Kako osrečiti žensko?

Si že kdaj razmišljal o tem, kako preprosto bi bilo v partnerstvu, če bi obstajal recept ali navodila o tem, kako osrečiti žensko? Ji vsak dan povedati, da je lepa? Jo vsako jutro objeti? Kako pogosto prinesti šopek rož? Jo razvajati na 1.001 način? Kakšna je tista formula o uspehu, ki zagotavlja mir in sožitje? Sploh obstaja?

Dejstvo je, da so ženske muhasta bitja (tudi moški, da ne bo pomote – samo, da malo manj). Včasih skrivnostne, odprte kot knjiga, pa čustvene in potrpežljive. Na drugi strani pa jim mnogokrat hormoni (da hormoni so krivi) ponagajajo do te mere, da (za kratek čas) postanejo čustveno neuravnovešene, zadirčne, nerazumljive in osebe z drugega planeta.

Ko se že zdi, da si naredil vse prav, da vse teče kot namazano, pride dan eksplozije. Čustva nekontrolirano bruhajo, izrečene besede (v tvojih ušesih) nimajo smisla, … Če se želiš pogovoriti, ni prav, ker je ne razumeš. Če si tiho, ni prav, ker se nočeš pogovarjati in ti je vseeno. Ah ja… No, vsak vihar enkrat mine. Da pa bo teh viharjev čim manj ali pa, da bo imela po notranjem viharju, ki si ga seveda močno čutil tudi ti, vsaj malček slabe vesti, sledi spodnjim predlogom.

P.S. Alinej je sicer veliko, ampak naj ti namignemo, da jih večino že imaš. 😉

1. Spoštuj jo!

Najpomembnejša stvar v odnosu je medsebojno spoštovanje. Obstaja več variacij spoštovanja, vendar osnova je: bodi odkrit, poslušaj jo, bodi razumevajoč, daj ji priložnost izraziti mnenje. Nikoli je ne užali, ne obsojaj je za dejanja in ne izražaj svojega mnenja na zloben način.

2. Ne skušaj popraviti njenega sveta.

Ko ženski nekaj ne gre, ali naleti na oviro, ne potrebuje mojstra, ki bo to popravil, ampak prijatelja, zaveznika, ki ji bo prisluhnil in stal ob strani.

3. Bodi samozavesten in ne aroganten!

Kljub temu, da ženske rade vidijo čustvenega moškega je zelo seksi lastnost samozavest – torej, moški, ki verjame v lastno vrednost. Vendar pazi, da pri tem ne prestopiš pragu arogance, ki je na seznamu ‘no go’.

4. Pohvali jo.

Znova in znova. Ženskam je všeč, če pohvališ njen videz, novo obleko ali pričesko. Povej ji, da je lepa, da ima lepe oči, da te privlači, da je seksi, …

5. Pogovori o partnerstvu.

Ko ženska začne pogovor o vajinem razmerju, to ne pomeni nujno nekaj slabega. Številne ženske se rade govorijo o stanju zveze, kaj gre prav, kaj narobe. To je dobro! Iskren in odprt pogovor vaju lahko zbliža.

6. Nikoli je ne jemlji kot nekaj samoumevnega.

Ceni vse malenkosti, ki jih naredi zate in ji to tudi povej.

7. Bodi ljubeč.

Za zdrav, srečen odnos ni boljšega kot moški, ki zna pokazati svojo nežno plat. Objemi jo. Ponudi ji robček, ko ji solze prekrivajo obraz.

8. Ljubezni do nje ne pogojuj z dejanji.

Če jo ljubiš, jo ljubi takšno, kot je. Z vsemi napakami in minusi, ki jih ima.

9. Poljub.

Francoski poljub.

10. Romantika ali ‘gentlemanstvo’ ima še vedno posebno mesto v njenem srcu.

Ko gre za romantiko, ženske še vedno rade vidijo, da moški prevzame tisto tradicionalno moško vlogo. Pridrži ji vrata, odmakni stol, preden sede, vzemi njen plašč, občasno prinesi pozornost, … Naj bo preprosto, vendar stalno.

11. Nauči se, kaj ji je všeč v postelji.

Ženske se rade pogovarjajo o seksu in želijo ugajati svojemu moškemu. Vprašaj jo, kaj je všeč njej, pri čem uživa. Vendar vprašaj taktno in na pozitiven način. Npr: “Resnično bi mi bilo všeč, če … [izpolni prazno mesto].”

12. Ne varaj!

Bodi zvest. Ne daj ji razloga za ljubosumje. Ob pogovorih bodi iskren do nje, preživi z njo več časa, kot z ostalimi prijatelji.

13. Pogled v oči.

Ženske imajo rade tako imenovani ‘eye contact’ med pogovorom in prav tako med posteljnimi aktivnostmi. Pogled v oči bo vajin odnos še poglobil.

14. Obleka naredi človeka.

Seveda do neke mere in ob so upoštevanju ostalih faktorjev, ki žensko osrečujejo pa vendar. Urejen moški ‘pade’ v žensko oko!

15. Ne skrivaj svojih čustev.

Seveda imajo svoja čustva tudi moški in prav je, da jih pokažeš. Močni in samozavestni moški ne skrivajo svojih čustev.

16. Ne skrivaj svojih napak.

Ženske imajo rade osebnostno rast. Moški, ki je sposoben prepoznati svoje napake in se jih trudijo odpraviti so privlačnejši.

17. D dan!

Kako veš, da je ženska pripravljena na zvezo, na zakon? Preprosto, dala ti bo vedeti. O tem sicer ne želijo razpravljati prepogosto (da ne bo videti, kot da te prosi) pa vendar bo jasno in glasno omenila tudi poroko, ko bo nanjo pripravljena. Tvoja naloga pa je, da ne zamudiš trenutka in narediš tisti usodni in pravi korak – zaprosiš za roko.

Priznamo, da najverjetneje zgoraj našteto ni vse, kar partnerko osreči – saj vendar govorimo o ženskah. Nimajo dekleta zaman slovesa najbolj zakompliciranih bitij tega sveta.

Kljub temu pa verjamemo, da se z vsemi naštetimi lastnostmi zelo približaš idealnemu moškemu. Če jih izpolnjuješ vsaj pol pa si med tistimi, ki bi si ga vsaka ženska želela!

Srečno na vajini poti!

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori