Kdaj vrnitev k bivšemu partnerju ni dobra zamisel

Z bivšim partnerjem sta šla narazen, a zdi se, da prebolevanje ne gre po načrtih. Pojavila se je želja po ponovni združitvi, ki pa morda ni ravno najboljša ideja. Zakaj in kdaj?

Ko se par razide, to stori iz določenega razloga. Zagotovo sta poizkušala rešiti razmerje, a na koncu vendarle ni šlo. Nekaj časa sta bila narazen, tuhtala vsak pri sebi in nenadoma se je pojavila ideja, da bi poizkusila še enkrat. Ni rečeno, da morda ne bo uspelo, a zagotovo obstajajo indici, ki kažejo na to, da vaju na koncu tega poizkusa ne čaka najbolj srečen zaključek.

Za vajin razhod je bilo krivo varanje

Ali partnerju lahko odpustiš varanje?

Načeloma tudi sam na svet gledam tako, da je vsakomur potrebno dati še eno priložnost. Če si jo seveda zasluži! A zdi se mi, da je v primeru, ko je eden izmed partnerjev varal, povratek v razmerje obsojen na propad. Bodimo pošteni in si priznajmo nekaj ključnih reči. Tisti, ki so ga zalotili “s prsti v marmeladi”, je sladkosned in bo težko opustil svojo navado. Še posebej v primeru, če se je to zgodilo večkrat.

 

Poznam pa primer, ko je prišlo do varanja in me je konkretno presenetilo, ker sem osebo poznal in ji tega nikoli ne bi pripisal. Tudi zgodba okoli tistega dogodka bi sodila v kakšno knjižno uspešnico, saj je šlo za splet takšnih naključij, da bi jih bilo težko ponoviti v naslednjih petih življenjih. Oseba je partnerju varanje priznala, partner je sprva reagiral slabo, nato pa po več pogovorih in celo po obisku svetovalca za pare, vendarle popustil in odpustil. Več let po tem dogodku sta še vedno skupaj, varanje se ni ponovilo.

A na drugi strani poznamo osebe, ki to počnejo precej pogosteje in dokaj brezbrižno. Takšnega bivšega partnerja nikakor ne gre jemati nazaj navkljub vsem obljubam, darilom, večerjam in sladkim besedam. Sledi še enkrat zlomljeno srce.

Na radarju ni drugega?

Ali ni bolje biti sam, kot pa ob nekom, ki te ne osrečuje?

Vrnitev k bivšemu, ker ne spoznaš osebe, ki bi v tebi premaknila “tisto nekaj” za kar se je vredno zaobljubiti zvestobi, ni dobra izbira. S tem se vračaš v objem nekomu, ki te je že prizadel, oziroma, k nekomu, s katerim na neki točki nista znala, ne zmogla biti več skupaj.

Določeni ljudje v življenju enostavno ne zmorejo biti sami. Počutijo je nesposobne v očeh drugih, manjka jim neka opora doma in smisel življenja. Ko takšna oseba dlje časa ne spozna zanimive osebe s katero bi se bolj intimno povezala, si zaželi nazaj bivšega partnerja. Bolje to, kot nič? Ne ravno.

Razlog so otroci

Če česa, potem otrok ne gre izrabljati za izgovor, zakaj sta šla z bivšim partnerjem nazaj. Če sta se razšla, zato ker sta se ves čas prepirala, so trpeli tudi otroci in v takšnem primeru je tudi zanje vedno bolje, da gresta starša narazen. Ne glede na osnovni razlog; nezvestoba, alkohol, agresivno vedenje itd.

Po povratku v staro zvezo, se na neki točki te reči povrnejo v prvotno stanje, dane obljube pa se zelo redko izpolnijo. Ne izpostavljajta otrok ponovnemu stresu, ki bo v drugo le še večji. Tudi ločena sta lahko dobra starša svojim otrokom, ki bodo na ta način precej bolj srečni, kot v primeru, da bi živeli med dvema ognjema.

Valjenje krivde nase

Da sta šla narazen, je krivo to ali ono. Prevzemanje krivde nase, zgolj zato, da bi se znova združila ne vodi nikamor. Nič koliko je primerov v katerih je partner varal, drugi partner pa je krivdo za to prevzel nase. Zakaj? Ker se partnerju verjetno ni dovolj posvečal, sta bila premalokrat intimna in podobno.

Na koncu bi moral partner, ki je varal, krivico v prevzeti nase in ne obratno. Četudi so obstajali razlogi za nezadovoljstvo in je občutil določeno pomanjkanje v odnosu, je o tem treba govoriti za mizo, težavo izpostaviti in jo rešiti. Če ne gre, gresta vsak po svoje, varanje vendarle ni pravi način.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori