Marko Vozelj ~ Z ona-on ljubezen pride na dom

MARKO VOZELJ: »Sreča v ljubezni je Jackpot za vse življenje«

Priljubljeni pevec Marko Vozelj, nekdanji član skupine Čuki, danes pa uspešen samostojni glasbenik, je za naš portal iskreno spregovoril o ljubezni.

Marko pravi, da ti na ona-on ljubezen, še preden jo spoznaš v živo, pride na dom.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

Trenutno se skupaj z Mojstri ukvarjamo s pripravo velikega koncerta z naslovom Pozdrav poletju, ki se bo zgodil 6. junija ob 20.30 uri v letnem gledališču na gradu Khiselstein v Kranju. Poletje je moj najljubši letni čas in ni lepšega kot začeti vroče dni, ki prihajajo z romantično glasbo  v prijetni družbi vročega poletnega večera.

Seveda pa mi poleg glasbe največ pomeni družina, prijatelji in šport.

Pred kratkim ste izdali novo pesem in videospot z naslovom Preprosto pašeš mi. O čem govori besedilo?

Že sam naslov pove, da če sta si dva všeč in se dopolnjujeta je to največje darilo ljubezni. Preprosto si pašeta. Seveda pa vse ni tako preprosto kot izgleda na prvi pogled. Ko smo si zelo blizu in zelo iskreni, znamo biti včasih tudi preveč direktni in mogoče na trenutke prestopimo linijo prijetne in prijazne komunikacije. V afektu izrečeno zaboli in pripelje do bolečine. A ko se stvari nekoliko umirijo ugotovimo, da ljubezen premaga vse, če si dva preprosto pašeta.

Kaj za vas sicer pomeni ljubezen?

Meni pomeni ljubezen gonilo sveta. Zaradi nje se zjutraj zbudim, na nešteto različnih načinov me nahrani skozi dan in zaradi nje mirno in srečno zaspim. Ljubezen je tista stvar, ki ti najbolj napolni ali pa izprazni račun življenja.

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih… Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Ljubezen je neusahljivi vodnjak, ki me napaja.

Vsekakor je to neusahljiv vodnjak, ki me navdihuje in ob enem vedno znova fascinira in napaja. Če je kdo poklican, da se ljubezni pokloni in jo postavlja na najvišje mesto v življenju, je to prav gotovo umetnost v vseh svojih oblikah in izvedbah. Veliko črnila, veliko not, veliko slik in kipov, veliko filmskega traku je človek in človeštvo posvetilo tej čudoviti neizmerljivi in neukrotljivi ljubezni in do konca bo ostalo tako. Nikoli je ne bo zmanjkalo in nikoli ne bo prešla.

Marko Vozelj-minVaša prva asociacija na ljubezen?

Moja prva asociacija na besedo ljubezen je morje. Je kot ljubezen – ko ga gledaš z obale ob sončnem zahodu je mirno in spokojno, v svojih globinah je skrivnostno in vredno vsega spoštovanja. Tisti, ki si ga želijo podrediti pa nevede potonejo v njegovi modrini.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

To je zelo kompleksno vprašanje, a bom skušal odgovoriti kar se da razumljivo in realno. Če ne ljubimo in ne spoštujemo sebe, težko ljubimo kogarkoli ali karkoli. Mislim, da zato najbolj na svetu ljubimo ljudi, stvari in kraje, ki nam pomagajo, da ljubimo in vzljubimo sebe takšne kot smo.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Sam menim, da je raziskovanje v dvoje lepše in bolj čutno. V ljubezni si na nek način drug drugemu postavljamo ogledalo in odsev ogledala zbrusi kamen v diamant. Sami sebe ne vidimo z vseh strani enako dobro, zato je partnerstvo idealen pogled dveh na isto stvar.

Seveda pa je tudi samskost obdobje, ki ga človek potrebuje a naj ne traja predolgo. Samota v pravih odmerkih deluje kot balzam, osamljenost pa kot ječa.

Marko Vozelj in Mojstri (6)-minNam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

Te zgodbe segajo v moja najstniška leta a jih danes pospremim z nasmehom. Zdijo se mi kot rahel piš vetra, takrat pa so bili to pravi orkani v moji mladi zatrapani glavi. Bi pa namesto tega povedal misel oziroma napotek, ki mi ga je pred mnogimi leti dal profesor, modrec in vagabund Andrej Žigon Aleluja in se ga držim še danes: »V ljubezni pomeni prilastiti, izgubiti!«

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Sicer sem sam bolj stara dunajska šola in kot bi moje tri punce rekle dinozaver iz starih časov in zato bolj pristaš dvorjenja in osvajanja v živo, a pozdravljam vso tehniko, ki nam pomaga do sreče. Če je to sreča v ljubeznin je to Jackpot za vse življenje. 

Marko Vozelj in Mojstri (4)-minOna-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Kot sem že prej dejal, če gre za pravo ljubezen želim da bi se to število podeseterilo ali postoterilo.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Žal ne. A se mi zdi stvar zanimiva in mislim, da vse bolj popularna in priljubljena med samskimi različnih starosti, izobrazb in nazorov.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Ljubezen ni samo navada. Je kreativno ustvarjanje za vse življenje, je sreča in je hrepenenje. Na ona-on.com pa ti ljubezen še prden jo spoznaš v živo, pride na dom.

Se vidimo na našem koncertu 6. junija ob 20:30 v Kranju na gradu Khilselstein.

Če ni ljubezni, ničesar ni.

Deli
Prejšnja objavaTedenski ljubezenski horoskop | 27.05. - 02.6.2019
Naslednja objavaKako zapeljati simpatijo s parfumom?
Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori