Ljubezenski nasveti | 5 zlatih pravil za zaljubljene

Ljubezenski nasveti tokrat posredujejo 5 zlatih pravil za zaljubljene, da bi zaljubljeni ostali še naprej tako zaljubljeni.

Ljubezenski nasveti 5 zlatih pravil za zaljubljene

Ljubezen je tisto omamno stanje, ko se v tebi vse spremeni na bolje. Počutje je “nezemeljsko” lepo, vreme je vedno jasno, kljub morebitnim oblakom in ni je ovire, ki je ne bi zmogel/a preskočiti. Srce utripa v drugačnem ritmu kot prej, delovanje možganov je na povsem novi ravni, na obrazu pa ti jasno piše, kaj se s tabo dogaja.

In živela sta srečno do konca svojih dni

ljubezenski nasveti o ljubezenskih pravljicah

Žal, tako enostavno kot v pravljicah, pač ne gre. Čeprav se v stanju zaljubljenosti počutiš dejansko kot junak iz pravljice, pa v resničnem svetu nate preži kar nekaj pasti, katerim se moraš spretno izogniti.

Včasih se nekatere zdijo skorajda nepremostljive, a pripravljen/a nanje, lahko premagaš vse. Spodaj si preberi izbor 5 zlatih pravil za zaljubljene.

1. Ne pričakuj pravljice vsak dan

Na vrsto bodo prišli dnevi, ko se boš spraševal/a ali je med vama sploh še vse tako kot je bilo. Prvi dnevi, tedni in meseci so vedno najbolj evforični, kar se zaljubljenosti tiče.

Čim večkrat si povejta, da se imata rada.

Nivo evforije se sčasoma nekoliko zniža, kar pa ne pomeni, da je ljubezen odšla. Ta lahko ostane za vedno. Ljubezen in spoštovanje do partnerja, ki ti je podaril svoje srce.

Kljub nekaterim malce bolj oblačnim dnem in kakšni streli na nebu, se še vedno ljubita in potrebujeta drug drugega. Povejta si to čim večkrat in dokažita, da v vajinem resničnem svetu še vedno obstajajo tudi pravljični dnevi.

2. Zaupanje je ključno za čvrsto zvezo

A to si je potrebno priboriti. Dokazati svojemu partnerju, da si oseba, ki je vredna zaupanja. Zaupanje je skrajno občutljivo in ga lahko zelo hitro izgubimo. Zelo težko pa si ga pridobimo nazaj.

Prav zato je zelo pomembno, da pridobljeno zaupanje gojimo in delamo na tem, da je trajno. Seveda pa mora biti zaupanje obojestransko. Življenje dveh partnerjev je tako neprimerno lepše in srečnejše kot, če dva ves čas živita v določenih dvomih.

ljubezenski nasveti in plamen ljubezni3. Pustita plamen ljubezni ves čas prižgan

Že pred časom sta prižgala plamen ljubezni in potem v nekem trenutku morda nekoliko pozabila nanj. Plamen ljubezni lahko tudi ugasne in takrat ga je zelo težko prižgati nazaj.

Negujta ta plamen že od samega začetka. Nikar si ne dovolita v nekem trenutku postati “sostanovalca” in misliti, da je vajina naloga samo ostati skupaj. “Ostati skupaj in se ljubiti” naredi življenje precej lepše, bolj zanimivo in izpolnjeno s srečo.

4. Najbolj boli, ko te prizadene partner

Spori in razna nesoglasja so del našega življenja. Pomembno je, da se soočimo z njimi in, da znamo pravilno reagirati nanje. Znano je, da so nesoglasja na začetku precej lažje rešljiva kot kasneje, ko morda zaidejo predaleč.

Spori in razna nesoglasja so del našega življenja.

V takšnih trenutkih človek izreče tudi kaj česar sicer ne bi. Hitro ti je žal, a morda je takrat že prepozno. Ko te prizadene partner, najbolj boli in škoda je, če do tega pride zato, ker se nista pravočasno lotila reševanja problema.

5. Čeprav zaljubljena, si dajta prostor

Povsem zmotno je prepričanje, da morata zaljubljenca vse dneve preždeti skupaj, se držati za roke ali biti objeta. Zelo pomembno je, da si dovolj zaupata in si dasta dovolj svobode.

V nasprotnem primeru lahko pričneta dušiti drug drugega in s tem, tudi samo razmerje. Na ta način bosta preprečila morebitno naveličanost, se veselila prihoda domov in vsakega obiska kina, izleta, … znova in znova.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori