Kdaj lahko rečemo da smo v resni zvezi?

Sta v resni zvezi ali v procesu spoznavanja? Kako vedeti?

V resni zvezi

Eno izmed vprašanj, ki ljudi spravlja v dvome je tudi tisto o tem kako in kdaj vedeti, da so se znašli v resni zvezi.

Znano je, da se od spoznavanja pa do resne zveze nahaja kar nekaj posameznih korakov na katere med samim procesom “zaljubljanja” sploh ne pomislimo. Prvi korak je seveda tisti, ko nekoga spoznamo. Ali v živo ali pa morda preko spleta. Določene stvari se pričnejo odvijati v svojo smer in človek čuti, da se nekaj dogaja.

“Sva v resni zvezi, se še vedno spoznavava, …?”

Potem sledi prvi pravi zmenek, pa drugi in tretji. Kmalu zmenki dobijo neko novo razsežnost in pojavi se zaljubljenost. Rasti prične občutek pripadnosti, vse več je resnejših pogovorov in nastopi čas za vprašanja o tem v kakšni zvezi sploh sta. Sta že v resni zvezi? Če par o tem ne govori, se vsekakor sprašujeta vsaj vsak zase.

V resni zvezi

Kaj pravijo izkušnje?

Izkušnje “s terena” pravijo, da ljudje različno dojemamo stopnjo resnosti zveze. Morda celo nekoliko zmotno velja, da moški težje priznajo, da so se znašli v resni zvezi kot ženske in enako (zmotno) tudi, da se želijo vse ženske kar poročiti po nekaj mesecih spoznavanja. O tem kako resna je zveza precej različno razmišljajo tudi ljudje različne starosti.

Prav zato vprašanja iz naslova in odgovorov nanj ne gre posploševati. Potrebno bo dvoje. In sicer, odkrit pogovor s partnerjem in tudi poslušanje notranjih občutkov. V nadaljevanju bomo pokukali v nekaj znakov, ki verjetno pričajo o tem, da gre za resno zvezo in nikakor ne več zgolj srednješolsko zaljubljenost.

Kako močno se pogrešata?

V resni zvezi

Prvi zmenki so sila simpatični in kmalu se opazi ali si dva pašeta ali ne. Prav to vpliva tudi na to koliko zmenkov bosta še imela. Če si ti sledijo v nekem rednem ciklu in morda postajajo celo pogostejši, je to vsekakor dober znak, da korakata proti resni zvezi. Število klicev in sporočil tudi pove precej. Vse skupaj pa takrat kljub vsemu še vedno kaže na zaljubljenost kar je začetna faza na poti do resne zveze. Brez tega enostavno ne gre.

Teme pogovorov na zmenkih

Ko teme pogovorov s prvih zmenkov zamenjajo nekoliko resnejše je to vsekakor znak, da gre zveza na nek nov nivo. In sploh ni rečeno, da pogovori niso bili resni že na začetku, le tematsko vsekakor bolj lahkotni in zabavni. Pogovor o bivših partnerjih navadno ni najbolj priporočljiv, je pa do neke mere lahko zelo nazoren pokazatelj, da se partnerju povsem odpremo.

Seveda govorimo o pogovorih v katerih zaupamo resne in morda tudi boleče izkušnje, nikakor pa svojega bivšega partnerja ne hvalimo kako dober je bil v postelji ali kako nam je bila všeč njegova postava. S to neko novo mero zaupanja pokažemo kako resni smo v svojih namenih.

V resni zvezi

Odpoved flirtanju

Če smo bili v samskem obdobju nagnjeni k flirtanju z vsemi, ki so nam bili všeč, imeli morda tudi kakšno bežno avanturico, pa smo se ob novem poznanstvu spremenili do te mere, da tega več ne počnemo tudi kaže na to, da gre za nekaj bolj resnega. Ko nastopi resna zveza izginejo tudi odprti profilih na spoznavnih portalih.

Ko te drugi potencialni partnerji ne zanimajo več, si na dobri poti v resno zvezo.

Ko te enkrat več ne premami misel na to, da bi pokukal ali se je pojavil kak nov zanimiv profil na spoznavnem portalu, oziroma ali ti je kdo poslal sporočilo, všeček, prošnjo itd., potem vse skupaj kaže, da je v glavi prišlo do miselnega preskoka, ki kaže na resno zvezo.

Pod isto streho

Verjetno nima smisla razpravljati o tem ali gre za resno zvezo, če sta se dva preselila pod skupno streho, ali pa v primeru, ko poleg tega eden izmed partnerjev v zvezo pripelje tudi svojega otroka. Po drugi strani pa bi bilo zmotno pričakovati, da je resna zveza šele takrat, ko do tega pride.

Dva sta lahko zelo resna tudi v obdobju, ko se “samo” dobivata na zmenkih, hodita v kino, na večerje in podobno, a pri tem tega ne počneta z nikomer drugim. Za nekoga zveza denimo postane “resna” v trenutku, ko spoznata starše drug drugega. Tudi to je seveda znak, da mislita resno. Pa zagotovo je še precej drugih signalov, a bistveno je, da sta drug do drugega iskrena, si odkrito povesta kaj pričakujeta in si nenazadnje tudi v popolnosti zaupata.

Deli
Prejšnja objavaLjubezensko srečanje "na slepo"
Naslednja objavaZmote o ljubezni
Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori