Kdaj se prijaviti na portal za samske?

Marsikdo tuhta o tem kako in kdaj stopiti na pot iskanja sorodne duše. Se raje prepustiti usodi in reči “bo, ko bo”?

Danes so še posebej zanimive spletne strani za samske in aplikacije kot je ona-on.com. Kopica samskih oseb, ki so na dosegu rok le še prijaviti se je treba. Morda se kdo na takšen portal prijavi bolj za hec, nekdo drug iz dolgčasa in radovednosti, večina pa zaradi tega, ker si resnično želi ljubezni in resne zveze.

Kdaj po razhodu?

Po partnerja na splet? Zakaj pa ne …

Eno pogostih vprašanj glede tega kdaj se znova pridružiti vrtiljaku samskih in kreniti v iskanje novega partnerja je povezano s časom, ki je pretekel od razhoda s prejšnjim. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika in tudi situacije zaradi katere je prišlo do razhoda. A neke določene časovnice tu ni. Bolj kot čas je pomembno počutje posameznika in kaj si želi. Nekako pa vendarle velja, da naj si ne bi novega partnerja iskali takoj po razhodu, še posebej, če je bil ta boleč.

Takrat se namreč pripeti največ napačnih odločitev. Seks za eno noč iz maščevanja, veze, ki si sledijo ena za drugo in podobno. Večina teh odločitev se rodi v podzavesti a še kako vplivajo na resnično življenje. Torej je po razhodu najbolje, da si človek vzame nekaj kvalitetnega časa zase, premelje vse kar se je dogajalo, razmisli o svojih ciljih in prihodnosti. Prav pride tudi druženje s prijatelji, smeh in zabava. Ko bo napočil čas za kaj več pa to ne bo zaradi “ne smem biti sam/a” ampak zaradi pravih razlogov.

Kaj nudijo portali za samske?

Ona-on.com je prvi in največji spletni servis za RESNE veze.

Napak bi bilo reči, da zgolj ljubezen in veze. Na portalu za samske lahko poiščemo tudi prijatelja. Ravno v ta namen so na voljo različni filtri s katerimi ostalim povemo zakaj smo tam. Iščemo resno vezo, prijateljstvo, morda samo klepet ali pa romanco? Čisto nič nenavadnega ni, da se nekdo prijavi z željo spoznati nove zanimive ljudi, se z njimi spoprijateljiti in po tej poti morda najti tudi sorodno dušo.

Pa saj načeloma tako te reči potekajo zunaj. Spoznavanje, nekdo nam nekoga predstavi, malce se družimo, klepetamo, beremo signale in denimo flirtamo. Dejansko lahko rečemo, da smo nekoga spoznali, se z njim spoprijateljili in ugotovili, da si obe strani želita nekaj več. Pomembno je, da se o tem iskreno pogovori. Kaj nam sporočajo profili, ki imajo označene vse možnosti od resne zveze do romance? Nič drugega kot: “tukaj sem, odprt/a za vse opcije pa, da vidimo”.

Še vedno v vezi?

Obstajajo tudi ljudje, ki so dejansko v vezi, torej z nekom živijo ali so celo poročeni a je ta veza bolj ali manj platonska zaradi slabih odnosov. Morda so poročeni in živijo ločeno, postopek ločitve pa še ni bil sproveden. Oseba v takšnem razmerju se počuti sama, osamljena in samska.

Ampak ali je to dovolj za to, da se prijavi na portal za samske in tam spoznava druge ljudi s katerimi se nenazadnje lahko zaplete tudi v romantično razmerje? Verjetno je povsem odvisno od situacije in vsakega posameznika nikakor pa ne gre teh podatkov prikrivati saj bodo sicer prizadeti drugi.

Ni komentarjev

Odgovori