Koliko časa hoditi na zmenke?

Najbolj vztrajni bi rekli, da tako dolgo dokler ne uspe. Po drugi strani pa je zelo dobrodošlo, da hodimo tudi na zmenke z osebo s katero smo že v razmerju. Zveni nenavadno? Pa ni.

Prvi del odgovora je verjetno tisto, na kar pomisli večina. Koliko časa hoditi na zmenek? V tem pogledu je seveda mišljeno število zmenkov, ki jih imamo z osebo s katero se želimo bolje spoznati. Velikokrat je vsega konec že po enem zmenku, saj kemija enostavno ne steče in vsaj eden, če ne kar oba začutita, da iz tega ne bo nič.

Drugi zmenek je potrditev, da je bil prvi uspešen.

Če pride do drugega zmenka že lahko govorimo, da se nekaj dogaja. Tretji zmenek pa je zagotovo potrditev, da smo na pravi poti. V resnici mora vsak pri sebi začutiti kdaj je pravi čas, ko lahko razmišlja o tem, da gre v resnici že za razmerje.

Bistvo zmenkov

Tudi tule je vse jasno kot beli dan. Bistvo zmenkov je, da najdemo sorodno dušo in ljubezen. A zmenki so precej več kot to. Na zmenkih spoznavamo drug drugega, odkrivamo skupne točke, kot tudi tiste malce manj skupne. Spoznavamo ljudi na drugačen način kot zgolj preko fotografij in tipkanja v klepetu.

Začutimo energijo, ki je lahko dobra ali pa slaba. Se povežemo ali pa nam ne uspe. Na zmenku pa ne spoznavamo zgolj svojega partnerja. Povsem mogoče je, da po nekem času ni čutiti prave kemije za to, po drugi strani pa vseeno obstaja neka povezanost. Lahko spoznamo tudi odličnega prijatelja ali prijateljico.

Zmenki s partnerjem

Tudi pari, ki so skupaj že dlje časa, si morajo vzeti čas za zmenek!

Nemalokrat se pripeti, da se določeno razmerje z leti prične utapljati v povprečju. Ni več zmenkov, darilc, vabil na kavo, v kino itd. Najbolj srečni pari potrjujejo, da med njimi ljubezen še vedno tli. Ne zaljubljenost, ki je del prvega vzhičenja in norosti vsakega resnega razmerja.

Pač pa ljubezen, spoštovanje in drugi lepi občutki ter čustva. Partnerji tudi kasneje lahko hodijo na zmenke. Mož pokliče ženo iz službe ali pa jo zgolj preseneti s kratkim SMS sporočilom.

“Draga, greva danes ven na kosilo?”

Zelo preprosto, pa tako zelo učinkovito za krepitev lepega razmerja.

Nihče mi ni všeč

Zgodi se, da se serija zmenkov izkaže za polomijo. To pa vseeno še ne pomeni, da je treba obupati in prenehati spoznavati ljudi. Slabe izkušnje nas krepijo, dajejo več vpogleda v to kje lahko svoj pristop izboljšamo. Kako je mogoče, da gremo kar nekajkrat zapored na zmenek z napačno osebo?

V teh časih, ko se velikokrat spoznavamo preko spleta, si ogledamo fotografije, preberemo opise, hobije, poklepetamo… vendarle ne bi smeli tolikokrat zgrešiti. Ali pač? Prav v tem je čar zmenka v živo kjer osebo pogledamo v oči, slišimo njen glas, zaznamo tiste drobne gestikulacije, ki povedo veliko, zavonjamo. Prav nič nenavadnega ni, če pride do poljuba na prvem zmenku. Ko kemija steče se v možganih zgodi veliko reči, ki vplivajo na to.

Zavrnitev ali slab zmenek ne sme biti nikoli izgovor za to, da ne bi šli na novega. Tam zunaj je nekdo, ki si želi nekoga popolnoma takšnega kot smo mi.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori