Kdo bi moral povabiti na prvi zmenek?

V zadnjih, "modernih" časih se vedno bolj pojavlja polemika, kdo "mora" povabiti na prvi zmenek.

Vir: Shutterstock

V letu 2016, ko ženske in moške vloge niso več tako zelo moške in ženske, ampak je med njimi zelo tanka meja, se vedno bolj poraja vprašanje, kdo – on ali ona – je tisti, ki mora narediti prvi korak v poglobljenem spoznavanju in povabiti na prvi zmenek.

Je to on, kateremu zgodovinska vloga nalaga vse te težke naloge, tudi tisto, da mora prvi pristopiti in ogovoriti njo? Ali je to ona, emancipirana, moderna ženska, ki lahko povsem sama zamenja avtomobilsko gumo ali pa vsaj žarnico v kuhinji?

On ali ona?

💕 Vi pravite:

V spletni anketi na Magazinu ste odgovorili na vprašanje Kdo bi moral povabiti na prvi zmenek?.

Kar 66% deklet se je strinjalo, da morajo na prvi zmenek povabiti fantje, medtem ko 53% fantov meni, da sploh ni pomembno, kdo povabi, važno, da do prvega zmenka pride. 38% moških pa meni, da mora pobudo za zmenek dati on 😉

Rezultati raziskave Zmenki & spoznavanje po slovensko so podali delni odgovor: Pobudo za prvi zmenek je podalo 67% vseh vprašanih moških. Torej, več kot polovica. A še vedno je, če se držimo tradicionalnega pravila, da mora povabiti on, to precej majhna številka.

Iz tega sklepam, da je tudi čedalje več žensk tistih, ki prevzemajo aktivno vlogo v procesu spoznavanja. Raziskava je namreč razkrila še eno stvar: 18% vprašanih žensk pravi, da so same podale pobudo za prvi zmenek, medtem ko se je na zmenku “čisto po naključju” znašlo 16 odstotkov vprašanih.

Drug del odgovora na vprašanje, kdo bi moral povabiti, ste podali na facebook strani VSI KI STE SAMSKI. Po večini menite, da je popolnoma vseeno kdo povabi in da je danes vse več pogumnih deklet, ki prve povabijo.

Kdaj povabiti?

Anketiranci, ki so sodelovali v raziskavi, navajajo, da so se na prvem zmenku dobili (že) po nekaj dneh poznanstva. In glede na to, da so ti anketiranci trenutno v partnerski zvezi ter da jih velika večina tudi meni, da se je njihov prvi zmenek zgodil v ravno pravem trenutku, so očitno že ta korak naredili pravilno.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Tega “pravila” se moramo zato držati tudi mi. Še posebej pa na spletu. Če potencialnega partnerja spoznamo prek spleta, recimo na ona-on.com, potem je treba to virtualno poznanstvo čim prej prenesti v realno življenje. Sploh, če pogovor med nama poteka vsak dan.

Torej, na prvi zmenek je potrebno povabiti po nekaj dneh, sicer se lahko izgubi tista skrivnostnost, ki v nas vzbuja radovednost o človeku, ki je na drugi strani optičnega kabla.

Preizkusi ona-on.com!

Zaključek.

Tisto staro pravilo, da mora povabiti moški, že zelo dolgo ni več pravilo, ampak morda zgolj priporočilo. Popolnoma vseeno je, kdo je tisti, ki naredi prvi korak in povabi na prvi zmenek v dvoje. Je pa to precej odvisno od posameznika – njegove osebnosti in njegovega mišljenja – ter dane situacije.

Moški ali ženska, ni važno, kdo povabi, pomembno je, da do prvega zmenka pride in da se dobita v nekaj dneh od prvega stika. Če je seveda iskrica in če se vmes pogovarjata. Še posebej na spletu. 🙂

Srečno!

Fantje, kako jo povabiti na zmenek? Preberi tukaj.

Dekleta, kako mu namigniti, da je čas za zmenek? Preberi tukaj.

Ni komentarjev

Odgovori