Nevsiljiva vprašanja za prvi klepet

Spoznavanje preko spleta je postalo stalnica in nekakšna osnova za vse samske. Se pa kaj hitro zatakne že na uvodu, ko je treba iz sebe spraviti kakšen smiseln stavek ali vprašanje.

Danes večina že ve, da so najslabši “icebreakerji”:

  • Oj, Hi, Hoj, Ojla…
  • In kako kaj?
  • Vreme pa kar nagaja ane?
  • … in podobno.

‘Založi’ se z vsebino, ki bo prekinila mučno vsebino!

Tudi, če se prvi stik nekako vzpostavi, izmenja nekaj besed, pa kaj kmalu lahko pride do mučnega premora. Ta je sicer še hujši v živo, zato je v teh primerih dobro imeti na zalogi nekaj vsebine. Morda se sliši nekoliko “plastično”, a je vendarle bolje speljati zadeve na ta način, kot nikakor. In sploh ni rečeno, da se debata nato ne bo razvila in šla po želeni poti.

Pozor z vsiljivimi vprašanji!

Seveda povsem nenamerno, a kaj hitro se zgodi, da človek v trenutkih napetosti prične streljati vprašanja drugo za drugim. Še večji problem pri tem pa je, če nima nikakršne domišljije, izkušenj in smisla za postavljanje le teh. V takšnem primeru se bo sogovornik počutil, kot na zatožni klopi, ali kot osumljenec na policijski postaji.

Kaj hitro lahko pride do nelagodja in zmenka v živo je konec. Če ta vprašanja padajo v spletnem klepetu, pa je pričakovati postopen (če ne kar nenaden) umik sogovornika in popolno tišino. Vprašanja so potrebna in pomembna, da se nekoga spozna, a z njimi vendarle previdno in premišljeno.

Kaj so pa tvoje sanje?

Vedno dobrodošlo vprašanje, ki je hkrati na mestu. Morda sta že rekla kaj o svojih hobijih, oziroma o njih prebrala v opisu profila, a sanje o prihodnosti so vendarle pomembne in tako zelo raznolike, da si bosta o njih imela kaj povedati. Prav tako ne gre za vsiljivo vprašanje, na katerega ne bi mogli posplošeno odgovoriti.

Morda nekaj malega o tem, kaj je za koga sanjska služba. Jo že ima? Ali to pomeni, da je sanjsko delati od doma, morda iz kakšnih eksotičnih krajev? Tisti, ki opravljajo spletne storitve, so morda celo samozaposleni, o tem vsekakor lahko povsem realno sanjajo. Če se v tem vprašanju ujameta, bosta imela o čem govoriti naslednji dve uri.

Kaj najraje počneš v prostem času?

Tudi to vprašanje ponuja ogromno odgovorov, zato se nihče ob njem ne bi smel počutiti slabo ali se znajti v situaciji, ko ne bi znal odgovoriti. Sprehodi, kavica s prijatelji, tek, hribi, ples, potovanja. Vsekakor ogromno vsega in veliko možnosti za daljši pogovor o tem kaj vama je všeč.

Eden najslabših odgovorov, kar sem jih doslej slišal je: “Ležim v postelji”. Tega ne recite nikoli, sicer bo zmenka kmalu konec, ali pa do naslednjega ne bo več prišlo. Ljudje imamo radi ambiciozne posameznike, ki vedo česa si želijo in znajo v svoj prosti čas vključiti tudi svojega partnerja. No ja, tudi občasno poležavanje v postelji bo v redu, ko bosta skupaj, samski pa bi vendarle morali biti bolj aktivni.

Tvoje sanjsko potovanje?

Pogovor o dopustu in potovanjih, avanturah, raziskovanju sveta, lahko vedno prinese nič koliko zanimivih pogovorov, smeha, novih spoznanj. Skozi odgovor na to vprašanje tudi precej globlje spoznamo osebo na drugi strani in začutimo kakšne želje goji. Nekdo, ki ves čas potuje prav tako ne bo najbolj zadovoljen v družbi nekoga, ki se raje drži svojega kavča.

Vsi ti podatki na koncu sestavljajo sliko tistega, kar moramo drug o drugem vedeti, da bi začutili ali sodimo skupaj ali ne. Sploh ni nujno, da karibski otoki, ki so sanje nekoga, pomenijo zgolj to. Zagotovo ima takšna oseba na splošno rada sonce, morje, potepanje, ples, glasbo in lepe sončne zahode.

 

Umetnost in kultura

Zagotovo kopica priložnosti za pogovor in spoznavanje svoje simpatije. Knjige, filmi, koncerti, žilica za umetnost. Resda nismo vsi za vse, vendarle pa v širokem naboru vedno najdemo skupne točke o katerih se zlahka lahko pogovorimo. A pozor. Če sta si na popolnoma različnih bregovih glede izbora glasbe ali filma, ne kremžite obraza. To bi lahko bilo kaj hitro prepoznano, kot negativen odziv in minus točke na seznamu “kako si paševa?”

Kot rečeno, možnosti za vzdrževanje ustrezne ravni pogovora je več kot dovolj. Ne vrtamo pa v zasebnost, dokler se bolje ne spoznamo, ne sprašujemo o bivših, koliko jih je bilo in kaj vse bi radi počeli v postelji. Za to bo vsekakor še dovolj časa.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori