Moški ne marajo TEGA …

Stalno preživljanje »prostega« časa s partnerko, teženje za vsako figo, vsakodnevno pospravljanje stanovanja. In še kaj se najde.

Česa moški ne marajo slišati od žensk in kaj jih najbolj boli. Kaj jih prizadene in kaj sovražijo iz dna duše. Ženske, ta članek je posvečen prav vam. Preberite česa ne smete početi, če le želite partnerju vse dobro. Kaj moški sovražijo?

Vas zanima o čem je govora? Beri naprej.

Tudi jaz si želim kdaj v miru preživeti prosti čas. Sam.

Seveda je moškim prav všeč bližina drugih ljudi, bližina partnerke, bližina ostalih. A vseeno, prav vsak potrebuje čas zase. Skriti kotiček kamor se lahko umakne, tistih nekaj minut na dan ali vsaj kakšno uro na teden, ko jim prav nihče ne ‘teži’. Ko se lahko posvetijo le sebi, ko lahko uredijo svoje misli, ko so čisto … sami. In če se osredotočim na današnjo osnovno temo, rdečo nit … definitivno sovražijo odtegovanje »tega samo moškega« prostega časa.

Ko se ravno usedejo k branju knjige, ko si že določijo čas za ribarjenje, ko se lahko zaprejo v sobo ter se odpočijejo, … Takrat navadno nastopite prav ve, dame. Pogosti stavki tukaj so: »Daj, naredi mi prosim to,« ali »Bi šel z mano v …« in podobno. A kratko in jedrnato jedrnato iz moških ust: Ljubica, saj te imam rad. A vendar, pusti me tudi malce na miru! Prav vsak potrebuje tudi prosti čas zase. Hvala. In živela sta srečno naprej 😉

Gremo dalje. Kaj moški sovražijo poleg tega, da nimajo dovolj svojega časa?

Ne teži!

Moški v sebi vedo, da si včasih za partnerko vzamejo premalo časa. Ko pridejo iz službe, nimajo ravno prave energije in volje za nekatere stvari. Razumejo tudi, da svojo boljšo polovico včasih razočarajo. A bi, po mnenju moških, tudi ženske morale razumeti, da imajo težko delo, da tudi oni domov prinašajo denar in da tudi oni ne težijo, ko vidijo, da potrebujete nekaj minut zase. Prav vse se da povedati z lepimi besedami. Karkoli želite povedati, se da povedati tudi na lepši način.

In če želite, da odnesejo smeti ali zlikajo oprano perilo, ni problema, le brez teženja. Saj bodo naredili. Le pet minut jim pustite. Le ne težite. Sicer se ustvarja le slaba energija, prepiri in prepiru sledijo še druga dejanja. In tega ne marajo. Zato vas še enkrat: Ne težite za vsako ceno.

Pospravljanje. Na kratko povedano: moški ne marajo čiščenja.

Le kdo pa ga mara na koncu koncev? A namesto likanja, sesanja, pomivanja posode in podobnih opravil raje postorijo kaj drugega. Lahko operejo avto, lahko se ukvarjajo z vsemi tehničnimi stvarmi v hiši, lahko se lotijo tudi najhujših težkih fizičnih del. A likanje in sesanje raje prepustijo ženskam. No, pa saj vsakomesečna generalka stanovanja bi še nekako šla skozi. A ne vsakotedenska, ali še hujše: pospravljanje in pomivanje kar vsak dan?! Oh, joj, nočna mora vsakega moškega.

ona-on-zmenki-kaj-moški-ne-mara

Nakupovanje.

Eno izmed najljubših ženskih opravil ter strah in groza vsakega moškega. Prav tukaj se spet pokaže ta različnost med moškim in žensko. To, kar ženske prav z veseljem počnejo – še v prostem času se spravijo nakupovat – moške pa to srhljivo opravilo preganja še v spanju. Malo za šalo. malo za res.

Mislimo, da skoraj ni moškega, ki bi lahko z dna duše rekel: »Ljubim nakupovanje. Preprosto … všeč mi je.« Mislimo, da takšen moški na svetu pač ne obstaja. Saj je res, da smo si tudi moški med seboj prekleto različni. A nakupovanje … Oh, ja. Ob misli na nakupovanje se moškim prikradejo tiste grozne podobe gore vseh življenjsko nepomembnih stvari v nakupovalnem središču, medtem ko ona mrzlično išče sebi najbolj primeren košček oblačila. In kje je tukaj moški? Prav tam ga lahko vidite, je tista majhna, bleda podoba v kotu, ki le čaka, da lahko zgine od tam ter jo po hitrem postopku ucvre domov. Zatorej velja, ženske naj še naprej uživajo v nakupovanju in sprehajanju po nakupovalnih središčih. Moški pa raje počnejo kaj drugega.

Smo kaj pozabili? Kaj moški sovražijo poleg navedenega? Zapiši v komentar, naj se debata začne!

Ni komentarjev

Odgovori