Kako poskrbeti zase po koncu zveze

Konec zveze oz. razmerja je lahko srce parajoče in boleče in običajno ni bližnjic, da preboliš.

Potreben je čas, da pozdraviš rane. Koliko časa pa vsak posameznik potrebuje, da preboli konec zveze, pa je odvisno od človeka do človeka ter od drugih okoliščin, zato točno določenega časovnega okvirja ali splošnih nasvetov za lažje prebolevanje ni.

Področje v tvojem življenju, ki mu lahko brez skrbi posvetimo veliko časa, pa je zagotovo delo na sebi. Postaviti si moraš namreč distanco med sabo in razhodom. Ne smeš dovoliti, da razhod enačiš s samim seboj in padeš v uničujoč krog bolečine. Zapomni si, to je le faza, skozi katero greš, in da prihajajo lepši dnevi, ki so že na obzorju. Slej kot prej prideš k sebi in znova zaživiš.

1. Piši dnevnik

Uporabi to priložnost, da raziščeš, kaj čutiš, kaj je prav zate prav tem trenutku. Dnevnik imej kot del procesa pisanja – saj veš, da je fizični prenos (zapis) tvojih čustev iz misli na papir način, ki dokazano pomaga, da zjasniš misli. To je dobra terapevtska tehnika. Začni z občutki in čustvi (čutim, da; počutim se), nadaljuj z rešitvami (kako rešiti finančne spremembe ipd.) in načrt ukrepov, ki jih nameravaš sprejeti, da lažje zaživiš. Dnevnik bo zelo uporaben način, za spremljanje napredka …

Nadaljuj branje na planet-lepote.

Ni komentarjev

Odgovori