Lucija Potočnik je Miss Universe Slovenije 2016 – energična, delavna in dobrosrčna ljubiteljica živali, ki prosti čas rada preživi na potovanjih z osebami, ki so ji pri srcu.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Trenutno zaključujem študij na Pedagoški fakulteti v Mariboru, manjka še mi samo zaključni magisterij. V prostem času, ki ga sicer ni veliko, pa se rada ukvarjam z modo. Trenutno pa imam veliko obveznosti zaradi osvojenega naziva.”

Foto: Samo Mervar
Foto: Samo Mervar

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Trenutno si želim čim prej zaključiti še zadnje študijske obveznosti, nato pa se kvalitetno posvetiti vsem obveznostim, ki mi jih nov naziv prinaša.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Vsekakor ljubim kvalitetno preživet prosti čas s prijateljicami in prijatelji. Žal mi je, da nimajo vsi možnosti izkusiti kvalitetnega načina življenja, zaradi stanja, ki trenutno vlada v Sloveniji oz. Evropi.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Vznemirljiva oseba, s katero se lahko neskončno dolgo pogovarjam, mi stoji ob strani in me podpira, osrečuje in spoštuje, hkrati pa zna v meni prebuditi strast.”

Prvi poljub in prvi seks, oba si zapomnimo za vedno. Imate na ta dva trenutka lepe spomine?

“Prvič sem se poljubljala konec osnovne šole s takratnim ”fantom”. Ko danes pogledam na ta dogodek, se lahko le nasmejim.

Foto: Samo Mervar
Foto: Samo Mervar

Starosti pri prvem seksu pa ne bi želela razkriti, sem pa vesela, da je bila prva izkušnja z osebo, ki mi je v tistem času zelo veliko pomenila. Seveda vse skupaj ni potekalo tako, kot je bilo planirano. 😀 ”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Preko skupne prijateljice sem spoznala simpatičnega fanta, ki mi je, tako kot se spodobi, na prvem srečanju kavalirsko plačal pijačo. Dogovorila sva se, da na naslednjem srečanju plačam pijačo jaz. Ko je napočil tisti dan, pa sem ravno takrat pozabila denarnico v službi, zato je spet plačal on.

Malo me je bilo sram, ampak sem mu zadrego poskušala pojasniti. Seveda je mislil, da sem denarnico nalašč pustila v avtu, samo zato, da bi imela razlog, da ga še enkrat povabim na pijačo in da se še enkrat vidiva, zato da naslednjič potem res končno jaz plačam. Nadaljevanje pa naj ostane skrivnost. 😛 ”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Odvisno, kako za koga. Ljudje smo si različni, nekateri so bolj za zveze, drugi za samski stas. Ne glede na to ali smo oseba, ki je raje v zvezi ali nam je pomembno, da smo srečni in zadovoljni z življenjem, ki ga živimo. Vsekakor pa moramo najprej znati biti srečni sami s seboj, šele nato bomo lahko srečni s partnerjem.”

Foto: Samo Mervar
Foto: Samo Mervar

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Prekinitev zveze je zagotovo ena izmed najtežjih stvari. Ni se lahko posloviti od osebe, s katero smo skupaj preživeli veliko lepega, a če kljub trudu, nismo uspeli rešiti zveze, je bolje da jo prekinemo. Vsekakor je pomembno, da se pred prekinitvijo najprej potrudimo zadeve rešiti in šele nato vse skupaj prekinemo, po možnosti na kulturen način.

Sama sem taka, da zelo težko prekinem zvezo, kljub temu da vidim, da noben od naju ni srečen. Na začetku je težko, se pa mi zdi pomembno, da zadeve ne zavlačujemo v nedogled in da se ne razvezujemo predolgo. Zaključni pogovor in gremo vsak po svoje…”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Veseli me, da se nekateri najdejo na ta način. Vsi smo preveč obremenjeni z delom in si ne vzamemo dovolj časa za spoznavanje novih ljudi. Sploh Slovenke znamo glede tega biti precej zaprte.

Foto: Samo Mervar
Foto: Samo Mervar

Načeloma pa mislim, da je bolje, da se fant in punca preko spleta le dogovorita, kdaj in kje se bosta dobila, ne pa da njun odnos temelji na virtualni podlagi.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Iskreno ne poznam para, ki bi se spoznal preko vašega portala, zagotovo pa vsem tem ljudem privoščim čim več medsebojne sreče in iskrenih poljubov.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Super je, da obstajajo takšni portali, kot je vaš. Načeloma pa sploh fantom priporočam, naj se ne bojijo pristopiti k ženskam. Če se tudi zaradi treme v prvo vse ne bo posrečilo, bo prava punca dala drugo priložnost. Velika verjetnost je, da bomo po drugi priložnosti pustili boljši vtis, kot bi ga sicer po prvi, saj smo se iz prve napake nekaj naučili in bomo zato v drugo uspešnejši in prepričljivejši.”

Piarovka, urednica, radijska in TV voditeljica, Health coach in umetnica, ki jo vodi vodilo 'Drugačnost nas bogati!' Prepričana je, da sta ljubezen in energija najpomembnejša elementa za človeško rast in razvoj ter da mora biti vsak dan poseben in ekskluziven.

Ni komentarjev

Odgovori