Nina Pušlar ~ Življenje v dvoje je res lepo

Nina Pušlar, pevka z angelskim glasom in ena najbolj priljubljenih slovenskih glasbenic, bo te dni izdala že šesto, samostojno ploščo. Pogovarjali smo se o njenih prihajajočih koncertih ter načrtih za poletje. V intervjuju pa nam je med drugim zaupala tudi kako je glasba postala njen poklic.

Nina, pripravljate se na izid novega, že šestega samostojnega albuma. Kakšen bo naslov, koliko časa je nastajal in kakšne so skladbe?

MKF_7685-foto_matic_kremzar-minPrihajajoča šesta plošča je začela nastajati že leta 2015, takoj zatem ko sem izdala zadnji, še vedno aktualni album #malodrugace. Ko zaključim en projekt, začnem razmišljati o novem. Ustvarjanje plošče je proces, ki zahteva svoj čas, in izid te plošče bo spet zaključek enega obdobja mojega življenja. To je tudi čar vsake plošče, ki jo izdam. Ustvarjanje prihajajoče je odprla skladba To mi je všeč, zaključila nova Svet na dlani, vmes pa se jih je nabralo še kar nekaj in komaj čakam, da jih slišite. Naslov plošče še skrivamo, tako kot nekateri skrivajo spol svojega otročka vse do zadnjega. (smeh)

Bi lahko izpostavili najljubšo pesem?

Težko. Vsaka skladba je nekoliko samosvoja, vsaka mi je všeč, vsaka ima svojo zgodbo, na vsaki mi je nekaj lepo ali zabavno in zato sem jo tudi uvrstila na ploščo.

V sklopu poletne turneje po gradovih in dvorcih se bo odvilo 15 koncertov. Kje vse se boste ustavili?

MKF_7817-foto_matic_kremzar-minNastopili smo že na Ptuju, v Škofji loki in Rušah, v naslednjih mesecih pa bomo obiskali še večji del Slovenije. Vse datume in lokacije koncertov si lahko ogledate na moji spletni strani. Teh koncertov se res veselim, saj so ti ambienti, sploh v poletnem času, nekaj posebnega, zato smo jih tudi izbrali. Mi bomo dali vse od sebe, da pričaramo lepo glasbeno zgodbo, čarobnost pa se na takih nastopih zgodi šele ko se povežemo z občinstvom. Veliki finale te serije koncertov bo 6. septembra v ljubljanskih Križankah, kjer sem 4 leta nazaj že koncertirala, tokrat pa želimo pokazati še nekaj več, saj bomo koncert posneli tudi za televizijo.

V vaših pesmih je tematika besedil pogosto ljubezenska. Kaj za vas pomeni ljubezen in kako jo povezujete z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Ljubezen je nekaj velikega. Nekaj kar zgradiš!

Ljubezen je nekaj, kar vsi iščemo, odkrivamo in raziskujemo, zato je tudi najbolj pogosta tema glasbe in ustvarjanja nasploh. Zame je ljubezen nekaj zelo velikega, nekaj kar ti uspe zgraditi, ljubezen je nekaj, kar je treba vzgajati, v kar je treba vložiti nekaj časa, napora … sebe.

To kar daš, dobiš. Moj poklic je prežet z ljubeznijo: vse se je začelo iz ljubezni do glasbe in petja. Pri meni nikoli ni bil cilj ali neka velika želja po uspehu in dosežkih, ampak želja po petju in to sem tudi počela skoraj vsak dan in glasba je postala moj poklic čisto spontano. Če ne bi čutila take ljubezni do petja, danes verjetno ne bi bila več na odrih, ne bi ustvarjala novih pesmi in publika posledično ne bi prihajala na moje koncerte. Mislim, da se čuti, da je moja ljubezen do petja, ustvarjanja glasbe in druženja z ljudmi, iskrena.

NinaPuslar_Ursapremik-5-minVaša prva asociacija na ljubezen?

Kaj to sploh je? (smeh) Predvsem pa: jo odkriti, jo najti, jo ustvariti.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Najprej sprejemam sebe, da se ljubim tako, kakršna sem, in to je dobra osnova, da lahko ljubim še koga ali kaj drugega. To je lahko ljubezen do druge osebe, živali, stvari, ki ti nekaj pomeni. Da lahko ljubiš drugega, moraš najprej imeti rad samega sebe. Ljubim in čutim se ljubljeno in ko se to dogaja vzajemno, je to nekaj najlepšega.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Biti sam, ni narobe!

Samskost je zelo priporočljivo obdobje v nekem trenutku življenja. Biti sam ni lahko. Poznam mnogo ljudi, ki bežijo pred tem, da so sami, ni pa narobe biti v nekem obdobju sam.

Če si sposoben živeti sam, lahko v glavnem živiš tudi s kom drugim in lahko z njim ustvariš dober odnos. Je pa tu nevarna meja, da ostaneš sam za vedno, ker ima samsko življenje tudi veliko pozitivnih plati, sploh za tiste, ki veliko delajo in so ves čas med ljudmi. Še vedno pa mislim, da je najti primernega partnerja za skupno življenje, edina in prava pot.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak tretji par) danes spozna prek spleta?

NinaPuslar_Ursapremik-9-minJa, vem, ker sem v zadnjem času slišala veliko tovrstnih zgodb. To se mi zdi po eni strani smešno in zanimivo hkrati.

Če je to osnova, da najdeš partnerja, tudi prav, bistveno pa je seveda, da ta zveza obstane.

Ona-on, največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Čestitke za to, da se pri vas najde toliko ljudi. To se mi ne zdi presenetljivo, a preko telefona in računalnika stvari zgledajo na prvi pogled povsem drugačne kot so verjetno v resnici.

To je lepa priložnost, da partnerja spoznaš, za dolgoročni obstoj zveze pa se mora po mojem mnenju poklopiti še mnogo drugih stvari.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Ne.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Vsem uporabnikom želim, da bi vam uspelo najti drugo primerno polovico, da bi najprej res dobro prebrskali in ko jo najdete, računalnike in telefone zamenjajte za to, da bo življenje v dvoje res lepo in da dokažete, da je mogoče tudi s pomočjo interneta spoznati nekoga, s katerim ostaneš celo življenje. 🙂

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori