Kako naj pritegnem njegovo pozornost?

Opazili ste moškega ali žensko, ki vam je všeč in bi ga/ jo radi spoznali. Kako mu namigniti, da naj pristopi?

Kako naj pritegnem

Če ste opazili moškega ali žensko, ki vam je všeč in bi ga/jo radi spoznali, pa vas le ta še ni opazil/a, lahko pri tem malce pomagate kar sami. Mnenja o tem, ali naj ženska naredi prvi korak pri spoznavanju, so različna.

A če vam ob pogledu na izbrano simpatijo zavibrira telo in srce hitreje bije, potem je vredno, da se prepričate ali so občutki na drugi strani podobni.

Kako naj pritegnem pozornost ali kdo osvaja in zapeljuje?

Pravzaprav pri osvajanju in zapeljevanju ni pravila kdo ga izvaja. Gre bolj za ženski in moški princip delovanja, ki pa je prisoten pri obeh spolih, le da je pri enem lahko bolj izražen kot pri drugem.

Moškega lahko izzovete, potem pa mu pustite, da je aktiven in si izmisli način, kako vas ulovi.

Razlika pri vprašanju ‘kako naj pritegnem pozornost’ je torej v načinu. Kako osvaja moški in kako osvaja ženska ter kaj si pravzaprav vsak predstavlja pod pojmom osvajati oz. zapeljevati. Po navadi je moški princip navzven viden kot aktiven in ženski pasiven.

Če to prevedemo v prispodobo o lovcu in srni (kjer srna želi, da se jo ujame in zanjo dobro skrbi), potem srna lahko pomaga lovcu tako, da se mu pokaže. Saj mogoče ta lovec sploh še ne ve, kaj mora ujeti. Ali bo šel na lov ali ne, pa je njegova odločitev.

Moškega lahko izzovete, potem pa mu pustite, da je aktiven in si izmisli način, kako vas ulovi. Če pa tega ne zmore ali noče, to v resnici ni več vaša stvar. Ve ste svojo vlogo odigrale.

Preberi tudi: Kako osvojiti moškega?

Kako naj pritegnem pozornost? Načinov, da vas opazi je več

Pokažite se!

Kako boste pritegnile pozornost moškega je odvisno od vaše narave, temperamenta, zaupanja vase, samozavesti, notranjih čustvenih vzgibov in še bi lahko naštevali. Dobro pa je, če ostajate v mejah svoje ženstvenosti, ki v osnovi ni usmerjena v akcijo.

Kako naj pritegnem
Poiščite svoj stil, ki bo samo vaš. Vir: Shutterstock

To pa ne pomeni, da le čakate in ste na milost in nemilost prepuščene delovanju moškega. Lahko ga opozorite nase in povabite v akcijo. To je vaša moč.

Še pred tem pa se spoznajte in se poskušajte v sebi počutiti dobro. To zajema tudi soočenje s svojimi lastnimi strahovi pred zavrnitvijo. Če želite pritegniti njegovo pozornost, se morate namreč vsaj malo izpostaviti, kar pa je za nekatere ženske lahko izredno ranljivo. Pojavi se sram in strah, da se boste recimo osmešile ali izgubile ponos.

A z načinom, ki daje v ospredje vas v smislu, da se najprej počutite dobro vi, ne morete ničesar izgubiti. Ker pa smo ljudje ob prvem stiku predvsem vizualna bitja, upoštevajte tudi to. Pokažite, da cenite svojo zunanjost, kdo ste in kako delujete.

Stil

Moški zaznavajo žensko telesno lepoto na svoj način, lahko pa si izberete obleko, čevlje, se odišavite in uredite tako, da boste sebi všeč in boste poudarile svojo žensko naravo. To ne pomeni, da morate biti razgaljene, pretirano seksi, z močnim make-upom in vpadljivo obleko.

Pokažite, da cenite svojo zunanjost, kdo ste in kako delujete.

Če pa vam je všeč oprijeta obleka z dekoltejem in se v njej dobro počutite, potem jo oblecite. Prav nič ne bo narobe tudi s hlačami, če so vam ljubše. Če pa npr. niste vajene nositi čevljev z visokimi petami in jih obujete, da boste videti lepše, izpadle pa boste štoraste, boste res pritegnile pozornost. Vendar ne tako, kot si jo želite.

Dobro je, če najdete svoj stil videza, ki je lahko drugačen od vašega vsakdanjega, a je še vedno vaš in vam bo pomagal pri večji samozavesti in sproščenosti.

Očesni stik

Kako naj pritegnem
Očesni stik je eden najmočnejših sprožilcev, da nekoga povabite v svoj krog. Vir: Shutterstock

Očesni stik je verjetno eden izmed najmočnejših sprožilcev, da nekoga pritegnete v svoj krog. Ko se ujamejo oči, se lahko skrije vsaka obleka, čevlji in pričeska. Pogled v oči nezavedno v drugem človeku zbudi odziv in ga ne pusti ravnodušnega. Zato ne glejte v tla. Glejte v oči.

In če se z moškim, ki vam je všeč, naključno pogledata, si dovolite, da ga pogledate vsaj še dvakrat. Prvič gre mogoče za naključje, tretjič pa bo tudi on dojel, da ga “vabite”.

Naj opazi, da ste ga vi opazili, to je vse. Nato je on na vrsti, da gre v akcijo in se vam približa, saj je dobil signal, da se vam lahko.

Delovanje

Ne le vaša zunanjost, na očeh je tudi vaše delovanje. Če se npr. lahko sprostite v plesu in uživate, vas moški lahko hitreje opazi. Pogosto niti ne zaradi samega plesa (ni važno, če niste odlična plesalka), temveč zato, ker v njem uživate. In če nekdo uživa v tem, kar počne, to avtomatično privlači ljudi.

Najpogosteje se moški približa takrat, ko pravzaprav ne naredite nič posebnega.

Podobno kot očesni stik pa ima lahko tudi fizična bližina nenavadno moč. Čeprav moški, ki vam je všeč, še ne ve, da obstajate, ga lahko na to nedolžno opozorite. Pot na stranišče lahko vodi tudi mimo njegove mize, in to po navadi večkrat v noči.

Pogosto pa se zgodi, da se vam bo želeni moški približal takrat, ko pravzaprav ne poskusite narediti nič posebnega, kot delovati naravno in biti taki, kot ste.

Za bolj pogumne

Običajno ženske čakajo, da jih moški ogovorijo, ker naj bi to spadalo k bolj dejavni vlogi moškega. Vendar mu lahko daste tudi ve iztočnico, nato pa vidite, če jo bo vzel in nadaljeval pogovor.

Lahko ga recimo le pozdravite, kaj vprašate ali komentirate. Med tem pa se ne pozabite nasmehniti. Nasmeh vas bo sprostil, kot tudi njega. Če se človeku iskreno nasmehnete, skoraj vedno dobite nasmeh nazaj.

Ko to naredite, mu dajte vsaj malo časa. Mogoče je tudi on zmeden, ker ste se mu približale in se mora še kaj pametnega izmisliti, kako vas zadržati v njegovi bližini.

Stranpoti osvajanja in zapeljevanja

Kako naj pritegnem
Vir: Shutterstock

V čustvenem smislu pomeni osvajanje oz. zapeljevanje pridobiti ali prizadevati si dobiti naklonjenost in ljubezen nekoga. Lahko pa dejanje, s katerim želimo dobiti naklonjenost drugega, sproži prav nasproten učinek in odpor pri drugemu.

Osvajanje pomeni tudi “z bojem spravljati tuje ozemlje pod svojo oblast”, zapeljevanje pa “prizadevati si, da nekdo naredi nekaj česar prvotno ni želel, pogosto z navidezno prevaro.” Pri osvajanju in zapeljevanje gre torej za neke vrste igro moči in prikaz nečesa, kar pravzaprav ni čisto res.

Seveda smo pri pritegovanju pozornosti vsi vsaj malo podvrženi temu, saj se hočemo predstaviti v kar najlepši luči in doseči svoj cilj. A kljub temu ohranite mejo realnosti, ker tudi moški lahko začuti, kdaj ste pristne in kdaj preveč izumetničene. Naj razočaranje nad resničnostjo ne izbriše čarobnost vajinega prvega stika. Na vprašanje Kako naj pritegnem njegovo pozornost je torej odgovorov veliko. V prvi vrsti pa se je potrebno držati vodila: Bodi to, kar si!

Srečno!


Draga bralka,

ali se tudi ti poslužuješ kakšnih namigov, da bi pritegnila pozornost moškega, ali raje osvajanje v celoti prepustiš njemu?


 

Ni komentarjev

Odgovori