Splet je tako vpet v naša življenja, da ima skoraj vsak takšno ali drugačno izkušnjo z neta. Glede na rezultate ankete Moja zgodba, ki jo je izvedel največji slovenski spoznavni servis ona-on.com, ima izkušnjo s spletnim spoznavanjem 49 % anketiranih samskih. Pridruži se jim tudi ti – brezplačno se registriraj TUKAJ.

Samske smo vprašali, katere spletne kanale uporabljajo za spoznavanje novih prijateljev (možnih je bilo več odgovorov). Trenutno samski za spoznavanje najpogosteje uporabljajo največji slovenski spoznavni servis ona-on.com (kar 70 %), sledijo družabna omrežja (28 %), drugi spoznavni servisi (23 %) ter forumi in spletne klepetalnice (6 %).

Samski so nam zaupali svoje izkušnje z neta, spodaj preberi najboljše zgodbe:

Za mizo sedi in se mi smeji sošolec iz srednje šole

Profil brez slike, zelo prijazen in nevsiljiv sogovornik na drugi strani. Seveda me je po nekaj dneh dopisovanja zanimalo, kdo se skriva na drugi strani. Zmenila sva se za kavico. A lejga vraga, za mizo sedi in se mi smeji sošolec iz srednje šole. On je seveda videl mojo sliko in je vedel, s kom se bo srečal, vendar se prej ni izdal. 

Sva se imela kaj za pogovarjati, malo zgodovine, seveda pa tudi o samosti na stara leta. Ostala sva dobra prijatelja in se dobiva na občasni kavici. Kaj več pa ne vem, ali bo preskočila iskrica in prestopiva še korak naprej. Vesela sem, da sva se po dolgih letih znova našla.

Greva skupaj na morje?

Poslal mi je prošnjo za prijateljstvo. Všeč mi je bila njegova slika, na kateri je bil slikan skupaj z vnukinjo. Začela sva si zasebno dopisovati. Všeč mi je bilo, ker sva lahko ure in ure klepetala o vsem mogočem, o življenju, izkušnjah … Kmalu sva si izmenjala telefonski številki. 

Nato sem dobila od turistične agencije zelo ugodno ponudbo za dopust na morju. Zelo sem si želela iti na morje, vendar moja prijateljica ni imela časa iti z mano. Zato sem tvegala in poklicala njega, čeprav ga v živo še nisem srečala. Bil je presenečen in vesel, ker sem ga povabila na morje. 

Povabilo je sprejel in čez dva dni sva že bila skupaj na Korčuli. Imela sva se lepo, se spoznavala in ugotovila, da sva si zelo sorodni duši. Naslednje leto sva zopet odšla na Korčulo obujat spomine in novim dogodivščinam naproti.

Pritegnil me je njegov hudomušen opis

Pritegnil me je njegov hudomušen opis sebe in sem mu pisala, da sem jaz tudi za hece. Po nekaj smešnih dopisovanjih sva se dogovorila za kavo v lokalu na pol poti. Bila sva doma zelo blizu, kar peš se je dalo priti. Vprašala sem ga, kako ga bom spoznala. Odgovoril je: ‘Ne moreš me zgrešiti, sem najbolj debeli moški tukaj.’ Haha. Jaz pa najbolj suha. 

Med nama ni bilo ljubezenskih iskric, le prijatelja sva bila veliko let. Jaz sem njemu nosila gobe, on je meni kaj pomagal na računalniku, skupaj sva hodila na pijačo ali kaj pojest. Potem je on spoznal eno žensko, ki ni razumela, da sva le prijatelja. Zaradi mene je končal to zvezo. Ko je resno zbolel, sem bila zelo žalostna, hodila sem mu pomagati, nakupovala, kaj skuhala. A na žalost je čez pol leta umrl.

Več kot polovica vezanih je svojega partnerja spoznala na ona-on.com

63 % anketirancev, ki so trenutno v zvezi, ima izkušnjo s spletnim spoznavanjem. Skoraj polovica vprašanih (48 %) , ki so v partnerski zvezi, je svojega partnerja spoznala na spletu, več kot polovica teh prvih klikov (64 %) pa se je zgodila na spoznavnem servisu ona-on.com!

15 % anketirancev, ki so trenutno v zvezi, je na spletu spoznala prijatelja. 50 % teh anketirancev je prijatelja spoznalo na družabnem omrežju, 33 % pa na ona-on.com. 

Tudi tisti, ki so spoznali partnerja na spletu, so nam zaupali svoje izkušnje s spletnim spoznavanjem. Spodaj preberi najboljše zgodbe:

Po drugem objemu je bilo jasno

Prva sem mu sporočilo poslala jaz. On je kar hitro in simpatično odpisal. Prijetno sva klepetala, oz. si dopisovala. Nekako je bilo čutiti, da sva drug drugemu zanimiva, zato sva se kar hitro odločila za prvi zmenek v živo. Prvi mogoče še ne, ampak drugi objem je že kazal znake, da bo pot še zanimiva. In tako je tudi še danes, po devetih mesecih. 

Vsak dan počasi sva spoznavala drug drugega, odkrivala najin svet, se veselila skupnih trenutkov in kmalu ugotovila, da se je med nama rodila ljubezen. Večkrat mu povem, da če bi ga delali po mojih navodilih, željah in okusu, ne bi bil tako popoln, kot je. 

Oba imava za sabo svojo zgodbo, vsak svoje sončke, a sva sedaj skupaj oz. vsi skupaj dokaz, da lahko ponovno doživiš pravo ljubezen. Sedaj še bolj trdno in bolj doživeto, saj je najbolj pomembno, da ljubiš in da si ljubljen. 

Hvala vam, da ste bili “vzrok” najine ljubezni, saj brez vas verjetno nikoli ne bi stopila drug pred drugega.

Za spremembo sta potrebna dva

Moj dragi mi je prvi pisal in odgovoril na mojo trditev, ki sem jo imela napisano na svojem profilu, da potrebujem spremembo v življenju. Napisal je, da sta za spremembo potrebna dva. Potrebovala sem 9 mesecev, da sem mu odgovorila. 😊 Screen shot najinega začetnega dopisovanja še vedno hranim v svojem telefonu, zdaj pa že pričakujeva prvega otročka.😊❤

Včasih je potrebno le vztrajati

Prvi sem seveda poslal sporočilo jaz, ker moramo moški narediti skoraj vse, ko gre za zmenke in zapeljevanje.🙄 Toliko o tem, kako zelo si ženske želijo enakopravnosti. 🤣 Nič ni pritegnilo nikogar od naju, da je prišlo do dopisovanja – pisal sem ji tako kot stotim drugim, ker se sámo od sebe ne zgodi nič na področju romantike, če moški ne naredi prvega koraka, razen če je 10/10 lepotec. 

Z mano se je bila pripravljena dobit samo zato, ker je zaradi moje odštekane frizure zmotno mislila, da sem punker (tako kot ona).😄 Prvi zmenek se je končal s sramežljivim poljubom, zdaj sva skupaj 2 meseca in upam, da bo še dolgo trajalo, ker mi dekle karakterno zelo ustreza in sem srečen z njo. Redno se videvava, čeprav sva 110 km narazen.

Vsi anketiranci imajo svojo zgodbo, izkušnjo in večina meni, da je splet je super način, da hitro spoznaš več različnih ljudi – tako meni 44 % samskih in 35 % tistih, ki so v partnerski zvezi. 

Izkušnje s spoznavanjem prek spleta so zanimive in zabavne, nemalokrat pa peljejo v trajne ljubezenske zgodbe. Na ona-on.com se je od leta 2001 spoznalo že več kot 29.000 parov. Spoznaj svojo ljubezen na ona-on.com tudi ti – BREZPLAČNO preizkusi TUKAJ.

 

Anketa je potekala od 6.2.2023 do 5.3.2023. Nanjo je v celoti odgovorilo 482 anketirancev, od tega je bilo 11 % anketirancev v partnerski zvezi, 89 % anketirancev pa samskih. Promocija ankete je potekala na ona-on.com, na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram, TikTok) in v spletnih medijih (siol.net, bogastvozdravja.si, moja-obcina.si, …).

Ni komentarjev

Odgovori