Ko ne gre, pač ne gre

V zvezi sta že več kot 20 let, poznata se bolje, kot poznata kogarkoli drugega v svojem življenju, skupaj od najstniških let, od mladosti, gradnje skupnega doma, otroka, vsi ključni karierni izzivi so bili prebrodeni skupaj in nato … Ja, nato kar naenkrat poči in gresta narazen. Okolica je zgrožena. Ona je zlomljena. On se dela močnega.

 

Njegova stiska

A v resnici je tudi pri njemu stiska zelo velika. To je moral narediti, moral je oditi od doma, sicer bi se mu zmešalo. Ni mogel več prenašati stalnih očitkov, da nič ne doprinese k domu, da ga ni nič doma, da samo dela in ni nič od njega.

Nekako ni razumel, kako lahko samo dela na eni strani in na drugi strani ni nič od njega. Kaj pa denar, ki ga je prinašal domov? Skoraj tisočaka višjo plačo ima od nje, a ona pravi, da ni za nič dober?! Večkrat mu je rekla naj odide od doma, zdaj, ko je to res naredil je pa največja baraba na svetu. Pustil je družino in vse je padlo nanjo. Družino … sin je star 17 let in živi v dijaškem domu, za vikend pa tako nima časa za starše, ker je ves čas zunaj s prijatelji.

Njena bolečina

shutterstock_548003101-minNa drugi strani se je njej svet podrl, sesul kot hišica iz kart. Vse je naredila zanj, pospravljala, kuhala, ga vsak večer pričakala doma. Skrbela je za sina, ga praktično sama spravila gor, vse je naredila zanj.

Zdaj, ko je sin odšel in bi končno lahko uživala onadva, ko bi se prepustila samo partnerju, je pa enostavno popokal kovčke in se odselil. Zagotovo ima drugo! To je načrtoval že dlje časa, je prepričana. Kako bo preživela s svojo plačo? To ne bo dovolj za stroške in njene potrebe. Ne more čez noč spremeniti svojega življenjskega sloga! Ali res misli, da je dovolj, da ji je prepustil hišo in vse? Materialne dobrine niso dovolj!

Čez eno leto …

Tanja in Igor (imeni smo spremenili) sta v letu dni od dneva, ko se je Igor odselil spregovorila zelo malo. V resnici se nista srečala niti enkrat, nista bila poročena, zato ni bilo potrebno ločitvene vojne z morebitnimi odvetniki, prav tako ni bilo težav pri delitvi premoženja, saj je Igor odšel v novo stanovanje, Tanji pa prepustil hišo. Edina vez med njima je bil sin, ki je poskušal na dokaj zrel način ignorirati razhod staršev in ni posegal v njuno nekomunikacijo. Enostavno se je umaknil in več časa preživel v dijaškem domu, vikende pa enkrat pri enem, drugič pri drugem.

Po skoraj letu dni sta se Tanja in Igor srečala na sinovem 18. rojstnem dnevu. Dal jima je jasno vedeti, da pričakuje, da bosta na praznovanju prisotna oba, saj ne bo izbiral med njima. Oba sta čutila, da sta mu to dolžna. Srečanje je bilo … kot mi je opisala Tanja:

shutterstock_323832758-min“Stisnilo me je, ko sem ga zagledala ob ženski, ki je bila noseča. Videla sem ga že od daleč, ko jo je nežno držal čez pas in priznam, da mi je bilo grozno. Na srečo na praznovanje nisem prišla sama, dva meseca prej sem na spletu namreč spoznala Roka, ki me je sprejel takšno, kot sem. Moram priznati, da sem se najprej po razhodu zapustila in nisem nikamor hodila, dokler me nisi ti začela spodbujati, naj neham životariti.”

Ob prvem srečanju z bivšim partnerjem je Rok začutil njeno stisko in ko je videl, da je dobesedno okamenela ob pogledu na bivšega, jo je prijel za roko in odpeljal proti njemu. Predstavil se je in začel pogovor, ki je bil sprva nekoliko zategnjen, a kasneje ravno dovolj vljuden, da se najbrž noben od njih ni počutil neprijetno.

Nova priložnost

shutterstock_45856549-minSeveda me je zanimalo, kaj se je zgodilo kasneje – kot mi je zaupala Tanja, nič. Še vedno sta vsak svojo pot, Tanja je vedela, da je Igorjeva nova partnerica s katero je začel tri mesece po njunem razhodu noseča, a do takrat je to že prebolela, čeprav jo je za trenutek stisnilo, ko ju je videla skupaj. Prebolela je kmalu po tistem, ko je spoznala Roka. Ugotovila je, da je bila predolgo sama in čeprav sta danes z njenim novim partnerjem skupaj komaj nekaj mesecev, se je odprla kot cvet, ponovno je zaživela in danes je njen moto, da nikomur ni potrebno biti sam. Za vsakogar se najde pravi par … pa čeprav v zrelih srednjih letih, po tistem, ko si mislil, da boš z nekom vse življenje.

Deli
Prejšnja objavaPismo vodje: veseli november
Naslednja objavaKako preživeti krajše in temnejše dni - 6 nasvetov
Moje življenje ni nikdar dolgočasno. Imam 20 let izkušenj kot novinarka in urednica, tudi portala Priznaj.si, zadnjih 10 let delam kot vodja dogodkov in sem marketing specialistka. Sem članica različnih odborov in certificirana mednarodna trenerka ter idejna vodja in ustanoviteljica številnih inovativnih projektov, tudi sob pobega Energy Escape Room. Sem avtorica in soavtorica več kot petnajst strokovnih in leposlovnih knjig, od tega jih velik del govori prav o odnosih. Kot podjetnica z več kot 10-letnimi izkušnjami pa spoznavam ne le posel, ampak tudi medsebojne odnose. In prav v razvijanju odnosov vidim poseben čar ter možnosti za raziskovanje …

Ni komentarjev

Odgovori