VIDEO: Martin Golob – Bodite sproščeni in ne obupajte!

Nevsakdanji duhovnik, župnik v župniji Srednja vas v Bohinju in vloger. Poročil je ONA-ON par!

Martin Golob je nevsakdanji duhovnik in hkrati vloger. Združil je dva poklica, ki na prvi pogled nimata veliko skupnega. A vendar se je v tem našel in neskončno uživa. Preveri, kaj ima povedati o ljubezni:

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

Pomembno mi je, da širim dobro!

Sem duhovnik, sem župnik v župniji Srednja vas v Bohinju. Pomembno mi je, da oznanjam ljudem Boga, da jih med seboj povezujem, da širim dobro!

Lahko rečemo, da ste nevsakdanji duhovnik. Med drugim se namreč ukvarjate z vloganjem, ki je trenutno v Sloveniji izjemno popularno. Kako to, da ste se odločili za to?

DSC_5476-minVsak človek je vesolje za sebe. Mogoče pa res v mojem poslanstvu rahlo izstopam. To mi je všeč,… čeprav se trudim, da sem znotraj dostojnega in spoštljivega. Moja zgodba vloganja je postala čisto spontano. K temu me je povabila Aleteia.si. ki je zelo dober katoliški spletni portal. Da je takšno zanimanje po vlogih, je za mene veliko presenečenje, hkrati pa mi predstavlja dodatno veselje in izziv.

Poznam par, ki se je spoznal preko ona-on in sem ga tudi poročil!

Internet je čudovita stvar, a kot vsaka dobra stvar ima tudi pomanjkljivosti. Vzame ti ogromno časa. Nevarnost, da so odnosi samo še preko interneta. Youtube mi omogoča, da lahko širim besede veliko širše kot brez njega, a po drugi strani, osebnega stika z gledalcem ne morem vzpostaviti,… se mi zdi da je treba, kot pri vsaki stvari uporabiti zdravo pamet.

Kaj za vas pomeni ljubezen?

Za mene je ljubezen darovanje in podarjanje.

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih… Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

DSC_7618-minKo berem Sveto pismo nove zaveze imam občutek, da je tudi pri Jezusu glavna tema ravno ljubezen. Nenazadnje bi lahko Bogu rekli, da je ena sama ljubezen. Da Bog Jezus ljubezen tolikokrat omenja je tudi zato, ker je ljubiti mnogokrat tudi zelo težko. Romantika ni enako ljubezen, ki se daje. Nenazadnje ni vse ljubezen. Ljubezen je tista, kjer ni nobene sebičnosti v odnosu do bližnjega.

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Prava ljubezen je, ko se želiš z nekom postarati!

Ko vidim starejši zakonski par, ki se imata med seboj strašno rada, ko ju opazujem, kako se pogovarjata in smejeta. Poznam veliko takih parov in ti v meni zbudijo misel: če bi se poročil, bi se poročil za vedno in da bi ljubil na stara leta. Moja asociacija na ljubezen je torej celo življenje se nekomu podarjati in z njim biti.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Mislim, da imam rad vero in Boga. Nenazadnje sem zaradi poklica oz. poslanstva, ki ga opravljam, pripravljen na stran dati svoje življenje in svoje življenje dal na razpolago ljudem oz. župniji, kjer sem. Se pravi imam zelo rad ljudi in Boga. Zaradi njih sem pripravljen tako živeti kot živim. Naj poudarim, mi je zelo lepo in sem Bogu hvaležen, da je tako.

DSC_8828-minJe samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Kakor za koga. Odvisno, kaj si želiš. Oboje je lepo, če znaš to živeti. Nobena pot ni napačna. Mislim pa, da je v dvoje vsekakor lepše.

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

Neke posebne ljubezenske zgodbe nimam. Nisem imel nikoli punce. Bil sem sicer zaljubljen, a tega nisem nikoli nobeni povedal. Tako, da na tem področju sem bolj dolgočasen. 😊

Prvi poljub in prvi seks, oba si menda zapomnimo za vedno? Se strinjate?

Spolnost je za mene nekaj najlepšega za dva, ki se imata neskončno rada. Je popolno podarjanje drug drugemu. Sam ne bi šel nikoli v spolnost, če ne bi mogel ženski reči: »S teboj bom celo življenje.« torej bi se moral odločiti pred spolnostjo, če želim sploh še biti duhovnik ali bom vse pustil in šel z ljubljeno osebo.

DSC_5290-minInternet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Ne, tega nisem vedel, vem pa, da se jih veliko spozna preko spleta. V tem ne vidim nič narobe. Se mi zdi fajn,… Bogu hvala, da se med seboj spoznajo. 😉

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Mislim, da je to zelo fajn in lepo. Poznam par, ki sem ga poročil, ki sta se spoznala na vašem portalu.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Poznam ja. Rekli so mi, da se preko pogovora in pisanja lahko zelo lepo spoznaš. Da so se začutili preko spleta. Zdi se mi zanimivo in za take pare sem lahko samo vesel.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Bodite sproščeni in ne obupajte!

Jaz jih po navadi tudi spodbudim, da naj kaj zmolijo za bodočo ženo ali moža. Sicer pa naj bodo v iskanju ljubljene osebe čim bolj sproščeni in naj ne obupajo. Včasih se kdo zaradi tega tako sekira, … ni vredno. Ohranit neko mirnost. Vedno se najde nekdo, ki te ljubi in katerega boš ti ljubil.

Ni komentarjev

Odgovori