Kdaj boste nehali dajati svoje srce napačnim ljudem?

Čas je, da postavite meje in dvignete standarde, sicer boste vsakič znova izdani in prizadeti.

Vzemimo si trenutek za refleksijo, v kakšni družbi živimo. V družbi, kjer se ljudi ocenjuje po njihovih poslovnih dosežkih in materialnih dobrinah, namesto osebnostnih odlikah. Ali navidezno popolnem videzu in navidezno popolnem življenju v navidezno popolnih domovih, kot deluje iz njihovih objav na Instagramu.

V družbi pretvarjanja, laži in hinavske prijaznosti, ko nas iste osebe za hrbtom blatijo ali celo namenoma škodujejo. V družbi, kjer se vsiljuje mnenje, da so vsi popolni in si zaslužijo ljubezen in da se ne sme nikogar obsojati, četudi gre za ljudi, ki so naredili veliko slabega – hkrati pa taisti ljudje, ki navzven kažejo to svojo popolno, ljubečo podobo, obsojajo vsakogar, ki ne razmišlja in deluje kot oni.

Predvsem pa se ob vsem tem lahko vprašamo: kdo si zares zasluži našo ljubezen? V družbi, ki nas po eni strani prepričuje, da je vsak popoln natanko tak, kakršen je, namreč ni prostora ne za samorefleksijo, ne za osebno rast in napredek. Kajti le zakaj bi se skušali izboljšati, če pa smo že tako ali tako povem ok, mar ne?
Narobe.

Se vam zdi, da si res vsi zaslužijo vašo pozornost, čas in ljubezen, ki jim jih dajete?

Preberi celoten članek na Planet-lepote.

Ni komentarjev

Odgovori