Moški, ki ni poklical

»Jaz … Ti,« je tiho rekel. S prstom mi je pogladil kožo tik pod lasmi. »Všeč si mi. Všeč mi je, da sva skupaj. Zelo.«

Kako se odzovete na tako odkrito izpoved? Nasmehnete se. Naravnost v njegove ljubeznive, iskrene oči. Imate občutek, da ga poznate že leta. Vse življenje. Kakor da vaju je nekdo določil za par, morda ob rojstvu, nato pa po neskončnih ovinkih usode pred šestimi dnevi končno pripeljal skupaj.

Zdaj pa vam po teh nekaj popolnih dneh grozi, da vam bo razneslo glavo od vprašanj, na katera nimate odgovora. Zakaj? Ker ni poklical, čeprav je rekel, da bo takoj, ko bo lahko!

Zlomljeno srce ni prispodoba!

Vsakih pet minut pogledate na uro. Zakaj ne pokliče? V svojih sanjarijah ste že odpluli na poročno potovanje, zdaj pa tole. Razkrajajo vas črvički dvoma. Kaj, če ste samo padli na »finto«, bili avantura, in si glede vaju samo mečete pesek v oči?

Kaj, če se prav zdaj privija k novi ljubici, čez čas pa bo tiho vstal in obema pripravil slasten zajtrk s sadjem in kosmiči?

Po drugi neprespani noči vas izmenično prevzemajo občutki žalosti, jeze, razočaranja. Ne razumete. Spomnite se besed modrecev, ki pravijo, da smo lahko zaljubljeni samo v človeka, ki ga ne poznamo. Kaj, če so ga ves čas, ki ga je preživel z vami, doma željno pričakovali žena in ljubki otročiči. Kaj, če se prav zdaj privija k novi ljubici, čez čas pa bo tiho vstal in obema pripravil slasten zajtrk s sadjem in kosmiči?

Že v naslednjem trenutku se seveda globoko sramujete takšnih neumnosti in znova vas strese od strahu, da se je zgodilo kaj hudega. Mrzlično preverite novice o nezgodah na cesti, pokličete na Urgenco, vprašate na Facebooku, če kdo kaj ve o njem. Nič, nič, nič in znova se sesedete kot prazna vreča.

Več o knjigi

In potem … Potem ko akutno stanje »zavrženosti« že po malem izzveneva, se Razlog vašega obsednega stanja pojavi na vratih. In? Njegov očarljivi nasmeh vas ponovno razoroži, očitki, ki so se vam še minutko pred tem »rolali« po glavi, se razblinijo kot jutranja meglica. Hvala bogu, nič se mu ni zgodilo. Vrnil se je: živ in zdrav – ter k vam!!!

Razlogi so lahko banalni ali ne

Vaš moški je morda res samo izgubil telefon ali pa so mu ga ukradli, potem pa je moral še na nujno službeno pot … Hm.

moski-ki-ni-poklical-ona-on-zmenki1

Na tihem si sicer mislite, da bi vas lahko prej odrešil negotovosti, ampak saj veste, moški ne razmišljajo kot ženske, zato o mukah, ki ste jih preživljali, raje ne črhnete.

Vendar, vedno se ne izteče tako gladko. Prevladajo lahko tudi razlogi, zaviti v mračno preteklost. Skrivnost, za katero se res zdi, da ji ni mogoče priti do dna. Ali pač?

Vznemirljiva romanca se bere tudi kot psihološka srhljivka, ki na trenutke spominja na super uspešnico Ni je več.

Romanca leta

Takšno skrivnost boste odkrivali plast za plastjo v romanci leta Moški, ki ni poklical, uspešnici letošnjega poletja. Vznemirljiva romanca se bere tudi kot psihološka srhljivka, ki na trenutke spominja na super uspešnico Ni je več. Prvi recenzenti so jo primerjali s pisanjem priljubljene Jojo Moyes in ji napovedali podoben uspeh. Roman, ki je izšel v angleškem izvirniku le teden dni pred slovenskim prevodom, osvaja bralke in bralce po vsej Evropi.

A četudi vas bo med branjem tega romana skoraj konec od radovednosti, ne preskočite na zadnjo stran, ker vam bo žal!

Več o knjigi

Ni komentarjev

Odgovori