Kako veš, da je pravi zate?

Zaljubljena si do ušes in trenutno ti je vseeno, kam partnerska zveza vodi. Pa vendar, kako vedeti ali je to res tvoj princ na belem konju?

Dejstvo je, da preden se zveza ne umiri in nekoliko utrudi od vseh novih vtisov in vseh »prvič« (ah, prvič me je peljal na večerjo, prvič sva šla na izlet, prvič sva skupaj počela karkoli že), ne moreš vedeti, ali se ti obeta resna zveza, ki bo nekega dne morda celo prerasla svoje okvirje in boš izbirala najlepšega labradorca in zavese nove hiše.

Danes partnerske zveze trajajo, dokler nas zadovoljujejo.

Dandanašnje zveze so namreč ne-načrtovane: trajajo, dokler so dobre in nas zadovoljujejo, ko pa se njen čas izteče, gremo naprej v svet iskati drugega partnerja, ki nas bo v tej točki življenja izpolnjeval. Redko katera zveza se konča v zakonu.

Glede na to, da pa trenutno med vama vse teče kot po maslu, prepirčki so hitro pozabljeni in razrešeni, majhne napakice na partnerju pa zaenkrat še popolnoma simpatične, ti ne preostane drugega kot da svojo novo pridobitev postaviš na štiri ultimativne preizkuse, pa še za te ni nujno, da bodo pravilno napovedali prihodnost vajine zveze.

kako-ves-da-je-pravi-zate-ona-on-zmenki-zasebni-stiki

Najprej ga predstavi najboljšim prijateljicam

Ženske imamo vedno majhen krog (včasih celo tako majhen, da obsega le eno osebo) najboljših prijateljic, to je prijateljic katerim zaupamo praktično vse.

Z njimi smo delile vse naše uspehe in poraze, naše slabosti pa poznajo dosti bolje kot me same, saj so na nek način objektivne opazovalke naših življenj. Če tvojega novega partnerja še ne poznajo ali pa ga poznajo le na videz, je tukaj pred tabo prvi preizkus.

Predstavi svojega dragega svojim najboljšim prijateljicam in upaj, da se bodo ujeli. Verjemi da, če tvoj lubi ne bo najbolj všeč tvojim prijateljicam, tudi tebi sčasoma ne bo več. Če boš trmasto vztrajala v zvezi, ki ni dobila blagoslova tvojih prijateljic, boš morala imeti krepko srečo, da bi jim dokazala, da so se motile. Po vsej verjetnosti pa se boš slej ko prej znašla v situaciji, ko boš rekla: »Pa veš, da si imela prav …«

kako-ves-da-je-pravi-zate-ona-on-zmenki-zasebni-stiki1

Drug preizkus je tvoj širši krog prijateljev in kolegov

Pojdite skupaj ven in če se bo vaš partner kaj hitro vklopil v družbo ter se neskončno zaklepetal, si na dobri proti. Čeprav so tvoji prijatelji razmeroma drugačni od tebe, pa vas družijo neki aspekti vaših življenj in osebnosti, ki ostanejo tudi, ko odide partner.

Nikoli, ponavljam, nikoli pa ne zanemari prijateljev zavoljo partnerja. Prijatelji so večni, partnerji pa se radi še prehitro zamenjajo.

Strah zbujajoče prvo srečanje s bodočo taščo in tastom

Potem sta na vrsti bodoča tašča in tast, se pravi, tvoji starši. Če imaš le količkaj urejene odnose doma, svoje starše spoštuješ in ti je njihovo mnenje o odločilnih življenjskih rečeh vsaj nekoliko pomembno, poskrbi, da jim bo tvoj dragi všeč.

Če se bo večer končal tako, da bosta tvoj partner in oče veselo nazdravljala in debatirala o  avtih, se ti ni treba bati.

Ne pripelji domov tipa, ki je ves potetoviran in popirsan, če veš, da so tvoji starši bolj tradicionalne vrste.

In če se bo večer končal tako, da bosta tvoj partner in prvi moški tvojega življenja (verjemi, očetje stežka sprejmejo, da jih dekleta nadomestijo z drugim moškim) veselo nazdravljala in debatirala o motorjih, avtih, nogometu ali prihajajočih volitvah, se ti ni treba bati. Opravila si še predzadnji preizkus.

A to še ni konec …

Uspela si očarati vse po vrsti s svojim partnerjem, čaka te le še zadnji preizkus. Tvoja širša družina, če jo imaš in imaš z njo dobre odnose. Toliko huje, če je tvoja širša družina resnično velika in velja za nekoliko čudaško.

V tem primeru se lahko seznanjenja tvojega partnerja z družino resnično bojiš, kajti to so ljudje, ki ti bodo nekoč podarjali poročna darila, dajali nasvete okoli vzgoje, bili botri in botrice tvojega, za zdaj še nerojenega, otroka in od nekaterih si lahko obetate celo kakšno fantastično dediščino.

kako-ves-da-je-pravi-zate-ona-on-zmenki-zasebni-stiki2

Pa tudi, če ne, ne predstavi jim mladeniča, ki bo zavrnil vrhunsko pečene perutničke z žara tvojega strica ali glasno kritiziral čokoladno torto, ki jo tvoja babica peče že desetletja po skrivnem družinskem receptu.

Za uspešno partnersko zvezo se je treba potruditi

In takole si uspela (ali pa tudi ne) preživeti vse štiri preizkušnje. A tu se ne konča – pred vama je še ogromno dela in truda, da bo vajina partnerska zveza uspela. Med drugim tudi to, da ti sama opraviš vse omenjene preizkuse.

A če ne drugega, si vsaj dobila blagoslov vseh ljudi, ki so resnično pomembni v tvojem življenju in ti bodo na voljo, tudi če tvoj partner nekega dne »pobegne« ali ga pospremiš skozi vrata kar sama.

Ni komentarjev

Odgovori