Ljubezen po 40. letu – Z najboljšimi nasveti do pravega partnerja

Verjameš, da imaš v zrelejših letih boljšo možnost, da najdeš pravega partnerja?

Ne glede na to ali si še vedno ali pa ponovno samski/a, so lahko občutki precej utesnjeni. Želiš si partnerja, pogrešaš toplino, ljubezen in varnost.

Prav nič ne pomagajo pogosta vprašanja prijateljev, staršev in sorodnikov: ‘In, že imaš koga?’. Vsi so polni nasvetov kje, kaj in kako se loti iskanja partnerja. Ja seveda, eno je teorija, drugo pa praksa.

Če si partnerja želiš, ti bodo morda v pomoč spodnje spodbude. Zapomni pa si tudi, da biti brez partnerja, je prav tako povsem OK!

Najpomembneje je, da na vrh seznama postavimo POTRPEŽLJIVOST

Bo pravi sploh prišel?

Čeprav je težko ostati potrpežljiv in čakati na pravega / pravo, se prav to resnično najbolje obnese. Res je, ne veš, kdaj bo v tvoje življenje vstopila tista prava oseba. Ne veš, kako dolgo bo treba čakati. Morda se po določenem času v tvoje misli naseli droben glasek, ki te začenja spraševati: ‘Kaj pa, če pravega partnerja ne bo?’.

V vsakem primeru pa je bolje čakati in biti samski dokler je to pač potrebno, kot pa biti v razmerju z nekom, ki je pač prišel mimo in je še kar ok (no, če odšteješ tistih 19 stvari, ki te motijo). Hmmm …

 

Si že preizkusil/a spoznavanje preko spleta?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Starost je tvoja prednost!

Pri starosti 40, 45, 50 let je iskanje partnerja, ki bo resnično pravi in ti bo ustrezal v vseh pogledih na nek način lažje, saj točno veš kaj iščeš. Zrelejši kot smo bolj imamo izoblikovane želje in predstave o idealnem partnerju.

Poizkusi kaj novega (konstantno)

Več kot znaš, bolj si zanimiv, kot osebnost za ostale. Več pozornosti in zanimanja pritegneš nase. Preizkušaj nove hobije, odkrivaj nove interese, loti se novih podvigov, beri knjige, obišči nove restavracije, odkrivaj nove kulture, … S tem pridobivaš nova znanja (kar je za večino zelo privlačno – inteligentni ljudje so bolj privlačni). Hkrati ti na zmenku nikoli ne bo zmanjkalo idej in iztočnic za pogovor.

Kaj še, da bo pravi partner kmalu potrkal na tvoja vrata …

Razmišljaj pozitivno. Cinizem in negativen pristop (četudi na račun slabih preteklih izkušenj) ti ne bosta v pomoč pri tem, da srečaš res pravega partnerja. Svoje dvome raje nadomesti z optimizmom. Na zmenek se odpravi z miselnostjo: ‘Kar bo, pa bo’ in ‘V vsakem primeru bo sproščeno in zabavno’. Miselnost, da so zmenki strašljivi, težki ter razmišljanje kakšen bo sogovornik, ali je to to, … pa raje opusti, saj si z ustvarjanjem negativnih misli delaš škodo.

Izogibaj se zmenkom z ljudmi, ki te spominjajo na bivšega / bivšo. Zakaj biti v razmerju z nekom, ki je podoben nekomu, s katerim se v preteklosti ni izšlo?

Ustvari zares dober spletni profil na ONA-ON. Da pritegneš pozornost tistega, s katerim je velika verjetnost, da se ujameta v romantičnem razmerju je pomembno, da izraziš pravega sebe. Brez ovinkarjenja. Opiši sebe, svoje lastnosti hkrati pa natančno določi kakšnega partnerja želiš!

Ne čakaj! Pojdi v akcijo. Če ti je nekdo všeč stopi v akcijo. Pristopi, vprašaj za ime, napiši sporočilo ali povabi na kavo.

Prednost pri tem imajo spletne spoznavne strani. Narediti prvi stik je pogosto mnogo lažje preko sporočila, kot v živo. Hkrati, v primeru zavrnitve, tega ne čutimo tako osebno in nas prizadene manj kot v živo.

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori