Kje se Slovenci spoznavamo in kje iščemo svojo boljšo polovico?

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-racunalnik-comp

Ženske (18%), ki so trenutno v zvezi, so svoje boljše polovice največkrat spoznale na spoznavnih portalih, kot je ona-on.com, medtem ko so moški, ki so trenutno v zvezi, po večini svoje partnerke spoznali na zabavah (kar 30% moških in 17% žensk, ki so trenutno v partnerski zvezi).

Hkrati so ženske največkrat našle partnerja tudi na družabnih omrežjih (17%). 11% moških, ki so trenutno v zvezi, so svoje boljše polovice, spoznali tudi na sprehodu, kjer so jo zagledali, se opogumili in jo ogovorili (11%).

Samski Slovenci svojo sorodno dušo najpogosteje iščemo na spletnih spoznavnih portalih, kot je ona-on.com (tukaj išče kar 40% samskih moških in 40% samskih žensk, ki iščejo partnerja). Samski moški (20%) partnerko iščejo tudi na zabavah, medtem ko ženske (18%) potencialne partnerje raje spoznavajo prek prijateljev.

Na ona-on.com zaradi prijateljev

Večina samskih, ki trenutno aktivno išče partnerja, se je na največji slovenski spletni spoznavni portal ona-on.com prijavila, ker ga je po naključju našla na spletu in se je odločila preizkusiti (80% samskih moških in 66% samskih žensk). A pravi motivator, da se samski prijavijo na ona-on.com, so zgodbe njihovih prijateljev, ki so svojo ljubezen našli na ona-on.com (19% samskih žensk) in zgodbe številnih parov, ki so se spoznali na ona-on.com (11% samskih moških).

Med pare, ki so se spoznali na ona-on.com in smo ju imeli čast spoznati in celo poročiti, spadata tudi Sara in Žiga. Usodni dan sta dahnila lani na prvi spletni Sanjski ona-on.com poroki, ki poteka v okviru natečaja Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com.

Sara in Žiga sta usodni da dahnila na prvi spletni Sanjski ona-on.com poroki.

07-SaraZiga

Kam na prvi zmenek?

pijaca-anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki

Pobudo za prvi zmenek največkrat dajo moški (67%), na prvi zmenek pa običajno gremo kar na pijačo (na pijačo je svojo trenutno partnerko povabilo 44% moških,  57% žensk, ki so trenutno v zvezi, pa je povabilo na pijačo sprejelo). Drugi najljubši kraj za prvi zmenek je sprehod po parku ali mestu, kamor je svojo trenutno partnerko povabilo 22% moških, 16% žensk, ki so trenutno v zvezi, pa vabilo na sprehod sprejelo.

Pri samskih je enako – trenutno samski moški (47%) in samske ženske (51%) so na svoj prvi zmenek s takratno simpatijo odšli na pijačo, drug najpogostejši zmenkarski kraj pa je bil tudi za zdaj samske sprehod po parku ali mestu (22% samskih moških in samskih žensk).

BREZPLAČNO preizkusi ONA-ON.COM!

Prvi zmenek ob ravno pravem času

Da so povabili na prvi zmenek, so moški po večini potrebovali nekaj dni (48%), tudi 27% žensk se strinja, da je minilo nekaj dni do tistega prvega “ta pravega” zmenka. Sicer pa je do prvega zmenka po mnenju obojih prišlo v ravno pravem trenutku (tako meni 89% moških, ki so trenutno v zvezi, in kar 95% žensk, ki so trenutno v zvezi).

Iskreni pogovori = Dober partnerski odnos

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-pogovor

Kar 83% žensk, ki so trenutno v zvezi, in 58% moških, ki so trenutno v zvezi, se strinja, da je dober partnerski odnos najbolj odvisen od pogostih in iskrenih pogovorov. A vse le ni odvisno od odkrite in pogoste komunikacije, ampak tudi od, po mnenju 23% žensk, ki so trenutno v zvezi, pogostih zmenkov izven doma, kjer sta sama. Na drugi strani pa 39% moških, ki so trenutno v zvezi, meni, da je dober partnerski odnos odvisen tudi od deljenja gospodinjskih del.

Idealni partner in prvi zmenek

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-spostovanje

Katere lastnosti bi imel naš idealen partner? 28% vezanih moških in kar 25% vezanih žensk na prvo mesto postavlja spoštovanje, po mnenju 23% vezanih moških in 24% vezanih žensk pa je druga zelo pomembna lastnost idealnega partnerja njegova zmožnost, da vodi dober pogovor.

Iste lastnosti idealnega partnerja navajajo tudi samski – idealni partner mora svojo boljšo polovico spoštovati (tako meni 27% samskih moških in 31% samskih žensk) in mora se znati pogovarjati (26% samskih žensk in 26% samskih moških).

Idealni prvi zmenek bi tako po mnenju 42% moških in 42% žensk, ki so trenutno v zvezi, kot samskih (59% moških in 64% žensk) potekal na sproščeni pijači. Idealni prvi zmenek bi po mnenju 23% žensk, ki so v zvezi, kot 8% samskih žensk potekal na plaži, kjer bi se hladila s sladoledom, moški, ki so v zvezi, (18%) in samski moški (10%) pa bi na idealni prvi zmenek povabili v svoj dom, kjer bi skupaj skuhala večerjo.

BREZPLAČNO preizkusi ONA-ON.COM!

S spletom hitreje do poroke

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-zaroka

Da je splet odličen prostor za spoznavanje novih ljudi in iskanje prave ljubezni, se strinja večina sodelujočih (42% žensk in 58% moških). Mnogi menijo, da se pari, ki so se spoznali prek spleta, hitreje poročijo, ker se na spletu pravi par brez težav najde, saj splet omogoča selektivno iskanje glede na kriterije posameznika (41% moških in 43% žensk).

Da se pravi pari res najdejo, dokazujejo številni, ki so se spoznali na ona-on.com, in nekateri so že dahnili usoden da. Ker vemo, da gre za prave ljubezenske zgodbe, ki so lahko v navdih tistim, ki na svojo zgodbo še čakajo, vsako leto organiziramo natečaj Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com, kjer želimo izvedeti za čim več lepih romantičnih zgodb parov, ki so se spoznali na ona-on.com.

romana-marko-sanjska-ona-on-poroka-najina-zgodba

Letos bomo v sklopu natečaja Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com poročili Romano in Marka, simpatičen par, ki bo maja svojo ljubezensko zgodbo okronal s Sanjsko ona-on.com poroko. Spremljaj njuno zgodbo od prvega klika do usodnega da!

Raje v živo? Spoznavni dogodki

Spoznavanje prek spletnega portala ona-on.com je enostavno in priročno, a kljub temu je zelo pomemben tudi stik v živo – v ta namen ona-on.com vsako leto organizira številne spoznavne dogodke v živo!

Na kakšnem dogodku pa bi se najraje spoznavali Slovenci? Izkazalo se je, da so samske ženske (23%) bolj navdušene nad gibanjem dveh teles na različne glasbene ritme – plesnimi tečaji, samski moški (35%) pa so pravi športniki, saj bi najraje svojo pravo partnerko poiskali na športno obarvanih dogodkih, kot so gorski pohodi, drsanje, smučanje itd.

Na svoj račun so tako Slovenci kot Slovenke prišli na tradicionalnem Največjem spoznavnem pikniku v Sloveniji, kjer ni manjkalo športnih aktivnosti, tudi plesali smo. Preveri, kako smo se imeli!

Te zanima več? Preberi podrobnejše rezultate tukaj.

Ni komentarjev

Odgovori