Ljubezen in dober partnerski odnos – to ti želimo!

Morda to leto ni bilo najboljše za tvoj partnerski odnos. Morda sta s partnerjem šla vsak svojo pot, morda boljše polovice še nisi našel/a. Morda je bilo to leto odlično. A kakršnokoli je že bilo, naj bo prihajajoče leto srečno v dvoje!

Kamorkoli se obrneš, karkoli narediš, vedno je velik del tvojega življenja zaznamovan z odnosi – odnosov do tvojih staršev, do svojih otrok (če jih imaš), do prijateljev in preostale družine. A najpomembnejši v življenju je partnerski odnos – zveza, ki jo imaš s svojim partnerjem ali partnerko.

Partnerski odnos mora imeti prednost

Ta odnos, ki vzpostaviš s partnerjem, mora imeti prednost pred ostalimi. A žal velikokrat ni tako. Partnerja jemljemo za samoumevnega, medtem pa več pozornosti posvečamo drugim odnosom. Odnos, v katerem smo tako s človeškega vidika kot z vidika spolnega bitja najbolj intimni, ostaja na stranskem tiru.

Dober partnerski odnos ne pomeni samo kvalitetne spolnosti, ampak veliko več. Pomeni imeti nekoga, ki nas spoštuje, nam daje občutek varnosti in pripadnosti, nekoga brez katerega si svojega vsakdanjika ne moremo predstavljati. Zato je tako zelo pomemben.

Dober partnerski odnos ne pomeni samo kvalitetne spolnosti, ampak veliko več.

Seveda lahko rečemo, da partnerskega odnosa ne potrebujemo in živimo naprej sami, samski. In ne le, da smo lahko kot samski srečni, ampak tudi moramo biti srečni, če želimo v svoje življenje pritegniti pravo osebo.

A s kateregakoli vidika gledamo, naše življenje nikoli ni zares izpolnjeno, če nimamo dobrega partnerskega odnosa. Takšen odnos v nas spodbudi osebnostno rast in tako lahko postanemo najboljši, kar smo lahko.

Kakšen je bil tvoj partnerski odnos v tem letu?

Če imaš dober partnerski odnos, potem si srečen/a. Če ne, moraš biti najprej odkrit/a sam/a do sebe. Najprej, ne naprti vse krivde za nesrečen odnos svojemu partnerju. Odgovornost za odnos je vedno obojestranska, zato odnos oblikujeta skupaj.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Če sta s partnerjem ali partnerko trenutno v konfliktu, je pomembno, da mu / ji to poveš. Kvalitetna komunikacija je ena izmed najbolj bistvenih sestavin dobrega partnerskega odnosa.

Sta se pogovorila? Sta ugotovila, kaj je narobe z vajinim odnosom? Potem sta se že na pol poti do cilja. Ko vesta, kaj je narobe, lahko lažje sprejmeta odločitev, ki vama lahko spremeni življenje. Je vajin partnerski odnos takšen, da ima prihodnost ali je nima več?

Če želita, da uspe, se morata potruditi

Odločila sta se, da bosta ostala v tem odnosu. Zdaj pa se je treba zanj potruditi! Skupaj premagujta ovire, ki bodo vedno na poti. Ne postavljaj vedno sebe na prvo mesto, tam naj bo dober odnos s tvojim partnerjem ali partnerko.

Dober partnerski odnos ne temelji na majhnem številu pompoznih dejanj, ampak na drobnih trenutkih.

Zapomni si, da so male stvari tiste, ki res štejejo. Dober partnerski odnos ne temelji na majhnem številu pompoznih dejanj, ampak na drobnih trenutkih. Na vzpodbujajoči besedi, toplem poljubu in dotiku.

Gre za prijateljstvo, medsebojno spoštovanje in zaupanje, za izražanje ljubezni, za ukradene trenutke samo za vaju, poslušanje, potrpežljivost in sprejemanje. Sprejmi partnerja takšnega, kot je. Ljubiš ga zato, ker je tak, kot je.

Uskladita svoja pričakovanja in cilje. Prav zato ni slabo, če do krize pride. Ta pokaže probleme, ki bi lahko rasli vse do točke, ko ne bi mogla več nazaj. Partnerski odnos se lahko s krizo utrdi, postane močnejši, vendar le v primeru, da se partnerja nista odtujila tako, da dober odnos med njima dejansko ni več možen.

Samski na silvestrovo?

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

S tem ni prav nič narobe. Če ugotovita, da nista za skupaj, pač nista za skupaj. Ne ostajati v partnerstvu zaradi napačnih razlogov. Še najbolj v tem primeru trpiš ti.

V primeru, da je prišlo do razpada partnerskega odnosa, poskusi nanj in nase ter partnerja v odnosu pogledati z nekoliko distance. Tako lahko vidiš stvari, ki jih nisi sposoben/a videti takrat, ko si še čustveno preveč obremenjen/a z odnosom. Nauči se kaj iz te izkušnje.

Morda še nekaj časa ne boš pripravljen/a na nov partnerski odnos. Bolje tako, kot da takoj skočiš  v drugega. Najprej se čustveno distanciraj od vsega, kar ti je pomenil pretekli partnerski odnos. Ko boš pripravljen/a na novega partnerja in na boljši partnerski odnos, boš vedel/a.

Zdaj je priložnost, da delaš na sebi. Uživaš v svojem samskem stanu. In da silvestrovo preživiš v družbi tistih, ki so ti prav tako pomembni.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Želimo ti ljubezni polno prihajajoče leto!

Za nas so pomembni partnerski odnosi in to dobri. Zato ti v prihajajočem letu želimo predvsem dober odnos s partnerjem in strpnosti drug z drugim, če si že v paru.

Če svojo boljšo polovico še iščeš, ti želimo, da bo prav to leto tisto, ko najdeš pravo osebo zase. Pomagaj si z ona-on.com. Na srečo v dvoje. Na tiste “metuljčke”, ki jih čutiš ali pa jih še boš zaradi nekoga, ki ga imaš rad/a.

Srečno!

Ni komentarjev