Nasvet za ženske (in tudi moške)

Ženske gremo v svojem ciklu skozi različna razpoloženjska obdobja. Kako lahko ženske ostanemo ženstvene in kaj naj naredijo moški, da bodo njihove ženske zadovoljne (in tudi oni sami)?

Vir: Shutterstock

Ženske imamo res pestro življenje. Kot sem pisala v prejšnjem članku, je to med drugim posledica vseh reakcij v naših možganih. Vendar pa ni samo to. Tudi naši hormoni veliko prispevajo na naše razpoloženje.

No, saj teh člankov, ki pišejo o tem, je sedaj že kar nekaj. Moje današnje razmišljanje pa bo bolj usmerjeno v to, kako lahko ne glede na vse to, v nekem ravnovesju živimo ”normalno” partnersko življenje.

Ko ženska sprejme sebe, se bodo začele dogajati tudi spremembe v njeni okolici.

Torej, žensko nihanje razpoloženja je pogojeno s hormoni in v katerem obdobju našega cikla smo. Ne bom odkrivala tople vode, dejstvo je, da smo kdaj same sebi zadosti, samozavestne in močne.

Kdaj smo občutljive in ranljive ter seveda kdaj smo tudi tečne in imamo hitro vsega dovolj. To lahko moški sami ugotovite pri svoji partnerki. 🙂

Ženske si moramo dovoliti biti ženske

Mogoče en hiter namig za tiste moške, ki boste članek kljub temu, da je naslov takšen kot je, prebrali. Vzemite koledar v roke in si na njem označite dneve vaše partnerke. Saj veste, začnete, ko ima menstruacijo in nadaljujete vse do naslednjega cikla. To ponovite nekaj mesecev zapored in dobili boste vzorec. Malo za šalo, malo pa tudi za res. 🙂 Ko moški sprejme to žensko ”stanje”, se bo obema lepše godilo.

Hm, mogoče pa še en dodatek k prejšnjemu stavku in to zelo pomemben dodatek! Ko ženska sprejme sebe, svoje ciklično odzivanje, se bodo začele dogajati tudi spremembe v njeni okolici.

Torej, dajmo sprejeti, da ni lepšega občutka, kot si dovoliti biti ženska. Dovoliti si biti v vseh emocijah in jih sprejeti, ker so del nas. Del ženske narave! Hvala, ker smo takšne, kot smo. In nič sramotnega ni, da vsa ta čustva pokažemo. Ravno to sprejetje naše ženske energije je zelo pomemben prispevek in doprinos k dvigu ženske energije.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Zelo pomembno je, da ženske postanemo spet ženske in ne neke ”možače”, ki zmoremo vse same in skoraj ne potrebujemo več moških.

Svet res zahaja v neke skrajnosti. Že res, da smo bile zatirane in ponižane. In že res, da se stvari spreminjajo in, da želimo pokazati, da tudi me zmoremo marsikaj. Vseeno pa dajmo moška opravila, moško delovanje pustiti njim, me pa poskrbimo, da pokrijemo svoj del, žensko plat.

Resnično smo ženske močne in sposobne, ampak svoje moči ne potrebujemo razkazovati, včasih že kar na agresiven način. Torej, z razlogom smo na svetu moški in ženske. Vsak prinaša del neke celote in s sodelovanjem lahko ustvarimo lepši svet.

Ženske si moramo dovoliti biti čustvene

Domača naloga za nas ženske. Dovolimo si biti nežne, čustvene, vesele, žalostne, samozavestne, močne in hkrati šibke. Vse to smo me! Boginje, ki v življenje vnašamo eleganco in gracioznost!

Dovolimo si biti nežne, čustvene, vesele, žalostne, samozavestne, močne in hkrati šibke.

In šele takrat, ko bomo ženske sprejele, da vse to smo in začele uživati v teh naših čarih, takrat nas bodo tudi moški sprejeli. Pa kaj, če imamo celulit, pa tu pa tam kakšen ”šlauhec”, tudi to spada zraven, zraven ženskega telesa.

Absolutno ne podpiram, da se ženska zapusti in ne skrbi za svojo zdravje, prehrano, nego in tako naprej. Ravno to, da poskrbimo zase, nam da mogoče tisti dodatek k našemu sprejemanju sebe. Vendar pa ne bodimo prestroge do sebe in se kdaj pa kdaj postavimo na prvo mesto.

Nasvet za ženske.

Boste rekle: “Ja pa kako naj to naredim?” Mogoče kakšen nasvet, ki sem ga tudi sama upoštevala in je pomagal meni. Najprej sem si v zvezek napisala, kakšna bi želela biti, kako bi želela izgledati. Tukaj imam v mislih predvsem frizuro, nohte, obleke in tako naprej. Kakšen mesečni strošek bi mi to predstavljalo.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

In od vsakega prihodka sem dala nekaj na stran. Določen znesek, ki sem ga namenila za razvajanje. In to je bil prvi korak, da sem začela v svoj urnik umeščati čas zase. Saj nisem imela več izgovora, da nimam denarja, ker moram to in to ;).

Seveda, ker pa je naše življenje sestavljeno iz takšnih in drugačnih motilcev, je tudi mene na tej poti kdaj pa kdaj zamajalo. Vesela in hvaležna sem, da sem v teh trenutkih imela Zvezdne esence, Divine Goddess, ki so s svojo frekvenco in delovanjem podprle moje delovanje, da nisem stopila nazaj na stara pota.

S tem, ko sem uresničila svojo željo, da sem urejena, tako kot si želim, da sem si dovolila, da me razvajajo, sem v sebi prebudila tisto boginjo, ki podpira in izžareva samozavest. Moje sprejemanje in čutenje sebe se je spremenilo. Kar je seveda opazila tudi okolica. In, ko začneš prejemati potrditve iz okolice, začneš spreminjati pogled na sebe. In rezultat je tukaj.

Moje sprejemanje in čutenje sebe se je spremenilo.

Sprejela sem se, začela izžarevati samozavest, tisto notranjo lepoto in ne boste verjeli, sprehodim se tudi gola po hiši. 😛 Spremenilo se je moje počutje in posledično odnos med nama s partnerjem, ki se je še bolj okrepil.

Ženske smo nežna, a močna bitja

Za zaključek še napišem tole. Ženske, čudovita, nežna, ampak močna bitja smo. Smo božanske, ljubeče, skratka čudovite. Dajmo to tudi pokazati svetu, začnimo najprej doma, v svoji družini. Pokažimo partnerju, da smo vredne ljubezni in dovolimo si, da ljubezen tudi sprejmemo.

Kako pokažemo, kaj si želimo in kako naj moški ravnajo z nami, da bomo vsi zadovoljni, pa v naslednjem članku. Se beremo. 😉

Vsi, ki bi vas mogoče zanimalo kaj več o Zvezdnih esencah, se lahko obrnete name preko tel. št.: 041725544 ali na mail: info@metapalka.si, si rezervirate termin in skupaj bomo ugotovili, katere bi najboljše podprle vašo trenutno situacijo in vam pomagale na vaši poti.

Vse dobro,

Meta

Žena, mama, podjetnica. Terapevtka, Usui in Kundalini Reiki mojstrica, certificirana svetovalka ob izgubah in žalovanju. 19 let na samostojni poslovni poti pomaga posameznikom in skupinam do kvalitetnejšega in zadovoljnega življenja. Kontaktirajte me na mail: info@metapalka.si ali na tel.št.: 041 72 55 44. Več informacij lahko najdete tudi na Facebook-u: Meta Palka.

Ni komentarjev

Odgovori