazujeta mimoidoče in napletata različne zgodbe teh mimoidočih ter se ob tem nasmejita,
 • na kratek prigrizek,
 • na prireditev, ki se prav v tistem trenutku odvija v vajini bližini,
 • Edvard Kadič ima zate še več nasvetov, kam na prvi zmenek.

Lahko gresta le na eno hitro pijačo, ki se običajno zaključi, ko spijeta zadnji požirek. Lahko pa svoj zmenek nadgradita še s katero drugo dejavnostjo. Ki običajno pride spontano, če se res ujameta.

Pomembno je, da vajino aktivnost izbereš na podlagi vajinih skupnih interesov. Te interese pa izveš iz profila simpatije in samega klepeta. Tudi malce kreativnosti ni odveč – pripravi ji / mu nekaj čisto nepričakovanega. 😀

❥ Fant, ne veš, kako jo povabiti na prvi zmenek? Kako povabiti na zmenek, si preberi tukaj.
❥ Dekle, ne veš, kako mu namigniti, da je čas za zmenek? Preberi, kako mu namigneš, da je čas za zmenek.

Srečno!

BREZPLAČNO preizkusi ona-on.com tudi ti!

1 komentar

 1. Dober večer ona -on . Naj povem,da mi je vaša oddaja zelo zanimiva,kako lepo svetujete vsem ki iščejo prijatelja.To je zelo zanimivo,za nas starejše ki težko hodimo,pa brez prevoza sem.Res pa je ,da se ne morem izbrati prijatelja,saj so me moja leta prehitela,da pa človek rabi družbo za pogovor dobre nasvete,da pa je treba za njega skrbeti,tega pa nebi zmogla,saj sem srečna da lahko skrbim sama zase.Da mi pa internet veliko pomeni saj si krajšam večer.Veliko poročil si lahko pogledam sem veliko se na učila,to pa meni veliko koristi se povezana z celim svetom.Še enkrat najlepša hvala.

Odgovori