Ljubezen – Kako se ti pripravljaš nanjo?

Če si že dolgo časa brez partnerja in živiš samsko življenje (saj veš, spiš na sredi postelje, zaspiš ob prižganem TV, tvoje stvari zavzemajo ves prostor na pultu v kopalnici ...), ne obupaj!

Ta samska leta so lahko izjemen čas rasti, ko lahko prideš domov, v stik s seboj, se globlje povežeš s svojimi občutki, potrebami in željami, odkriješ svoj pristen glas in razmisliš, kako so tvoja prepričanja in mnenja vplivala na pretekle odnose. In to storiš na način, ki podpira razvoj tvojega zavedanja v bolj zdravo, od koder boš ustvaril/a svoj naslednji odnos.  

Za korenito preoblikovanje vzorcev v odnosih, moramo biti pripravljeni jasno videti, kako smo sami soustvarjali svoje pretekle odnose, prav tako pa prevzeti odgovornost za povsem nova vedenja v sedanjosti in prihodnosti.

Skratka, prav zdaj imaš na voljo ves čas in prostor, da prepoznaš in sprostiš svoje notranje ovire za ljubeče partnerstvo in se pripraviš na soustvarjanje odnosa, ki bo odražal najvišjo možnost, ki jo imaš, za globoko negujoč, navdihujoč, srečen in zdrav odnos!

Premiki so mogoči v časih samote

Takšni premiki so mogoči v dragocenih časih samote in lahko zahtevajo veliko od nas. Za korenito preoblikovanje vzorcev v odnosih, moramo biti pripravljeni jasno videti, kako smo sami soustvarjali svoje pretekle odnose, prav tako pa prevzeti odgovornost za povsem nova vedenja v sedanjosti in prihodnosti.

  • Kot zreli odrasli in ne kot otrok v odraslem telesu, ki ima druge za ujetnike svojih starih ran iz otroštva.
  • Kot zrela oseba, ki je pripravljena pustiti svoj solo ples, z namenom, da postane del para.
  • Da smo pripravljeni prevzeti polno odgovornost za stvari znotraj nas, za katere smo prej krivili druge.

Postati pripravljen za pristno, veselo in zdravo ljubezen ni vedno enostavno. Vendar je po drugi strani vedno vredno truda.

ljubezen-samski-ona-on-zmenki-zasebni-stiki3

Odločitev najti ljubezen je začetek poti

Medtem, ko je določitev namena, da najdemo ljubezen, dobra stvar, je to šele začetek poti. Je referenčna točka za vse, na kar se bomo osredotočali pri preoblikovanju sebe, ko postajamo takšna ženska ali moški, kot moramo biti, da lahko ustvarimo čudovit odnos – tak odnos, ki bo predstavljal izpolnitev naših najglobljih hrepenenj.

Ko imamo pogum reči »Da« možnosti za ljubezen, to pogosto pomeni soočanje s stvarmi o sebi, na katere do sedaj nismo bili pripravljeni pogledati. Kot na primer del v nas, ki dejansko ne želi biti v predanem odnosu. Ali morda seksualen del v nas, ki se ne želi več izraziti. Ali del v nas, ki ne želi zadovoljevati potreb in želj nekoga drugega.

Če želimo ljubezen, se moramo odmakniti od starih vzorcev razmišljanja

Izraba našega časa pogosto pomeni radikalen odmik od starih načinov početja stvari.

Izraba našega časa samskega življenja, kot časa za pripravo na ljubezen, pogosto pomeni radikalen odmik od naših starih, avtomatičnih in verjetno precej udobnih načinov početja stvari.

Govorim o tistih vzorcih in navadah, ki določajo kdo mislimo, da smo, kot: »Sem izredno neodvisen in nikoli nikogar ne prosim za pomoč«, ali »Jaz sem zelo ljubeča oseba, vedno poskrbim najprej za druge in potem zase.«

Vse, kar mislimo o sebi, damo zdaj na sito.

ljubezen-samski-ona-on-zmenki-zasebni-stiki1

Ali je res v naši naravi, da smo tako neodvisni? Ali je to obramba pred ponovnim razočaranjem, da ne bi bili razočarani, kot smo bili v otroštvu? Ustvarjalen in kompenzacijski odgovor temu, da ni bilo nikogar tu za nas na način, kakršnega smo potrebovali, ko smo bili mladi?

Ali je ljubezen do sebe res zanemarjanje sebe in ali naša vrednost res raste, ko se trudimo nenehno ugajati drugim? Ali pa je to destruktiven vzorec, ki skrbi, da ostajamo nevidni, zaradi česar je skoraj nemogoče, da bi se sploh kdaj v celoti predali drugemu, saj ne zaupamo in verjamemo, da bo za pristne nas kdaj poskrbljeno?

Samskost izkoristi za oblikovanje globljega odnosa s seboj

Čas, ko smo sami, nam daje možnost, da zavestno izzovemo te stare načine videnja sebe in začnemo določati in vaditi nove načine vedenj v odnosu do sebe in drugih, ki so verjetno zunaj okvirov, ki smo jih poznali do sedaj.

Zato te spodbujam, da samsko življenje izkoristiš pametno.

Zato te spodbujam, da samsko življenje izkoristiš pametno. Če se za nekaj časa prestaviš v tišino, mirovanje in v globlji odnos s samim seboj, je to lahko najbolj vitalna in čudovita priprava za sprejem ljube osebe v življenje.

Če bi več ljudi izkoristilo prednost samskega časa, bi imeli veliko več zdravih in srečnih zvez, za kakršne smo se zavezali, da jih ustvarimo.

Vse skupaj je le preoblikovanje sebe od znotraj navzven, medtem, ko smo sami. Da se na novo ustvarimo in se osredotočimo na to, da postanemo najboljši potencialni partner za našo sorodno dušo, kot smo le sposobni biti.

Tako, da boš, ko srečaš svojo sorodno dušo, dejansko vreden/a njene predanosti in ljubezni.

Tanja Turnšek

Voditeljica programov Priprava na zavestno partnerstvo – 49 dni do ljubezni, Uživamo v zdravju in hujšanju. Ljudem daje znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Delavnice, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki in spletna stran, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje odnose, zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno. Po vsej Sloveniji vodi vrhunsko transformativne delavnice Priprava na partnerstvo, ki udeležencem pomagajo odpraviti svoje notranje ovire do Ljubezni, da jim ni potrebno ponavljati istih vzorcev. Po delavnici so v roku nekaj mesecev pripravljeni, da pritegnejo in spoznajo točno takšnega partnerja, po katerem hrepenijo in s katerim bodo lahko ustvarili zares srečen partnerski odnos. Predana je, da vam pomaga, da pomagate sebi. Verjame, da so vaše telo, um, duh, vaši odnosi in vaše življenje vredni najboljše skrbi in da nihče ni bolje usposobljen za njihovo skrb, kot vi sami.

Ni komentarjev

Odgovori