Kako se izogniti zavrnitvi, ko pristopiš do punce?

Se ti je že zgodilo, da si pristopil do punce, njen takojšni odziv pa je bil »pejt stran« ali pa »pusti me pri miru« ali kaj hujšega?

Vem, ful beden občutek. Najprej bi ti rad povedal, da, če si doživel zavrnitev, to pomeni, da si naredil pristop in to je že super stvar. Za to je potrebno ogromno poguma. 

Kako pa pristop izvesti na tak način, da te punca ne bo zavrnila, ampak da se bo ONA želela pogovarjati s tabo? Sledi tem preprostim nasvetom. 

Ne bodi vsiljiv!

Pazi, kako pristopaš! Punci se ne približaj od zadaj, ampak pristopi samozavestno do nje tako, da te bo videla. To, da jo od zadaj potrepljaš po rami je za punco nepričakovano in se bo ustrašila. Na ta način pa res nočeš začeti interakcije.

Tudi to, da se na plesišču začneš od zadaj približevati in drgniti ob njo je velik NE. Punci bo izjemno neprijetno in njena zavrnitev ne bo nič presenetljivega.

Bodi samozavesten

Veliko bolje je, da se ji približaš od spredaj in ji samozavestno rečeš: »Živjo, jaz sem Nejc, zgledaš mi luštna pa sem te hotel spoznati.« 

Zavrnitev boš verjetno doživel tudi, če boš preveč vsiljiv. Vedeti moraš, da te punca ne pozna in če boš takoj rinil vanjo z raznimi neprimernimi opazkami, te ne bo želela v svoji bližini. 

Pravilno oceni situacijo

Lahko pa se zgodi, da pristop izvedeš pravilno, pa ti bo punca vseeno rekla, da pojdi stran. Zakaj?

Podoben primer se je enkrat zgodil meni, ko sem pristopil do treh punc, pa mi je ena takoj grobo rekla, naj grem stran.

Sprva mi ni blo nič jasno, potem pa sem opazil, da je ena izmed punc jokala. Imela je probleme s fantom in me niso hotele zraven.

Potem pa sem hitro prešel iz tistega »Heeej, kako stee? A ni hud žur danes?« do tega, da sem s sočutnim tonom vprašal: »Kaj je narobe?«, in se mi je tako vseeno uspelo vključiti v njihovo družbo.

Pozoren moraš biti na razpoloženje punce, do katere pristopaš. Znati moraš hitro oceniti situacijo, v kateri se znajdeš, in temu primerno prilagoditi pristop oziroma celotno interakcijo.

Seveda pa so zavrnitve normalna stvar. Še jaz jih kdaj doživljam, pa sem že 10 let strokovnjak na tem področju.

Dobra stvar pa je, da se iz vsake lahko nekaj naučiš. Vsaka zavrnitev pomeni, da imaš pri naslednjem pristopu boljše možnosti. Tako da ne obupaj, punc je ogromno.

>>> popolnorazmerje.si

Nejc Svete je mednarodni strokovnjak ustvarjanja odnosov, ki se že 10 let ukvarja z izboljševanjem odnosov. Pomagal je že na stotine fantom, kliente pa ima po celem svetu - od Amerike, Anglije, Španije pa vse do Filipinov in Malezije.

Ni komentarjev

Odgovori