Moja zgodba: Pritegnila me je njena fotografija, sledilo je dopisovanje, polno humorja

Moja zgodba – Izkušnje s spletnim spoznavanjem: Predstavljamo zmagovalne zgodbe nagradne ankete.

Splet uporabljamo povsod, tudi v zasebnem življenju. Kje in kako iščemo prijatelje ter tudi ljubezen? Spletna raziskava Moja zgodba – Izkušnje s spletnim spoznavanjem v organizaciji portala ona-on.com je postregla z odgovori, kako splet uporabljamo za iskanje prijateljev in življenjskih partnerjev.

Zakaj takšna raziskava? Ker želimo slišati vse pozitivne zgodbe in izkušnje s spoznavanjem prek spleta ter tako širiti pozitivno naravnanost do takšnega načina spoznavanja.

Najboljše zgodbe oz. izkušnje s spletnim spoznavanjem smo prebrali in ker menimo, da se lahko iz njih marsikaj naučimo, danes objavljamo pozitivno zgodbo para, ki se je spoznal prek spleta.

Zgodba:

Prvi sem kliknil jaz. Pritegnil me je njen zunanji izgled, predvsem obraz, postava in preprostost, ki je sevala iz maloštevilnih fotk. To pomeni brez afnanja na fotkah, brez (pretiranega) mejkapa in pretiranega poudarjanja svojih “atributov”. To mi je dalo mislit, da oseba ni preobremenjena s svojim izgledom, še vedno pa je urejena in postavna, ter ni tam z namenom, da bi “prodala le svoje telo”.
Nisva si veliko dopisovala, tako malo pa tudi ne. Začela sva s humorjem, nadaljevala pa z osnovnimi lastnostmi o sebi in namenu takšnega spoznavanja. Kmalu sva preklopila na telefonske pogovore in za tem na osebna srečanja na javnih krajih, na katerih sprva ni vse potekalo tako gladko, kot sva si zamislila, na koncu pa je le steklo.
Po nekaj mesecih srečevanja sva se začela pogovarjati o skupnem bivanju, saj sva bila sicer narazen 1h uro vožnje z avtom. To sva po dobrem letu spoznavanja tudi uresničila. Ona se je preselila k meni.
Danes bo od tega 5 let (sva tudi poročena), imava krasnega zdravega sina in vsi skupaj se imamo lepo.
Zakaj sva izbrala spletno spoznavanje? Predvsem zato, ker v vsakdanjem življenju težko spoznaš (odvisno on načina življenja) toliko novih ljudi, da bi med njimi našel pravega za sobivanje še v nekem zmerno “pravem” času. Naj povem še, da sva, preden sva se spoznala, oba bila 4 leta samska. Spletno spoznavanje je podobno, kot da bi šel v lokal ali zbirališče, kjer se zbirajo ljudje željni spoznavanja novih ljudi. In to lahko narediš od doma z nekaj kliki. Komot in praktično. 🙂

Zakaj nam je zgodba všeč?

Zgodba lepo prikazuje, kaj se lahko zgodi, če smo pri iskanju prek spleta sproščeni in nimamo prevelikih pričakovanj. Vedeti pa moramo česa si od partnerja želimo.

ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-moja-zgodba2

Kako je uspelo?

Zakaj je med njima sploh prišlo do poznanstva in kako si lahko z njuno zgodbo pomagaš ti?

 • On je njo kliknil, ker je imela privlačno fotografijo. Fotografija je najpomembnejši del tvojega profila, ki jo pogleda velika večina uporabnikov, zato jo moraš imeti. Kakšna naj bo profilna fotografija?
 • Po prvem kliku je sledilo dopisovanje, polno humorja, ki se je kmalu preselilo na telefonske pogovore in seveda srečanja v živo. Pred prvim zmenkom je pomembno, da si dopisujeta in se že pred srečanjem v živo spoznata ter tako ugotovita, ali sta si dovolj zanimiva za zmenek.

Srečno!

Preberi še ostale zgodbe:

1 komentar

 1. Cestitam expertu, avtorju! Izvidnik na poti Neznosti torej. Sama ne bo padla torej v narocje z neba, ko lovec ve kam zanko, pticar dobro pozna gaje, pravi ribic ve za za skrivnosti ribovitih voda.
  Se mucim s portalom, zelo angazira, kar odpihne tudi cel dan. Je kot atomska bomba, kot kvantna mehanika. Kombinacije in nove , in …
  Ali Vi lahko meni neposredno, deterministicno, kot roznati Amor, z rahlimi perutmi oskropite srce zenske mojih sanj, ki sta le 2 na milijon, jo najdete, mlajso, da me ona pomlaja, jaz pa vzgajam in educiram itd., lahko tudi begunka nenazadnje, lahko Sirijka itd. -, obvestite znanstvenika iz Ljubljane? Pomagate? Vojasko, oficirsko receno, iscem preboj.

  Hv za poslani tekst. Za serijo linkov. Profesionalnost.

  Z odlicnim spostovanjem,

Odgovori