Kako začeti brezpogojno ljubiti? ~ 2.del

Kateri so koraki do brezpogojne ljubezni? Preveri!

Zavedati se moraš lastne vrednosti – svoje pravice, da v zvezi izraziš, kaj hočeš, le od tu naprej je možno brezpogojno ljubiti. Če si tega želiš, si moraš pošteno priznati, kaj je tisto, kar vpliva na tvoje nizko samospoštovanje. Kako lahko izboljšaš samozavest?

Pomagajo ti lahko kratkoročne vaje, kot sta ponavljanje pozitivnih afirmacij in vodenje dnevnika pozitivnih lastnosti, dolgoročno pa ti lahko pri odkrivanju izvora pomankanja samospoštovanja pomaga terapija. Poleg tega se moraš zavedati in sprejeti, da imamo vsi pomanjkljivosti – tudi ti in tvoj partner. Brezpogojno ljubiti ne pomeni, da se ves čas podrejaš in prilagajaš temveč, da znaš sprejeti sebe in partnerja.

❤️ Priporočamo, da najprej preberete 1. del: Ali brezpogojna ljubezen ustvarja dobre zveze? ~ 1. del ❤️

Nikomur ni treba biti popoln, da si zasluži brezpogojno ljubezen ali spoštovanje, in vsi občasno delamo napake. Vprašaj se, ali imaš svojega partnerja za večvrednega, in se osredotoči na svoje pozitivne značilnosti. 

Brezpogojno ljubiti

Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov, ki jih lahko takoj uporabiš za vzpostavitev brezpogojne ljubezni v svoji zvezi.

🤍 Preberi tudi zgodbo Ane in Klemna, ki sta se spoznala na ona-on.com.

Delitev moči oz. enakopravnost v zvezi, ki izražajo pomen besedne zveze ‘brezpogojno ljubiti’

Brezpogojno ljubezen lahko pritegneš (tudi) s pomočjo zakona privlačnosti.

Enakopravnost v zvezi je bistvena, če želita izkusiti brezpogojno ljubezen. Vprašaj se: Kdo pogosteje dobi tisto, kar si želi, jaz ali moj partner? Če je odgovor enako, potem super – vse, kar moraš storiti je, da to ohranjaš. Če ti pogosteje dobiš tisto, kar si želiš, se vsaj 1-2 krat na dan poskusi v dani situaciji obrniti v prid partnerja. Če ima tvoj  partner več moči, razmisli, kako lahko izraziš in zadovoljiš svoje potrebe. Pogosto se zgodi, da si partnerji te moči ne želijo, temveč jo dobijo samodejno.

Empatičnost v zvezi

Glede na to, da je odprta, sočutna komunikacija temelj brezpogojne ljubezni, moraš svojo empatijo dodobra izpiliti. Vsakič, ko izraziš svoja čustva, to stori iskreno, a ne pozabi razmišljati o tem, kako bi se ti počutil/a, če bi to slišal/a. Kaj je morda težko za tvojega partnerja? Kako lahko to upoštevaš, pri tem pa ostaneš zvest/a svojemu sporočilu? Približno enako stopnjo empatije bi moral/a pričakovati od svojega partnerja. Če temu ni tako, poskusita predebatirati o tem, kaj si želiš ti. Tisti, ki po naravi niso empatični, pogosto potrebujejo malo spodbude, da razmišljajo o občutkih drugih.

Preziranje manjših neprijetnosti

Brezpogojno ljubiti

Ko imaš nekoga brezpogojno rad/a, ga brezpogojno ljubiš, se osredotoči na pomembne stvari – ne na majhne, vsakdanje stvari, zaradi katerih te tvoj partner spravlja ob živce. Vsi smo lahko tečni, puščamo stvari po stanovanju ali pa pozabimo prižgati pomivalni stroj. Ko se zgodi kaj takega, ostani v skladu z brezpogojnim pozitivnim stališčem in pomisli na tri stvari, ki so ti pri partnerju všeč.

Če pa vsakodnevne nadloge zate postanejo prevelike, se vprašaj, zakaj je temu tako – to je lahko znak, da se pod površjem dogaja nekaj globljega. Kaj ti resnično želi povedati tvoja jeza ali tvoje razburjenje?

Do prave ljubezni s pomočjo zakona privlačnosti

Za zaključek pomislimo, kako lahko svoje novo razumevanje brezpogojne ljubezni uporabiš v povezavi z zakonom privlačnosti. Ključna povezava je, da je brezpogojna ljubezen (brezpogojno ljubiti) v celoti pozitivna. Torej, če jo sprejmaš in neguješ, vibriraš na visoki frekvenci obilja. Od drugih prejemaš obilje ljubezni, ki je sočutna in pristna. Nasprotno, če razmišljaš predvsem o tem, kaj lahko z ljubeznijo pridobiš – ugled, zaupanje, denar itd., vibriraš na frekvenci pomanjkanja in boš le stežka pritegnil/a resnično, ljubečo zvezo.

Sporočilo je torej jasno: Ko vizualiziraš svojega sanjskega partnerja, poskusi vizualizirati brezpogojno ljubezen v obeh smereh. Poleg tega ne pozabi, da je brezpogojna ljubezen do sebe enako pomembna kot izražanje ljubezni idealnega partnerja. Konec koncev moraš verjeti, da si to ljubezen zaslužiš, in če je ne moreš dajati sebi, je ne moreš k sebi niti pritegniti.

Ne glede na to, ali se spopadaš z nizko samozavestjo, imaš težave s krivdo ali z odpuščanjem ali pa preprosto ne skrbiš zase v zadostni meri, ti bo odstranitev teh blokad odprla pot do romantične zveze, ki si jo vedno želel/a.

Ni komentarjev

Odgovori