Kako povedati, da ne bo šlo naprej?

zmenek

Zmenki so zabavni, zanimivi in vedno nepredvidljivi. Včasih pa tudi takšni, ko je potrebno na koncu povedati, da morda le nista za skupaj.

Spoznavanje preko spleta je idealno v teh časih, ko nam vedno primanjkuje časa. S tem, ko smo spoznavanje preselili iz diskotek in zabav v namenske spletne aplikacije, je spoznavanje steklo precej hitreje in postalo dostopno vsem, ter kadarkoli. V veliko korist so tudi iskalni filtri, ki poskrbijo, da se med seboj povežejo zgolj osebe, ki delijo nekaj skupnih točk kot so; ljubezen do hribov, potovanj, domačih živali in podobno.

Po zmenku v živo nekoliko mešani občutki

Seveda ni za pričakovati, da si bosta dva v popolnosti všeč na prvem zmenku samo zato ker se jima je preko spleta zdelo, da sta za skupaj. Zmenek v živo je le tisti, ki predstavi realno sliko in v popolnosti razgali vse minuse in pluse. Včasih že takoj na prvem zmenku preskoči iskrica in zdi se, da ljubezen prihaja na velika vrata.

Spet drugič pa se po zmenku pojavi manjša grenčica v ustih in dvom, ki daje vedeti, da morda vseeno ni vse tako kot je bilo videti preko spleta. Ljudje smo v veliki večini lepo vzgojeni in kulturni, nekateri pa tudi nekoliko preveč zadržani, da bi takoj povedali kaj si mislimo. Kljub temu, pa je potrebno s to zagato opraviti v čim krajšem času.

via GIPHY

Kako se odzvati

Vsekakor je potrebno biti v prvi vrsti pošten, tako do sogovornika, kot tudi do sebe. Če se zdi, da oseba nasproti nam ni tista, ki bi lahko zamajala tla pod našimi nogami, potem je edina možnost, da to na nek kulturen način povemo. Včasih ni dovolj samo namigniti in si misliti, da je zadeva opravljena. Ljudje si naše signale različno razlagajo.

Prav tako je potrebno pri sebi dobro razmisliti, ali ne bi nemara dopustili še eno možnost in se dokončno prepričali o svojih občutkih. Če je že po prvem zmenku odgovor jasen, potem ni časa za obotavljanje. Zaključiti je potrebno na miren način, povedati, da je bilo lepo na pijački, ali sprehodu, a da vendarle do česa več ne bo prišlo.

Kako se ne odzvati

Obstaja kar nekaj slabih reakcij po prvem zmenku, po katerem se ne bi več želeli dobivati s to osebo. Ena najslabših je molk. Pustiti sogovornika v “megli”, mu ne odgovarjati na sporočila, ga celo blokirati na portalu za zmenke, so reči, ki se ne počnejo. Vsakdo si zasluži jasnega odgovora, oziroma razlage, da kaj dlje od tiste točke s prvega zmenka ne bosta prišla.

Še en način kako se ne odzvati po zmenku na katerim začutimo, da to ni to, je kratek sms od doma. Torej potem, ko je bilo vse videti popolno, vključno z nasmejanim slovesom in klasičnim “mogoče se še vidiva”, prispe sms “Ojla, tole med nama žal ne bo šlo. Lp”. To seveda ni spoštljivo do osebe na drugi strani in vedno se moramo vprašati, kako bi se sami počutili v tem primeru.

Prav tako ni primerno, da se na zmenku zapletemo v prepir, zgolj zato, ker nam neko stališče osebe ni všeč. Občutke lahko shranimo zase in posledično tudi potegnemo črto, ko pride čas za odločitev o naslednjem zmenku, a tovrsten prepir vsekakor ni na mestu.

Ni komentarjev

Odgovori