Na koliko zmenkov iti?

Zmenki so edini način, kako ugotoviti, da je oseba prava za nas. Na koliko zmenkov pa je potrebno iti, da najdemo pravo ali pravega?

Zmenki & zasebni stiki

Zmenki so za samske ključnega pomena pri tem, kako hitro (ali sploh) bodo našli svojo sorodno dušo. Že res, da se včasih enostavno »zgodi« in v življenje trešči ljubezen na prvi pogled, a največkrat je potrebno za srečo v ljubezni oditi na kakšen zmenek ali dva.

Zmenek je priložnost za globlje spoznavanje simpatije.

Več zmenkov pomeni več možnosti in ob tem ne bi smeli imeti prav nobene slabe vesti. Zmenek namreč ni kakšna uradna potrditev resnega razmerja z drugo osebo. Gre zgolj za globlje spoznavanje nekoga, ki ste ga morda spoznali preko spleta.

Vse lepo in prav, splet je danes eden ključnih kanalov tudi za to, a človeka najbolje spoznaš, ko mu sediš nasproti in mu zreš v oči.

Signali, da ste nekomu všeč

OK, zmenek je tu. Dobita se v kavarni in se končno spoznata še osebno. Če se vam je še kakšen dan nazaj zdelo, da so vajini spletni pogovori prerasli v pravo prijateljevanje, je skrajni čas, da sta se dobila v živo.

Dejstvo je namreč, da obstaja nek trenutek nevarnosti, ko dva, ki se spoznavata preko spleta, prestopita mejo običajnega spoznavanja in postaneta prijatelja. Težava!

zmenki

Zmenki so idealni takrat, ko še nimate vseh podrobnih informacij oziroma, ko vas o tej osebi zanima še kar nekaj reči. Med pogovorom bodite pozorni na svoje občutke, a tudi pozorno opazujte. Da ste nekomu všeč, boste opazili celo iz majhnih, skoraj neopaznih gest:

  • nenehno popravljanje las,
  • grizljanje ustnic,
  • nekoliko predolgo strmenje v oči,
  • blagi nasmeški,
  • poizkusi, da bi vas spravili v smeh,
  • vprašanja o tem in onem,
  • odpiranje svoje duše in podobno.

Koliko zmenkov torej potrebujem?

Enostavnega odgovora na to vprašanje ni. Morda boste že po prvem zmenku začutili nekaj zares posebnega, morda pa boste potrebovali dva, tri ali več zmenkov, pa še vedno ne boste povsem prepričani.

Morda boste že na prvem zmenku začutili nekaj posebnega.

Zgodilo se vam bo, da si bosta z nekom preko spleta všeč, v živo pa bosta morda ugotovila, da sta lahko zelo dobra prijatelja, kaj več pa ne. Ena pogostejših napak, ki se dogaja, je, da si dva rečeta, da bosta najprej samo prijatelja, potem pa bosta videla kam to pelje. V resnici je v ozadju čutiti negotovost, ki skoraj zanesljivo pomeni, da se ne privlačita dovolj.

ON ne pokliče

Še ena zanimiva zadeva, ki je vezana na zmenke je, da punce po zmenku navadno pričakujejo njegov klic. Vsi fantje nimajo občutka, da bi morali poklicati, ali pa si tega vsaj ne želijo storiti takoj. Zakaj? Nekateri so mnenja, da bi bilo to preveč vsiljivo, ne zavedajo pa se, da jih na drugi strani nestrpno pričakuje vse bolj zaskrbljena ali celo jezna punca.

Kaj storiti? V resnici je tako, da bi morale punce malce popustiti v teh pričakovanjih, fantje pa se zavedati, da gre pri tem še vedno za gentlemansko potezo. Podobno kot pri odpiranju vrat ali pa pridržanju stola, preden se ona usede v restavraciji. Torej, kličete prvi!

Fantje, če vam je bila punca na zmenku všeč in vam je dala celo svojo telefonsko številko, potem vsekakor pričakuje vaš klic. Če ne boste poklicali dovolj zgodaj, obstaja resna nevarnost, da se vam kasneje sploh ne bo več oglasila.

Punce, fantje včasih pač rabijo nekoliko več časa. Bodite potrpežljive, ali pa ga celo same presenetite s kakšnim sporočilom. Hitro boste vedele, ali je zanimanje in navdušenje obojestransko.

Pa veliko sreče na naslednjem zmenku!

Ni komentarjev

Odgovori