Partnerski odnos – kako se izogniti pastem?

Bila sta že na nekaj zmenkih, ugotovila, da se želita bolje spoznati in celo graditi resni partnerski odnos. Pazi na te pasti, ki se pojavljajo na začetku gradnje partnerskega odnosa!

Prvi zmenek je šel odlično – zaključila sta ga uspešno, z nepozabnim poljubom – kaj pa sledi? Tokrat se bomo posvetili grehom, ob katere se spotikamo moški, ko z izbranko že nekaj časa uspešno razvijamo tisto, za kar upamo, da se bo nekoč razvilo v čisto pravo resno razmerje.

Ker ona je končno tista prava – dekle, na katero ne samo, da si nor ti, ampak je tudi ona precej zagreta zate. In ker tega seveda ne želiš izgubiti, se pazi pasti, v katere lahko zaideš v vsakem partnerskem odnosu.

Ko govorim o načinih, s katerimi lahko uničiš svoj partnerski odnos, seveda ne mislim na tiste najbolj očitne. Pomembnejši in besed vredni so tisti manj očitni načini, ki vključujejo predvsem to, kaj počneš in kakšen si.

Veliko moških se dobro znajde na začetku zmenkarij, kasneje, ko pa so stvari že bolj sproščene, jim vse prevečkrat uide kakšna nepremišljena poteza. Poglejmo, katere grehe delamo moški in kako se jim izogniti.

Ne daj ji misliti, da je najboljše, kar lahko dobiš

Seks je čudovita stvar. In baje, da ljudje vsakih šest sekund pomislimo na seks. Kar pomeni, da bi bilo nesmiselno se tej temi na veliko izogibati. Jasno, na prvih dveh zmenkih te besede niti ne omeni, kasneje pa boš seveda s svojo izbranko iskal priložnosti za seks kjerkoli bo to le mogoče.

Na prefinjen način in brez velikih besed ji daj vedeti, da ti je všeč. In to je vse.

Ampak previdno. Nikar se v začetnih fazah partnerskega odnosa, ko vse funkcionira le na pogovorih in neprestanem seksu, ne zagrej preveč za svoje dekle in je s komplimenti, povabili na seks in kičastim pecanjem ne obmetavaj do onemoglosti.

Če boš napadel premočno, boš v njenih očeh izpadel kot nadpovprečno potreben obupanec. Ne postavljaj jo na prestol svoje ljubezni in ne daj ji misliti, kot da je ona najboljše, kar lahko dobiš. Obdaruj jo le z zmernimi komplimenti ob pravem času. Na prefinjen način in brez velikih besed ji daj vedeti, da ti je všeč. In to je vse.

Dve pasti partnerskega odnosa

Od tu naprej sta možna dva scenarija razvoja partnerskega odnosa. Po prvem lahko seks postane dolgočasen, kar je tudi zadnja stvar, ki bi si jo želel v razmerju. Za dober in zabaven seks sta potrebna oba partnerja, zato se pozanimaj o njenih seksualnih fantazijah in jih poskusi ob naslednjih zmenkih do neke mere realizirati.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Kupi ji seksi spodnje perilo, da se bo počutila bolj privlačno, sposodi si kakšno uniformo, če jo recimo vzburjajo moški, ki vidno pripadajo neki uradni instituciji, poteši njeno radovednost o seksu na javnem mestu ali pa v seks shopu poišči kakšne igračke, ki jih je kdaj omenila.

Drugi zaplet, ki se lahko zgodi po kratkotrajnih zmenkarijah, pa je razmetavanje z velikimi besedami. V našem malem fevdu se fraza “rad te imam” uporablja v zameno za težko izgovorljiv “ljubim te”. In moški vse prehitro stresemo te kratke besedice v naročje naši izbranki.

Že res, da so to preverjene poteze za utrjevanje njenega zaupanja in obenem lahka vstopnica med njene rjuhe, ampak pomen in učinek teh besed bo s preveč lahkomiselno uporabo zbledel. Prihrani zato ta famozni “ljubim te” za takrat, ko bo to bolj primerno.

Ne zaupaj ji vsega, kar se podi po tvoji glavi

Nekoč mi je prijateljica bevsknila, da veliko govorim, a malo povem. To je umetnost, ki bi jo morali obvladati vsi moški. Komunikativnost je pomembna lastnost, ampak ko ti dekle reče, da želi vedeti vse, kar si misliš, se moti.

Majhne laži so dovoljene le, ko je resnica neškodljiva, a v trenutku, ko pride do njenih ušes postane škodljiva.

V tvojih mislih se lahko vsako minuto rodi vsaj trideset idej, ki jih definitivno ne smeš povedati svojemu dekletu. Ima tvoja tajnica dobro rit? Molči. Se ti zdi, da se je tvoje dekle malce poredilo? Molči in ji za rojstni dan raje kupi karto za fitnes. In če te naslednjič napade, da si gledal drugo žensko, reci samo: “Katero žensko?”

Določene laži so v odnosu dovoljene samo zato, ker je resnica sicer popolnoma neškodljiva, a v trenutku, ko doseže njena ušesa lahko postane vse preveč škodljiva.

Nujno se izogibaj teh dveh tem!

A to še ni vse. Tu sta še dve prepovedani temi, ki se jih predvsem na začetkih zmenkarij vestno izogibaj. Tvoje bivše in tvoj denar. O obeh stvareh bo kasneje v razmerju verjetno še velikokrat priložnost govoriti, na začetku pa bodi s posredovanjem informacij o tvojem seksualnem arhivu in tvojem stanju na tekočem računu čim bolj varčen.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Če boš tiho o svoji bivši, ne bo izgledalo kot da še vedno misliš na njo. In če boš molčal o svojih denarnih prilivih, boš hitro ugotovil, ali je dekle resnično zainteresirano zate ali pa mogoče za tvoje cekine.

Si še vedno tisto, v kar se je zaljubila?

Ko si že nekaj časa v razmerju, se nikar ne začni spreminjati do take mere, da bi popolnoma izgubil svojo identiteto. Vse prepogosto se namreč lahko zgodi, da srečamo pare, ki skačejo naokoli v identičnih trenirkah, ki nimajo lastnega okusa, mnenja ali želja.

Ohrani svoje lastnosti in svoj stil, ker to so stvari, v katere se je dekle tudi na začetku zaljubilo. Če se ji boš pustil kontrolirati in se spreminjal po njenih potrebah, se zna hitro zgoditi, da boš svoje večere s prijatelji morali nadomestiti z masiranjem njenih stopal, medtem ko bo ona gledala pocukrano romantično komedijo.

Ohrani svoje lastnosti in svoj stil, ker to so stvari, v katere se je dekle tudi na začetku zaljubilo.

Obenem bo počasi tudi tvoja izbranka izgubila spoštovanje do tebe, ker nihče si ne želi spati z mevžo. Zato raje ohrani samokontrolo v razmerju in ne dovoli, da tvoje dekle ne spoštuje tvojih odločitev, želja in potreb.

Nikar ne zanemari svojih prijateljev, čeprav njej ne ustrezajo, saj bo to lahko kmalu tvoj edini še delujoči ventil za sproščanje vsakodnevne napetosti.

Seveda pa to pravilo deluje v obe smeri! Tudi ti ne poskušaj spreminjati nje in njenih lastnosti in razvad. Če ti karkoli ni všeč, raje celotno stvar prekini in pojdi nazaj na lov.

Vedi, da tvoje dekle ni tvoja mati. Ta te je mogoče res razvajala z zajtrki in ti prala cunje, tvoje dekle pa je v tvojem življenju zato, da ti nudi čustveno podporo in seks. Če se zate še malce bolj potrudi in ti vseeno kaj opere ali skuha, je to čisti bonus.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Ohrani samozavest

Izredno pomembna točka, ki ti bo omogočila ohraniti trezno glavo v tistih najbolj spornih trenutkih. Namreč, tvoja neizmerno vroča in seksi bejbika bo verjetno velikokrat naletela na druge pripadnike moškega spola.

Stoodstotno ima kakšne moške prijatelje še iz svoje preteklosti. Stoodstotno jo vsaj en moški v službi obmetava s klišejskimi bedarijami, ki napeljujejo na seks. In stoodstotno jo bo vsaj enkrat, ko bosta šla skupaj v kakšen klub, poskusil kuriti kakšen tip, proti kateremu bi na lepotnem tekmovanju gladko izgubil.

V vseh teh primerih boš moral ponosno, z nasmeškom, prebroditi napade. Če imaš ob sebi pravo žensko, bo s takšnimi tipi sama veliko bolje opravila in prav nič ji ne bo v pomoč, če boš doma – ali pa kar na terenu – pričel nekaj kriliti z rokami in se dreti, dokler ti ust ne zalije pena.

Ohrani svojo samozavest – daj ji vedeti, da ti ni vseeno, a da ji zaupaš.

Verjemi vase in v svoje sposobnosti moškega ter ji povej, da ti sicer ni popolnoma vseeno, vendar pa ji čisto zaupaš. Take dogodke raje vzemi kot kompliment, ki ga na malce nespreten način drugi moški izkazujejo tvoji ženski. In pomisli – tebi je uspelo. In ti bo uspevalo še naprej, če se ne boš pričel obnašati preveč gospodovalno.

In sedaj najtežji del – vse to uporabiti v praksi.

Še zadnji nasvet: Bodi spontan, uporabljaj te ali pa lastne trike, takrat ko se ti bo zazdelo najbolj primerno, predvsem pa se zanašaj na zdravo pamet. Manj razmišljaj in hitreje uresničuj svoje odločitve. Saj veš, jutri ne bo nihče mlajši.

Srečno! 🙂

Ni komentarjev