Vseslovenska spletna raziskava Spoznavanje & osvajanje v S-LOVE-niji 2018 v organizaciji največjega slovenskega spoznavnega portala ona-on.com je pokazala, da se Slovenci in Slovenke pri tehnikah osvajanja razlikujemo.

Izvedeli smo tudi, kakšen je idealni prvi zmenek Slovencev in Slovenk ter kje sploh iščejo ljubezenske partnerje.­

ikone-parcek-s-srckom

Ona osvaja s sramežljivim nasmehi, on s humorjem

Kot se razlikujeta spola, se med spoloma razlikujejo tudi tehnike osvajanja. Dekleta so pri osvajanju bolj zadržana, saj se kar 62% samskih žensk najpogosteje poslužuje taktike »ne naredi ničesar« in raje prepusti, da se stvari zgodijo same od sebe.

Druga najpogostejša osvajalska taktika deklet (tako pravi 37% samskih žensk) je, da se svoji simpatiji sramežljivo nasmihajo in mu tako pokažejo, naj pristopi. Veliko žensk pa je tudi bolj aktivnih – 24% samskih Slovenk namreč samih stopi v akcijo in svoji simpatiji naravnost pove, da ji je všeč.

spoznavanje-osvajanje-zmenki-ona-on-zasebni-stiki-anketa

Pa moški? Velja, da so moški bolj aktivni in prej stopijo »v akcijo«. 55% samskih moških namreč meni, da je najboljša tehnika za osvajanje, da simpatijo čim večkrat nasmejiš. Veliko moških prisega na tudi plačilo pijače (53%) všečnemu dekletu, na tretjem mestu najpogosteje uporabljenih osvajalskih tehnik pa je, da moški svoji simpatiji posvetijo vso svojo pozornost (46%).

Kako pa so svoje izbrance in izbranke osvojili Slovenci in Slovenke, ki so trenutno v zvezi? Strinjajo se, da je najboljši recept za osvajanje odkritost in sproščenost – tako meni 76% žensk in 77% moških. No, tudi izkoriščanje svojih ženskih čarov ali moškega šarma popolnoma nič ne škodi. 😉

Kje Slovenci iščemo ljubezenske partnerje?

Kar 81% samskih Slovencev in 77% samskih Slovenk svojo sorodno dušo najpogosteje išče na spletnih spoznavnih portalih, kot je npr. ona-on.com in večina meni, da je splet odličen prostor za spoznavanje novih ljudi in iskanje prave ljubezni.

BREZPLAČNO PREIZKUSI portal ona-on.com in se pridruži več kot 170.000 samskim, ki še iščejo.

44% samskih moških in 29% samskih žensk partnerja išče tudi na zabavah. Bi tudi ti raje v živo? PREVERI spoznavne dogodke za samske.

spoznavni-zur-ona-on-zmenki-zasebni-stiki

Večina Slovencev prvi zmenek preživi ob pijači

ikone-pijača

Prvi zmenek ob pijači preživi kar 50% samskih žensk in 49% samskih moških. In Slovenci sproščen klepet ob pijači vidimo kot naš idealni prvi zmenek – tako meni 57% samskih žensk in 50% samskih moških.

Zakaj smo Slovenci tako navdušeni nad prvim zmenkom na pijači? Zelo verjetno zaradi enostavnosti organizacije in sproščenosti zmenka. Poleg tega lahko kadarkoli pobegnemo, če ugotovimo, da si nismo všeč. 😉

Do dobrega partnerskega odnosa s pogovori in deljenjem gospodinjskih del

ikona-pogovor

Ali imamo moški in ženske podoben pogled na vzdrževanje dobrega partnerstva? Da – 66% Slovencev in 84% Slovenk, ki so v zvezi, pravi, da dobre partnerske odnose vzdržujejo s pogostimi in iskrenimi pogovori. Tudi deljenje gospodinjskih del med oba partnerja je zelo pomembno za dober odnos – tako pravi 37 % moških in 26 % žensk.

Kakšen pa je idealni partner Slovenk in idealna partnerka Slovencev? Tudi pri teh lastnostih so si tako moški kot ženske enotni: Idealni partner je spoštljiv, se zna pogovarjati in nudi brezpogojno podporo pri odločitvah.

Še iščeš svojega idealnega partnerja oz. partnerko? Pridruži se številnim samskim Slovencem in Slovenkam na največjem spoznavnem portalu ona-on.com, BREZPLAČNO PREIZKUSI in najdi točno takšnega, kot si ga želiš.

Več izsledkov raziskave Spoznavanje & osvajanje v S-LOVE-niji 2018 si lahko ogledaš tukaj.

Ni komentarjev

Odgovori