Kdaj in kako pogosto na zmenek?

kdaj na zmenek

Poznaš tisti občutek, ko ne veš, kdaj prvič povabiti na kavo, ali pa kdaj na naslednji zmenek?

Spletni zmenki so super in vedno pri roki. Spoznavanje več oseb naenkrat in iskanje nekoga, ki bi lahko bil potencialni kandidat za zmenek je precej enostavnejše kot obiskovanje zabav in dogodkov. Ampak, kdaj je pravi čas za korak naprej in prvi zmenek?

Ne klepetajta v nedogled

Ena od napak, ki se pri spletnih zmenkih pojavlja je, da se dva predolgo pogovarjata. Nekateri že takoj odkrito povedo, da jih takšen način komunikacije ne veseli preveč. Torej, nekaj spoznavnih stavkov, prva ocena in kavica. Spet drugi se utapljajo v neskončnih pogovorih in upanju, da vendarle prejmejo vabilo.

Težava nastane, kadar čakata oba in pri sebi nista prepričana, da je že pravi trenutek za to. Kar se zgodi je to, da se takšen neskončen klepet spremeni v spletno prijateljstvo, povratka nazaj pa skorajda ni mogoče pričakovati. Takšne osebe so vesele neke vrste socializacije, a … spletni prijatelji se navadno ne dobijo na zmenku, življenje v virtualnem svetu pa vendarle ni najboljša rešitev.

Zmenek

Kdaj na kavo?

Na kavo, sprehod, pico, karkoli. Kdaj je pravi trenutek za to? Sledi občutku. Če se ti zdi, da je sogovornik na drugi strani že nekoliko nestrpen in izrazi željo po tem, da bi se bolje spoznala, je zagotovo pravi trenutek. Ne bodi ti tista oseba, ki čaka pa čeprav pri sebi meniš, da te mora povabiti on ali ona.

Še vedno nekako velja nepisano pravilo, da ON povabi NJO, kar pa ni nujno vedno praksa. Tudi ONA povabi, če ji je ON všeč in je nekoliko bolj ekstrovertirana, torej odprte narave. Morda se utegne na drugi strani ON obnašati malce zadržano zgolj v primeru, da je introvertiran. A to je že signal, da morda ne bosta našla skupnega jezika.

Če se ti zdi, da sta se v uvodnem klepetu dobro ujela, je vsekakor čas za naslednji korak. Spoznajta se še v živo, poglejta si v oči. Že prvi kontakt bo povedal veliko. Je oseba nasproti tebe takšna kot na profilni fotografiji, ali pa gre za manjše razočaranje? Se v živo pogovarja precej bolj medlo kot na spletu? Vse to bo vplivalo na to, ali bo sploh prišlo do naslednjega zmenka.

Zmenek Zmenki & zasebni stiki

Kdaj na naslednji zmenek?

Vsekakor takrat, ko čutiš, da je čas za to. Najprej se morata na prvem dovolj dobro počutiti, da si oba sploh želita še enega. Tu kaj dosti kalkuliranja in znanosti ni. Hitro se vidi in čuti, ali interes obstaja. Naslednji zmenek je lahko že jutri, a pozor! Nikar ne prestrašita drug drugega na način, da se vse skupaj odvija prehitro.

Včasih je dobro med prvim in drugim zmenkom narediti malce premora. Zgolj toliko, da se začuti tisti občutek, da se pogrešata in se želita znova videti. Tudi tu pa je potrebno biti pazljiv. Predolg premor je lahko za nekoga znak, da na drugi strani ni pretiranega zanimanja in se raje loti spoznavanja in iskanja novega kandidata.

Priložnost izgubljena, ne vrne se nobena!

Gre za časovno okno, ki ga ni dobro zgrešiti. Vedno se ravnaj po občutku, poslušaj srce in zdravo pamet, ki ti bo vedno povedala ali si na pravi poti ali ne.

Ni komentarjev

Odgovori