Kako preživeti krajše in temnejše dni – 6 nasvetov

Poletja je konec in čeprav nam je jesen postregla s toplim in sončnim vremenom ...

… se ne moremo izogniti temu, da se dnevi krajšajo. Krajši in temnejši dnevi nas lahko spravijo v slabo voljo. Narava se umirja, listje odpada, hitreje je tema, poletne aktivnosti so se končale in manj smo zunaj. Te dni si moramo zato popestriti sami. Ne padimo v jesensko depresijo, temveč se pripravimo za čudovite dni, ki prihajajo.

Vir članka: Planet lepote.

1. Aktivnosti načrtujte prej v dnevu

Verjetno ste bili prej vajeni, da ste takoj po službi opravili popoldanske opravke in obveznosti, da ste bili potem v miru lahko doma oz. uživali v prostem času: se lotili svojih hobijev ali športnih aktivnosti. Predvsem poleti ste športne aktivnosti verjetno opravljali zvečer, ko se je temperatura ohladila in je bilo lažje dihati. Ker je dan krajši … Nadaljuj branje.

2. Najdite ravnovesje

V življenju je potrebno najti ravnovesje. Da boste čim lažje preživeli temnejše dni, najdite ravnovesje med delom in prostim časom. Storite vse, da … Nadaljuj branje.

3. Ne dovolite, da tema poruši vaš ritem

Tema bo morda želela pretentati vaš um in telo. Zgodilo se bo, da boste v posteljo želeli prej, morda vas bo pestila celo popoldanska utrujenost. Ne dovolite, da vas tema spravi v melanholijo. Manj naravne, sončne svetlobe uniči naš cirkadiani ritem, našo notranjo telesno uro, ki uravnava tudi delovanje možganov in hormonov.

4. Ustvarite svetlobo

Krajši dnevi pomenijo manj naravne svetlobe. Da tudi vaš dom zato ne bo pretemen, ga primerno osvetlite in ustvarite prijeten … Nadaljuj branje.

5. Dodajte vitamin D

Ljudem primanjkuje vitamina D, še posebej v hladnejših mesecih, ko smo soncu manj izpostavljeni. Pomanjkanje vitamina D ima na nas mnogo … Nadaljuj branje.

6. Vzljubite hladnejše mesece

Če ste med tistimi, ki komaj čakajo poletje in v hladnejših mesecih ne najdejo ničesar vznemirljivega, preberite tale članek. Najdite stvari, ki vas jeseni in pozimi veselijo, da boste lažje živeli. Poletje traja navsezadnje le eno četrtino leta in nesmiselno je, da ostale tri četrtine trpite. Pomembno je seveda tudi gibanje, zadostna količina spanja, zdrava prehrana in celovit zdrav življenjski slog, da lažje kljubujemo tudi takim spremembam.

Ni komentarjev

Odgovori