Kako veš, da si njegov “tip”?

Spekter podob, zapisanih v možganih, po navadi določi idealni profil potencialnega partnerja.

Vir: Shutterstock

Mogoče se tega niti ne zavedamo, vseeno pa so imeli najverjetneje vsi naši partnerji ali partnerke neko skupno točko.

Kako izvedeti, ali si nekomu všeč oziroma ali si njegov “tip”?

Ugotovi, kateri tip mu ugaja

Pretvarjaj se, da nisi njegov pravi tip in opazuj, kako se bo odzval. Če imaš, recimo, temne lase, reci nekaj takega: “Pravzaprav sem presenečena, da si pristal na zmenek z mano. Slišala sem, da imaš raje blondinke.”

iStock-504536964-minČe si njegov tip, bo ugovarjal: “Ne, to sploh ni res. Kje si to slišala?” Če pa nisi njihov tip, se bo poskušal izmakniti odgovoru. A ne padaj na sladko-besedne in laskave odgovore, kot so “želim si točno tako, kot si ti”, ker po navadi niso iskreni. In zagotovo jih je uporabil na že pri mnogih drugih.

Preveri njegovo preteklost. Če so bile na seznamu same blondinke in rdečelaske, ti pa si rjavolaska, si zanj samo poskusni zajček.

Čas je odločilen

Najboljše je to storiti še preden si pristala na zmenek z njim, ali takoj po tem, ko je on pristal na zmenek s tabo, če si ga povabila ti.

Dokazovanje nasprotnega

Seveda, lahko se boriš in dokazuješ, da ga zna tudi tvoj “tip” obnoreti, ter s tem zmagaš, ampak če se bosta nekoč odločila za poroko, boš morala živeti z njegovo neizpolnjeno fantazijo.

Del njega bo vedno hrepenel po dolgonogi blondinki, ki je nikoli ni dobil. Ko se bosta na primer sprehajala skozi mesto, bo njegov pogled nenehno bežal proti ženskam, ki so podobne njegovi namišljeni fantazijski ženski. Vedno si boš glavo belila z ljubosumnimi napovedmi, da bo nekoč zbežal z domišljijsko blondinko.

Izpolnjevanje fantazij

shutterstock_297886754-minRes je, ne da se vedno uganiti “tipa”, ki ga nekdo išče v svojih partnerjih, in tudi nujno ni, da ga vsakdo ima. Izplača pa se razvozlati to uganko, kajti najboljša ljubezenska razmerja so tista, v katerih en drugemu izpolnjujeta fantazije.

V tem primeru se nihče nikoli ne počuti prevaranega, niti si želi varati, ker pač je dobil tisto, kar si je zamislil.

Ni komentarjev