Najpogostejši 4 partnerski problemi

In ena skupna rešitev vsem štirim partnerskim problemom, ki je ...

Bodimo iskreni. Popolne harmonije, brez prepirov med partnerjema ni. Vsako razmerje se sooča s takšnimi ali drugačnimi težavami, nesoglasji in slabimi dnevi.

Nekateri pari se kregajo redko, nekateri pa pogosteje. Vzrok za prepir je lahko nepomita posoda, napačno odložene nogavice ali pa nesoglasja na intimnem področju, finančnem področju pa vse do različnih življenjskih ciljev in vrednot.

Glede na različne vire in ugotovitve strokovnjakov za partnerska razmerja obstajajo štirje najpogostejši vzroki za nastanek problemov, ki zanetijo spor med dvema.

4 najpogostejši vzroki za prepire

Finance

Uskladita pričakovanja.

Različno dojemanje denarja in varčevanja, napačna pričakovanja glede tega, kdo je zadolžen za plačilo življenjskih stroškov.

Kar vsak deseti par (po nekaterih podatkih še več) se pogosto prepira zaradi denarja. Žal ne obstaja splošno pravilo kaj je prav in kaj narobe, ko je govora o denarju. Nekateri so po naravi bolj varčni, drugi pa bolj zapravljivi. Nekateri imajo radi skupen fond, drugi raje sami razpolagajo s svojim denarjem. En zasluži več, drugi manj (ali nič). Samo en partner skrbi za plačevanje osnovnih stroškov. Razlogov za nastanek nesoglasij je lahko veliko.

Ugotovita od kod izvira povod za finančne prepira.

Zanimivo pa je, da večina prepirov, ki se navezujejo na denarne skrbi, sploh niso direktno povezani s financami in finančnim stanjem. Pogosteje so povezani z lastnimi strahovi in sanjami.

V izogib nenehnim prepirom raje stopita skupaj, pogovorita se in določita pravila igre.

Cilji

Prevelike razlike v vrednotah, pogledu na življenje, interesih.

Veliko razhajanj in vzrokov za kreg je povezanih s tem, ko na življenje ne gledamo z drugačnimi pričakovanji, ne govorimo enakega jezika. Nekomu je najpomembneje, da je uspešen v svoji karieri, drugi je bolj družinski človek. En bi raje večer preživel doma na kavču, drugi raje zunaj s prijatelji. Enemu veliko pomeni športno udejstvovanje, drugi je bolj umetniško naravnan.

Super je, če partnerja lahko uskladita različne interese in jih drug pri drugemu sprejmeta. Pogosto pa je usklajevanje velikih razlik težko.

Če so razlike velike in kljub vsemu vesta, da si želita biti skupaj se pogovorita kaj bosta tolerirala in kje bo kdo popustil. Nenazadnje sta vidva, kljub temu, da sta partnerja, dve različni osebi, ki drugače gledata na življenje, srečo, ljubezen. Ključ je v pogovoru. In spoštovanju tega, da sta pri nekaterih stvareh različna.

Pogrevanje starih zamer

Ahh.. Poznaš izjavo: Ko se kregava je kot na koncertu. Začneva z novimi hiti, končava pa s starimi. Naj bo to zaradi umazanega perila, pospravljanja po stanovanju, o tem kdo gre večkrat ven s prijatelji, … Razlog verjetno tiči v tem, da še nikoli nista dokončno razčistila starih zadev.

Rešitev: Še enkrat več: Pogovor.

Intima

Toplina med partnerjema, objemi, nežnost, poljubi, seks.

Področje zajema vse kar zadeva odnos in dotike. Tudi pri pričakovanjih koliko dotikov, poljubov, stiskanja je dovolj, smo si različni. Velikokrat nežnejša polovica potrebuje malo več topline in dotikov (ni pa nujno). Z dotiki se poglablja odnos, partnerja sta si bližje.

Pogovorita se in ugotovita, kaj pričakujeta drug od drugega.

Kot lahko ugotovimo, je skupni imenovalec in rešitelj vsem štirim pogovor. Komunikacija med partnerjema je potrebna na vseh nivojih odnosa in ne glede na to, koliko časa sta že v razmerju.

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori