DARILO v decembru: Nič posebnega si ne želim

Že tekate po nakupovalnih centrih iščoč darila za svojo najdražjo? In se vam niti približno ne sanja, kaj bi jo lahko razveselilo? Kakšna klasika …

Kaj podariti za darilo?

Vrednost daril se ne meri v evrih, ampak v tem, koliko ljubezni je bilo vanje položene.

Znova je prišel božični čas. In z njim hektično iskanje daril za najljubše po trgovinah. Za nekatere (beri: moške) pomeni to posebno muko, saj že tako ali tako ne marajo nakupovanja, kaj šele tako pomembnega nakupovanja, kot je nakupovanje božičnih daril. Božična darila, ko mora biti vsako darilo naravnost popolno in resnično razveseliti obdarovanca.

In v to sliko kaj hitro vskočimo tudi ženske, ko nas naš ljubi povpraša, ali si morda želimo kaj posebnega to leto. Seveda pričakuje, da mu bomo izročile seznam želja, po možnosti s pripisanimi cenami in trgovinami, kje se vse iz seznama tudi dobi.

Pa kaj še!!! Najbolj nesramen, osovražen in hkrati najbolj pogost odgovor v takih trenutkih bo: nič posebnega si ne želim …

In to je najdebelejša laž, kar jih boste slišali.

Vir: Shutterstock

Nasvet za super darilo

Najprej vam priporočamo, da zelo dobro, resnično močno pomislite, kdaj je vaša draga nazadnje začela vriskat in cvilit nad kakšno rečjo, ki da jo bi imela raje, kot vse na svetu. Če imate opravka z žensko drugega tipa, kdaj je nazadnje rekla nekaj v stilu: “Ah, res bi si že morala kupit tisti parfum Chanel no.5, ker mi je starega zmanjkalo”.

Če se boste uspeli spomniti kaj podobnega, bo to prav gotovo zadetek v polno ali črno!

Zelo malo verjetno je namreč, da si je v vmesnem času že uspela kupiti zaželeno reč (razen, če ste jo to slišali reči pred dvema letoma in pol, medtem pa je uspela porabiti že vsaj štiri stekleničke parfuma).

Bistvo je v pozornosti!

V primeru, da vam je spomin »crknil« prav v tem najbolj neprimernem času, bo potrebno poseči po kakšnem izmed klasičnih ženskih daril.

Potem vam preostane samo preprosto upanje, da dovolj dobro poznate svojo najdražjo in boste dobro ter predvsem pravilno izbrali. Vseeno, pa čeprav se vam bo zdelo, da je to nedvomno ena izmed najboljših domislic v vašem življenju, upoštevajte naslednje.

V prvi vrsti vam strogo prepovedujemo sploh pomisliti, da bi ji kupili kakšen “lonec”.

Takoj pozabite na vsakovrstne gospodinjske aparate in priprave, razen v primeru, da je vaša draga blazna entuziastka nad kuhanjem in bi ji tisti palični mešalnik resnično polepšal dan. Drugače se lahko kar pripravite, da boste med spanjem dobili sekiro v čelo.

Prava klasična darila za ženske pa se seveda začnejo z bolj žlahtnimi rečmi: nakitom in parfumi.

Če niste vsaj delno metroseksualni ali imate po čudežu fantastičen okus in občutek za to, kar je všeč vaši najslajši, povprašajte kakšno prodajalko in ji poskusite opisati, kakšna je vaša partnerka. Ne toliko po zunanjosti, kot po tem, ali je bolj temperamentna ali umirjena duša. Samo tako vam bo lahko priskočila na pomoč pri izbiri.

Pripravno bi se bilo dogovoriti tudi o možnosti zamenjave darila.

Na primer, da je mogoče zamenjati tiste fantastične uhane, ob katerih je vaša ljuba postala kar zelena v obraz, ker jih ima že njena sodelavka, ki je organsko ne prenese.

Če ste imeli probleme že pri parfumčkih, kako bo šele s torbicami in plaščki, spodnjim perilom in nasploh oblačili?!

V tem primeru se lahko elegantno izmuznete in nabavite darilne bone za eno izmed trgovin z oblačili, kjer vaša draga rada kupuje. A moram povedati, da sama nisem ravno ljubiteljica takšnih bonov za darilo, saj že v prvi vrsti povedo, koliko so vredni. Pri darilih cena resnično ni pomembna, saj lahko ena drobnarija za nekaj eurov naredi človeku več veselja, kot kaj drugega. Darilni boni, naj so še tako uporabni in praktični, se mi že v sami osnovi zdijo kar nekako brezosebni in brez prave vrednosti. Morda tudi vaša draga razmišlja podobno.

Če do zdaj še vedno niste uspeli najti ideje za darilo vaše ljubljene, lahko predlagam še svojo najljubšo opcijo – knjigo.

Knjiga je vedno in za večino žensk lepo darilo. Vedno in ob vsaki priložnosti.

Pa naj bo to šund roman za branje brez naprezanja možganov, ki jih boste našli v vsaki knjigarni na najbolj izpostavljenih mestih, ali pa gre za veliko monografijo Chagalla, ki ga je nekoč videla v neki galeriji in se ji je sploh strašno prikupil.

Prav gotovo se za vsakega najde kakšna knjiga, ki mu je všeč in bo imela svojo uporabno vrednost še dosti dlje kot do marca, ko bo skopnel sneg in vsi spomini na Božič z njim vred.

Darilo naj bo izbrano skrbno, prej kot boste nakup darila načrtovali, lažje bo izbrati pravo stvar.

Ampak, ker vsi niso ravno ljubitelji knjig, pa naj govorijo o čemerkoli že, lahko poskusite še z darilom, ki bo všeč vsaki ženski (ali vsaj večini) in torej skoraj 100% tudi vaši dragi.

Razvajanje z masažo ali kakšen lepotni tretma.

Ustavite se v kakšnem masažnem salonu in kupite svoji najlepši in najdražji na primer posebno masažo s čokolado.

Zavijete lahko v katerikoli lepotni salon (malo se le pozanimajte, da je kvaliteta storitev dobra) in izberite kakšen lepotni tretma, ki bi razveselil večino žensk.

Seveda ne priporočamo depilacije, ker bo vaša draga domnevala, da namigujete na neustreznost ali estetsko pomanjkljivost kakšnega dela njenega telesa.

A ker je leto, ki je že skorajda za nami, poimenovano (znova) kot leto krize, leto recesije in marsikatera slovenska smrečica letos ne bo izginila pod tono najbolj bleščečih in fantastično zavitih daril, saj bo potrebno zategniti denarnice, naj vam to, prosim lepo, ne odvzame volje in poguma, da svojim dragim privoščite kakšno malenkost.

Pozornost je tista, ki šteje. Morda že res “zlajnano”, ampak resnično.

Lahko pa ste seveda izvirni in nezmotljivi, če svoji dragi podarite najbolj unikatno darilo. Vas same.

Ja, saj vemo, da vas tako ali tako že imajo…

Včasih zna biti prav zabavno, če prejmeš poseben bon oziroma kuponček, ki ga lahko unovčiš kadarkoli in kjerkoli, ter ti obljublja posebno masažo od tvojega dragega ali kaj podobnega. Se ne bi poizkusili v skrivnostih razvajanja svoje drage? Ne znate?! Saj ni treba nič znati. Samo prepustite se in uživajte.

Saj vsi vemo, kako je z darili!

Vrednost daril se ne meri v evrih, ampak v tem, koliko ljubezni je bilo vanje položene.

In tega še največji diamant na prstanu ne more zagotoviti sam od sebe.

Predvsem to imejte v mislih, ko boste iskali tisto “nekaj”, “nekaj čisto posebnega” za svojo drago.

Ni komentarjev

Odgovori