Odnosi in partnerstvo: Katera odločitev je prava

Odločitve so del vsakdana. Kako sprejeti pravo?

V življenju vsakodnevno sprejemamo najrazličnejše odločitve. Nekatere so glede tega, kaj bomo oblekli, druge glede tega, kaj bomo jedli, tretje pa so glede tega, kako bomo ravnali v odnosih z drugimi.

Bomo sprejeli ponujeno priložnost ali jo bomo iz strahu pred neznanim izpustili? Se bomo izzivov v zvezi lotili pogumno in z veliko mero optimizma ali bomo takoj obupali in se prepustili negativni energiji? Bomo podlegli pritiskom v službi ali bomo iskali nove rešitve?

Odločitev in rezultat

Pri odločitvah ima velik vpliv pogum.

Ker smo si ljudje med seboj zelo različni, se bomo nedvomno tudi različno odzivali in sprejemali različne odločitve. V nekaterih primerih bo rezultat isti, včasih pa nas bo odločitev privedla do popolnoma drugačnega rezultata. Lahko zbereš pogum in greš do osebe, ki ti je všeč, pa te ta zavrne. A lahko tudi greš do nje, pa se razvije čudovita zveza. Nikoli ne moreš vedeti, kakšen bo odziv druge osebe. Dejstvo pa je, da če ne boš zbral poguma in se odločil za pristop do osebe, ne boš nikoli vedel, kako bi se situacija odvila.

Ljudje si želimo, da bi vedno sprejeli pravo odločitev, a to je utopija. Čarobna krogla, ki bi nam povedala, kako ravnati, žal ne obstaja. Napake bomo vedno delali, a cilj je, da jih naredimo čim manj in da jih je mogoče popraviti. Zato je pred vsako veliko odločitvijo potreben temeljit razmislek. Impulzivno ravnanje pogosto lahko privede do odločitev, ki jih ni več mogoče popraviti, ne glede na to, kako zelo si tega želiš.

Je odločitev prava?

Žal nikoli ne moreš vedeti, kaj je prav zate, a če čutiš, da je odločitev v tistem trenutku prava zate, potem jo sprejmi.

Ko boš pogledal nazaj, bi morda naredil drugače, a si nimaš kaj očitati. Vse odločitve so te privedle do točke v življenju, kjer si. Če imaš možnost kaj spremeniti, potem spremeni, drugače pa mirne vesti glej dalje in v prihodnosti sprejmi drugačne odločitve, če z dosedaj sprejetimi nisi bil zadovoljen. Bistveno je, da si pustiš stalno rasti in se zavedaš, da nadzora nad življenjem nikoli ne moreš imeti. Vedno se bo zgodilo nekaj, na kar ne moreš imeti vpliva, vplivaš pa lahko na to, kako se boš na to odzval.

Kako do boljših odločitev?

Zato, da bi bil bolje pripravljen na izzive pri iskanju pravega partnerja, sem izdala dva interaktivna e-delovna zvezka z naslovom Postani najboljša verzija sebe! in Kako spoznati svojo sorodno dušo? Njuna posebnost je, da sta sestavljena iz zgodb, ki se odvijajo glede na tvoje razmišljanje in ti s tem dajo možnost, da razmisliš o posledicah tvojih dejanj in se odločiš, katera pot je prava zate. Če si registriran uporabnik portala Ona-on, ju lahko dobiš kar 60% ceneje! Ne zamudi te priložnosti, da spoznaš sebe in izboljšati odnose z drugimi.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori