Kdaj je čas za selitev pod skupno streho?

Selitev pod isto streho

Neka tuja raziskava pravi, da si novi pari ključe izmenjajo po 12 do 14 zmenkih. Pa si res?

Samski stan je do neke mere morda krasen. Svoboden si kot ptica, a vseeno ti v življenju nekaj manjka. Čutiš potrebo po družbi osebe, s katero bi si delila misli in vse tisto, kar s seboj prinaša partnerstvo. Ljubezen je gonilo življenja, je čustvo, ki povezuje in nas naredi močnejše.

Jasno povej, kaj si želiš!

Sorodna duša na obzorju

V želji po ljubezni, po tistih trenutkih, ko si z nekom deliš vse, se odpraviš na splet in s pomočjo spletnih zmenkov spoznaš nekaj zanimivih oseb. Seveda, vsi prvi zmenki niso enako uspešni, a vendarle se pojavi oseba, s katero se želita še kdaj srečati. Zmenki se vrstijo, vama pa je v družbi drug drugega vse lepše in lepše.

Seveda, po določenem času nastopi tudi trenutek za nekaj več intime, ki se odvije doma pri enem ali drugem. Zgodi se, da skupaj preživita noč, morda celoten vikend. Takšni vikendi se nekajkrat ponovijo, potem pa verjetno počasi že pride trenutek, ko beseda steče o prihodnosti in morebitnem skupnem življenju.

Kdaj je pravi trenutek?

prvi zmenekRecept ali odgovor na to vprašanje je lahko za vsak par drugačen. Nekateri se o prihodnosti radi pogovorijo že precej zgodaj. V luči tega, da ne bi izgubljali dragocenega časa, ali pa zgolj naveličani “pravljic” iz preteklih izkušenj, so zelo direktni in povedo kaj si želijo ter o tem povprašajo tudi partnerja.

Spet drugi čakajo, da se prvi o tem razgovori sogovornik. Nemalokrat so takšni v razmerju precej razočarani, ker do pogovora na to temo kar ne pride in ne pride. Najslabše je čakati in živeti v pričakovanju, saj lahko v določenem trenutku pride do prevelike napetosti in povsem nepotrebne slabe volje ali prepira.

Bodite jasni

Ne glede na to, ali si ti tisti/a, ki načne temo ali tisti/a, ki čaka, bodi pri tem zelo jasen/a. Povej, kakšna je tvoja vizija za prihodnost in kaj si od svojega partnerja želiš. Že res, da se kdo prestraši te sila pomembne prelomnice, a je vsekakor bolje vedeti prej kot pozneje. Sploh ni težav, če se odločita še nekoliko počakati. Težava je, če eden od partnerjev o tem sploh ne želi govoriti.

Ne glede na to, ali gre za nekoga, ki uživa v statusu “hotela mama”, ali pa živi sam in mu je takšno življenje priraslo k srcu. Jasno je, da vsakomur malce zaigrajo različne misli, ko pomisli na skupno življenje pod isto streho. Če čutiš, da je vajina zveza napredovala do te točke, ko se je o tem smiselno pogovoriti, potem z besedo na dan.

Selitev pod isto streho

Najboljši scenarij

Seveda je najbolj popolno, če sta se o tem že zdavnaj pogovorila in začutila, da je obema v interesu, da zaživita skupaj. Pravi trenutek za selitev pa bo, ko bosta imela črno na belem razjasnjeno vse glede stroškov in ostalih pogojev. Morda zveni ne-romantično, ampak je vsekakor bolje za vajino prihodnost.

Ali se seliš ti ali partner, morda pa stanovanje ali hišo celo kupujeta skupaj. V vsakem primeru se morata pomeniti o vsem, kar bi vaju lahko delilo kdaj v prihodnosti. Naj silna ljubezen ne zamegli tvoje presoje. Ne odločaj se impulzivno, ampak šele po pogovoru in tehtnem premisleku.

Tu pa so tudi morebitni otroci, ki zelo trpijo kadar se selijo (ali pa se nekdo preseli v njihovo življenje) in potem po nekaj mesecih spet odide. Še posebej v tem primeru mora biti odločitev o skupnem življenju zelo tehtna in dobro premišljena. Želja po tem mora biti prisotna na obeh straneh.

Se dobivata že dolgo?

Če se na zmenkih redno dobivata že pol leta ali pa morda celo leto in se nikoli nista pogovarjala v smeri, da vama takšno življenje najbolj ustreza, potem sta vsekakor godna za selitev pod isto streho. Morda bi kdo rekel, da traja že predolgo, a dejstvo je, da sta imela na voljo dovolj časa, da sta se zares dobro spoznala.

Odlična podlaga za selitev in zagotovilo, da verjetno ne bo šlo nič narobe. Še vedno pa mora odločitev o tem sprejeti vsak zase. Najboljši dokaz za to, da bi vama selitev dobro dela je nekaj skupnih dni, ki sta jih morda že preživela skupaj in sta se imela lepo. Na koncu pa moraš v resnici postaviti samo dve vprašanji. Eno sebi in eno partnerju.

Ni komentarjev

Odgovori