Jutri bo silvestrovo. Jaz pa bom doma čisto sama. Otroke skrbi, da bom osamljena, a jim zagotovim, da mi bo čisto dobro. Mogoče bom pa končno le prižgala televizijo in si ogledala kakšno serijo. Ali pa bom brala, kar počnem skoraj tako rada, kot pišem. Aha, pa še z nečim bi si lahko popestrila praznike: Ravno imam čas, kaj pa, če bi le pokukala na ona-on.com, da preverim, kakšni so ti ta resni, ki so menda na portalu?

Poiščem spletno stran in ugotovim, da mi za 48 ur omogoča neomejen prost dostop, pozneje pa se vsebine zaklenejo, oziroma jih je treba plačati. Odlično, 48 ur bo ravno prav, da malo pokukam, kaj več pa tako nisem imela namena.

Med sporočili me čaka eno prav posebno. Pravzaprav ne gre za običajno sporočilo v slogu, »kako si?«, ampak je eno najlepših in najbolj romantičnih ter pesniških sporočil, kar bi si jih lahko zamišljala. Prebudilo je mojo pozornost, nenazadnje so besede moj kruh in nehote vse, kar preberem, hkrati tudi vrednotim. In v teh besedah je bilo toliko hrepeneče topline, da sem se odločila, da bom odpisala. Rečem si, da ne smem biti taka, da bi tako lepo novoletno voščilo kar prezrla. Odpišem zelo na kratko, toliko, da izpolnim dolžnost, nato pa se odpravim spat in spim, kdo ve koliko ur, v beli dan.

***

Prvega januarja si prvič piševa, za drugega se domeniva, da se spoznava. Poznavalsko mi napiše, da je življenje prekratko, da bi se spoznavala po SMS sporočilih. Dajva si priložnost v živo, mi sporoča, pa bova videla, če si bova tako naklonjena, kot sva si simpatična v pisnih sporočilih.

Tretjega januarja zjutraj ugasnem profil in se izpišem s portala. Med rubrikami z razlogom za ta korak z veseljem odkljukam, da sem našla svojo simpatijo. Ne potrebujem ga več.

Peter Adamič & Karolina Kalan: Kako sva našla popolno ljubezen, povzeto po poglavju Kocka je padla.

Te zanima nadaljevanje? Kupi knjigo in ugotovi, kako se je zgodba Karoline in Petra razpletla.

Preberi zgodbo o tragični izgubi ljubezni in navdihujočem grajenju nove ljubezenske zgodbe.

Ni komentarjev

Odgovori