Podnapisi za moške

Vsi vemo, da ženske in moški preprosto ne razmišljamo enako, a kako praktično bi bilo imeti podnapise ob pogovorih z drugim spolom.

ona-on-zmenki-podnapisi-za-moske

Dejstvo je, da ženske in moški večino časa drug drugega ne razumemo preveč dobro, včasih celo niti malo. Medtem ko govorimo drug z drugim, se prevodi naših misli kar nekako izgubijo v interpretacijah. Prej ali slej pride do nesporazuma. Če imamo srečo, se smejimo. Kako zelo dobrodošli  bi bili v takih primerih podnapisi za moške in ženske.

Nesporazumi vodijo v …

Pogosto pa taki nesporazumi lahko vodijo tudi do resnejših prepirov in očitkov: sploh me ne poslušaš, ne razumeš me, vseeno ti je zame. Največji problem je ta, da poskušamo raztolmačiti misli nasprotnega spola preko svojih ustaljenih vzorcev mišljenja, ki so, na žalost, omejeni z našim spolom. In kako preprosto bi bilo vse skupaj s posebnimi podnapisi, ki bi se pojavili med pogovorom in nam razjasnili kaj nam človek dejansko pripoveduje. Ker priznaj, včasih nimaš pojma, kaj ti oseba nasprotnega spola govori in zakaj.

Večkrat v različnih revijah zasledimo posebne članke o naših mislih v obliki podnapisov za moške in ženske. Čeprav so takšne rubrike objavljene predvsem v zabavo bralcev, v njih lahko najdemo vsaj kanček resnice:

Moški reče: ‘Prideš zvečer k meni na pijačo?’
Moški si misli: ‘Prideš zvečer k meni na pijačo in klepet?’
Ženska sliši: ‘Prideš zvečer k meni, da bova divje seksala, ker se ti še komaj upiram?

ona-on-zmenki-podnapisi-za-moske

Ženska se ustrezno pripravi, obrije, naliči, opere lase, nadene najbolj seksi možno perilo in odide pripravljena na bojno prizorišče. Na koncu pa se izkaže, da se je moški nameraval resnično le pogovarjati ob kakšni kavici ali vinu, po možnosti o službi in drugih skrbeh. Ali pa celo o njegovi bivši, kar je najhujši možni udarec na ženski ego.

Zakaj komplicirati, ko pa je lahko tako preprosto

Čeprav menimo, da bi oboji preprosto (ah, kako lepo bi to bilo!) lahko pričeli govoriti dejansko tisto, kar si tudi mislimo, to nikoli ne bo mogoče. Kajti, tako ženske kot moški se radi poslužujemo prikritih namigov in na ta način zapeljujemo predstavnike nasprotnega spola. Tudi zaradi tega se moramo še toliko bolj osredotočiti predvsem na druge signale, ki jih oddaja nasprotni spol. Podnapisi za moške (oziroma ženske) so torej še toliko bolj dobrodošli, ko je v igri ljubezen.

Se tudi tebi dogaja, da obstaneš na mrtvi točki, kadar poskušaš dešifrirati moški um ali ženski um? Navajamo le nekaj takih signalov, ki jih ženske namenoma oddajamo:

Ko se ženska uredi jo to znak za …

Če poskušaš dešifrirati žensko, ki načeloma uporablja ličila, lahko kaj hitro ugotoviš, kdaj se je za svoj make-up posebej potrudila in ga nanesla nekoliko drugače, kot običajno. In če ne gre ravno na kakšno gala prireditev, je to dober znak.

ona-on-zmenki-podnapisi-za-moske

Njena oblačila: nekatere ženske so sicer že na splošno nagnjene k izrazitim dekoltejem, a namen teh je vedno in vselej pritegniti poglede moških. Dejstvo je, da tudi ženske postanejo pozorne na druge predstavnice nežnejšega spola, kadar opazimo, da postavljajo na ogled svoje oprsje. Nenapisano pravilo je, da jim tega prav gotovo ne omenjamo. In čeprav je dekolte najbolj opazen, je potrebno videti celoten imidž ženske: takšna, ki jo redno videvate v spranih kavbojkah, naenkrat pa se pojavi pred vami v zapeljivem krilu, gotovo ni menjala svoje garderobe kar tako.

Če ni ravno poletje in ženska sicer ni prekomerno obsedena z lastnim videzom, je dober nasvet ta: poskušaj poškiliti na njene noge. Če so sveže obrite, je to pogosto lahko znak, da poskuša pritegniti (tvojo) »pozornost«.

Ženske obožujemo koketiranje

Nekatere ženske so sicer dosti bolj direktne in pričnejo zapeljevanje kar s pomenljivimi besedami in zapeljivim smehom, a moški morate upoštevati, da je to lahko tudi le njen način komunikacije. Zatorej naj bo prvi dokaj prikrit namig popravljanje las. Ženskam lasje pomenijo ogromno, z njimi se identificirajo in skrbijo zanje na vse mogoče načine. Če si gospodična pred teboj vztrajno popravlja pobegli kodrček za uho ali pa ga navija na kazalec, to predstavlja njeno nervozo in strah, da bi njen popoln imidž propadel prav pred tabo.

Lahni, dokaj ‘naključni’ dotiki, ki jih lahko preprosto izpeljemo, pogosto niso tako zelo naključni. Je narahlo podrsala ob tvojo dlan, ko se je stegovala za sladkornico na kavarniški mizici? Ali pa je preprosto sedla dovolj blizu, da njeno koleno ves čas počiva na tvojih nogah? To je definitivno znak zapeljevanja, saj se nobeden ne mara kar tako neprestano dotikati nekoga, ki mu ni vsaj nekoliko simpatičen.

Kaj več od tega pa, dragi moški, ni. Podnapisi za moške, ki bi raztolmačili prav vsako kretnjo, gesto ali besedo žal ne obstajajo. Čeprav se zdijo ženske predstavnice blazno komplicirane in skrivnostne in za povrh še zahtevne, pri velja eno: rade imajo, da moški prevzame prvi korak in da ‘vodi’ potek zadev. Seveda pa to ne pomeni, da ženske tudi pri tem prvem koraku ne bodo (»skrivoma) pomagale«.

Ni komentarjev

Odgovori