Kdo je sorodna duša?

Kaj sploh pomeni izraz sorodna duša?

Izraz »sorodna duša« mogoče s tabo resonira, ali pa tudi ne. Marsikomu je ta izraz tuj, celo »malo pocukran«, zato bom danes razložila, kaj točno mislim, ko uporabim to besedo.

Nezrela ljubezen pravi:
»Ljubim te, ker te potrebujem.«

Zrela ljubezen pravi:
»Potrebujem te, ker te ljubim.«
~ Erich Fromm

»Sorodna duša« sta besedi, ki imata različne pomene za različne ljudi. Verjamem, da je sorodna duša nekdo, s katerim smo lahko popolnoma takšni, kot smo. Nekdo, s katerim delimo brezpogojno ljubezen. Je nekdo, ki ga ti ljubiš brezpogojno in on ljubi brezpogojno tebe. Ko pogledaš v njegove oči, imaš občutek, da si »doma«. Ne želim zveneti sentimentalno, vendar sorodna duša je človek, ki te »dopolnjuje«.

Če sprejmeš to opredelitev, potem lahko vidiš, da lahko imamo vsi veliko sorodnih duš v svojih življenjih – ne le naše romantične partnerje. Sorodne duše so lahko tudi naši otroci, starši, bratje, sestre, sodelavci, prijatelji in celo hišni ljubljenčki!

Vaša naloga ni iskati ljubezen,

ampak predvsem iskati in najti
vse ovire znotraj sebe,
ki ste jih zgradili proti njej.
~ Rumi

Resnica je, da še preden pritegnemo svojega romantičnega partnerja, je verjetno, da imamo v svojem življenju veliko sorodnih duš.

In najhitrejša pot, da pritegnemo in ustvarimo svoje sorodne duše je, da začnemo nanje in na vse okoli nas, osredotočati nekaj ljubezni in hvaležnosti.

V kar usmerjamo svojo pozornost, to RASTE.

S tem, ko smo osredotočeni na ljubezen, ki je že prisotna v našem življenju, pride k nam še več ljubezni.

Nasprotno pa, če smo osredotočeni na pomanjkanje ljubezni in drugega obilja v našem življenju, prav tako uporabljamo Zakon privlačnosti in dobimo še več občutkov ter situacij pomanjkanja.

Vsak dan imamo priložnost, da svoje sorodne duše zasipamo z ljubeznijo in polnimo svoje srce s hvaležnostjo, da jih imamo v življenju.

Različne opredelitve besedne zveze sorodna duša

Tu je še nekaj drugih opredelitev sorodnih duš, za katere menim, da držijo. Zbrane so po različnih avtorjih in piscih.

shutterstock_142450450-min»Sorodna duša je nekdo, ki ima ključavnice, ki se ujemajo z našimi ključi. Ko se počutimo dovolj varne, da te ključavnice odpremo, se pokaže naš resnični jaz in lahko smo popolnoma in iskreno takšni, kot smo. Lahko nas ljubijo takšne kot smo in ne takšne, kot se pretvarjamo, da smo. Naš partner odkriva najboljše dele v nas in mi v njem. Ne glede, kaj gre narobe okrog nas, s to osebo smo varni, v našem raju. Naša sorodna duša je nekdo, ki deli naša najgloblja hrepenenja, naš občutek za smer. Ko smo kot dva balona, ki se dvigata v isti smeri, smo verjetno našli pravo osebo.«
~ Richard Bach

»Sorodna duša je kontinuirana povezanost z drugo osebo, ki jo duša izbere v različnih krajih in časih, skozi različna življenja. Druga oseba nas na dušnem nivoju ne pritegne zato, ker je edinstvena dopolnitev nas samih, temveč nam to, da smo s to osebo, priskrbi zagon, da postanemo celi.«
~ Richard Bach

Sorodna-duša-min»Ljudje mislijo, da je sorodna duša nekdo, ki se popolnoma ujema s tabo, in to si želimo vsi. Vendar prava sorodna duša je ogledalo, oseba, ki ti pokaže vse, kar te ovira in drži nazaj, oseba, ki te popelje v tvojo pozornost, da lahko spremeniš svoje življenje.«
~ Elizabeth Gilbert

»Sorodna duša je nekdo, ki te pritegne, ki ti nudi največjo možnost za obojestransko rast, da se razvijata v svoj največji potencial.«

KVIZ ZA SAMSKE IN ZA TISTE V PARTNERSKEM ODNOSU: Ste pripravljeni na sorodno dušo?

Prvi je za tiste, ki ste sami in niste v partnerskem odnosu. Drugi je za tiste v partnerskem odnosuNA KVIZ

Voditeljica programov Priprava na zavestno partnerstvo – 49 dni do ljubezni, Uživamo v zdravju in hujšanju. Ljudem daje znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Delavnice, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki in spletna stran, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje odnose, zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno. Po vsej Sloveniji vodi vrhunsko transformativne delavnice Priprava na partnerstvo, ki udeležencem pomagajo odpraviti svoje notranje ovire do Ljubezni, da jim ni potrebno ponavljati istih vzorcev. Po delavnici so v roku nekaj mesecev pripravljeni, da pritegnejo in spoznajo točno takšnega partnerja, po katerem hrepenijo in s katerim bodo lahko ustvarili zares srečen partnerski odnos. Predana je, da vam pomaga, da pomagate sebi. Verjame, da so vaše telo, um, duh, vaši odnosi in vaše življenje vredni najboljše skrbi in da nihče ni bolje usposobljen za njihovo skrb, kot vi sami.

Ni komentarjev

Odgovori