Kako zmenek narediti zabaven?

Prvi zmenek je za nekoga stresen, za drugega evforičen. Spet tretji ne premore boljše ideje od kakšne kavice, kar konec koncev niti ni tako slabo. Kako začiniti zmenek, da bi bil nekoliko drugačen in bolj zabaven?

Znano je, da ljudje drug pri drugem iščemo določene značilnosti med katerimi se velikokrat izpostavlja smisel za humor in ustvarjanje zabavnih trenutkov. Samska oseba nasproti sebe zagotovo ne želi videti “limone”, ki ne ve kaj bi sama s seboj. V očeh sogovornika imamo radi samozavest in občutek, da ve kaj počne. Seveda moramo to pričakovati in dati tudi od sebe.

Združita svoje hobije

Kavica na prvem zmenku je nekaj povsem običajnega in skorajda ne more biti slab izbor. Vsaj v primeru, ko si imata dva kaj povedati. A zakaj ne bi svojega zmenka nekoliko začinila z nečem kar je obema blizu? Sta se na spletu spoznala, ker imata oba rada motorje ali hodita v hribe?

Odlična ideja za vajin prvi zmenek! Pojdita na vožnjo z motorjem ali pa se odpravita na kak lažji vzpon med katerim bosta lahko marsikaj povedala. Prijetno utrujena bosta sedela pri kakšni koči v idiličnem vzdušju, se smejala in se teh trenutkov za vedno spominjala na pozitiven način. Seveda lahko združita tudi hobije do kulture, glasbe in vsega drugega.

Spoznajta svoja kraja

Sta iz različnih mest ali krajev? Dogovorita se, da bosta imela vsaj dva “prva” zmenka. Na vsakem bo vlogo vodiča prevzel domačin in drugemu razkazal znamenitosti in lepote svojega kraja. Če domačin meni, da kaj dosti nima pokazati, pa se odpravita v sosednje mesto, ki je verjetno večkrat končni cilj v smeri druženja in zabave.

Privoščita si nekaj kulinarike, obiščita najboljšo picerijo, ali pa se odpravita na okušanje vin oziroma drugih lokalnih dobrot. V tako sproščenem vzdušju bosta zlahka navezala bolj pristen stik, si izmenjala več misli in še pred koncem zmenka začutila, da se poznata dlje kot zgolj nekaj ur tistega dne.

Opravita izziv s hrano

Da vama na prvem zmenku ne bo dolgčas se dogovorita za “Food challenge”. Izziv pri katerem ima vsak na voljo en izziv na način, da izbere hrano drugemu. Tovrstni izzivi morda potrebujejo nekaj varovalk, saj vsi ne smejo jesti vsega iz zdravstvenih razlogov, a boste ravno na ta način zelo hitro izvedeli precej pomembnih reči, ki bi jih sicer šele mnogo kasneje.

restavracija_hrana

Enako velja seveda tudi obratno. Je simpatija vegetarijanec, ne uživa laktoze, morda vegan ali denimo vsejedec. Skozi omenjen izziv se lahko pokaže nagajiva narava, sočutje ali kaj drugega kar pride prav pri oceni karakterja potencialnega partnerja. Si upata naročiti čokolino?

Je kino dobra ali slaba zamisel?

Za kino velja, da je popoln klasika kar se zmenkov tiče, A morda bi vendarle obisk kina prepustila za naslednjič, ko se bosta že malce bolje poznala. Kino je namreč kraj kjer si dve uri tiho in namesto v oči simpatije gledaš v zaslon pred seboj. Seveda se držanje za roke med ogledom sliši romantično, a tega na prvem zmenku verjetno ne bosta počela.

Sicer ideja ni popolnoma zgrešena, če sta se morda predhodno bolj poglobljeno spoznala s pomočjo klepeta na spletu in združila svojo ljubezen do filma. V tem primeru se dogovorita za pijačko pred ogledom in kakšno romantično večerjo po filmu. Človek nikoli ne ve kako se nato nadaljuje večer.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori