Nušo Lesar poznamo predvsem po pojavnosti na televiziji – zadnjih 9 let vodi oddajo Svet na Kanalu A. Kaj njej pomeni ljubezen in kdaj je doživela svoj prvi “cmok”, nam je zaupala spodaj.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Trenutno se držim ustaljenega ritma zadnjih devetih let. Vodim oddajo Svet, občasno pa za dušo odvodim še kakšno prireditev.”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Razen ob redkih izjemah je pri meni vedno na prvem mestu moj notranji mir in zadovoljstvo. To se trudim doseči z ravno pravo mešanico dejavnosti in ljudi, ki me osrečujejo.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ljubim partnerja. Ljubim sonce. Ljubim trenutke brezskrbnosti.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Moj partner.”

Prvi poljub si zapomnimo za vedno. Imate na ta trenutek lepe spomine?

nusa-lesar-ljubezen-ona-on-zmenki-zasebni-stiki (5)
Foto: Rok Tržan

“Prvič sem se cmoknila že v vrtcu. Noro sem bila zaljubljena v prijatelja, ki je bil prava baraba. 🙂 Tudi prvi francoski poljub sem doživela z nekom, ki ni slovel kot najbolj ‘priden’ fant, a je bil do mene zelo prijazen in imam nanj lepe spomine …”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Ne eno ne drugo. Sama imam na obdobje samskosti lepe spomine, ker sem se predvsem ukvarjala sama s sabo in razčiščevala svoje vzorce in pričakovanja. Nič mi ni manjkalo, izkoristila sem obdobje, ko se mi ni bilo potrebno prilagajati, pojasnjevati. Priznam pa, da sem bolj izpopolnjena v partnerski zvezi, kot v samskosti.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Po 12 letih zveze in le dobrem letu dni poroke sva se s partnerjem odločila, da se razideva. Na to imam strašno boleče spomine. Od svojega 17 leta sem bila s svojim možem, pravzaprav se ne spomnim življenja pred njim. Poleg vseh eksistenčnih strahov pa sem se seveda pri sebi borila še z obsojanjem ljudi.

Spomnim se svoje mame, ki je imela mojega moža zelo, zelo rada. Rekla mi je: ‘Hudo mi je, Nuša, ampak če si zbrala toliko poguma, da si si priznala, da nisi srečna in to povedala na glas, potem že mora biti tako kot je. Ljudje bodo govorili vse živo, bodi pripravljena, vedi pa, da te tvoja družina podpira.’

nusa-lesar-ljubezen-ona-on-zmenki-zasebni-stiki (4)
Foto: Rok Tržan

Še danes me stisne, ko se spomnim tistega obdobja, a še bolj bi me stiskalo, če nikoli ne bi zbrala poguma, da to naredim …”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Podpiram. Sama sem sicer pri tem zadržana, ker rada takoj vidim s kom imam opravka, pri spletu pa je to vendarle malo težje. A poznam zgodbo človeka, ki sem ga nekoč intervjuvala, ki je imel zaradi zdravstvenih težav nemalo problemov pri spoznavanju deklet. Potem pa je stike začel navezovati prek spletnega portala in danes je srečno poročen oče dveh otrok.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 17.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Mislim, da je prav zgoraj opisani moški svojo srečo našel na vašem portalu …”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Uživajte tudi v obdobju samskosti! Spoznajte sami sebe, svoje želje in potrebe… Bodite pozitivni, nasmejani in odprti za srečo. Vse se zgodi, ko je čas za to …”

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori