Križi in težave s prvih zmenkov

Prigode na zmenkih. Izpoved bejbe, ki se ji veliko dogaja.

Prijateljica mi je pred kratkim pripovedovala o zabavnih štorijah, ki jih je doživela na zmenkih, odkar je samska.

Čeprav na prvi pogled precej zabavne, pa so se, v smislu uspešnosti zmenka, precej slabo končale. In kaj se je dogajalo?

Spoznala je nadvse tekmovalnega tipa.

Tekomovalnost je ok, ampak le do neke mere.

Pred časom je spoznala zelo privlačnega fanta s katerim sta se zelo dobro ujela tudi v komunikaciji. Nekaj dni klepeta, celo pozno v noč, je seveda vodilo v njun prvi zmenek. Fant je bil izviren in jo je povabil na partijo bovlinga ob pici in pivu. Sliši se zabavno, kajne?

Ampak zmenek ni potekal po načrtih. Bovling je igra za več oseb, pri čemer je nekdo vedno pri metu. Takrat ostali klepetajo in se zabavajo, a ne kadar se tega športa lotita dva. V resnici ji je bilo vseeno, saj ji ni šlo za podiranje kegljev. Ravno je že pomislila, da bi pa morda bil on prvi, za katerega bi padla nekoliko prej, pa se je izkazalo, da nikakor. Tipček je bil tako zelo tekmovalen, da je niti pogledal ni, ko je zbijala »strajke« in ga na koncu premočno nažgala.

Kasneje sta šla na pijačo, kjer je upala, da se bo vendarle sprijaznil s porazom. Takrat se ji je zdel še nekako simpatično užaljen. Ko pa naslednji dve uri še vedno ni prebolel in je objokoval vsak met posebej, se je odločila, da bo to njun prvi in zadnji zmenek. Padel je. A le po celi črti.

Njegova mama kuha bolje

Ni skrivnost, da je mamina kuha tista najboljša, ki je ne preseže nobena restavracija. Sicer poznam nekoga, ki bo rekel, da on očitno ne spada v večino, saj njegova mama kuha le tri jedi, pa še te brez soli in maščob. Holesterol, visok pritisk in diabetes v njihovi družini nimajo mesta.

Vendarle pa na zmenku ni najbolj pametno pretiravati z maminimi sarmami, govejo juho, praženim krompirjem in najboljšim ričetom na svetu. Prijateljičin zmenek je bil videti kot komentiranje ene izmed oddaj MasterChefa. Dečko je pokritiziral celo vrhunski zrezek v restavraciji in dodal, da bi njegova mama… Sicer ji je šlo ves čas na smeh, a drugega zmenka seveda ni bilo.

Plačala natakarici, da jo je polila

Nek zmenek je šel tako hudo narobe, da je debelo uro poslušala tipa, ki med govorjenjem o sebi in svojem hobiju skorajda ni naredil premora za vdih. Še takrat, ko je zastal, je ravno zazehala in zamudila priložnost, da bi vskočila. Ko je šla na stranišče, je opazila natakarico, ki se ji je nasmihala.

»Tole pa boli, a ne?« ji je navrgla. Opazila je namreč, kako zelo se muči na svojem zmenku. Kasneje ji je v naročje zlila kozarec vode, se opravičila za nerodnost in rekla, da je kava na račun hiše. Kava je bila sicer že plačana, saj sta sklenili, da je temu treba narediti konec.

Kritiki, obdržite kakšno misel zase

Začelo se je lepo. Popoldne sta se dobila v centru, skočila na kavo v krasen lokal, se kasneje sprehodila do Špice in se strinjala, da bi lahko zaključila z večerjo. Dečko je bil videti kot ustvarjen zanjo, morda malenkost preveč samozavesten, a vendarle zanimiv in zabaven.

Tudi kraj za večerjo je odlično izbral. Opazila je, da si je zapomnil vsebino njenega profila in se držal tega, da obožuje italijansko hrano. Potem pa je napočil trenutek streznitve. Dal ji je sicer kompliment, ki ga je zaključil z: »Če bi vrgla dol še kilco ali dve, bi bila pa res woohhh!«

Kolikor jo poznam, ni bila v resnici prav nič užaljena. Je pa seveda po večerji naročila še dvojno sladico. Eno pač za domov.

Ni komentarjev

Odgovori