Pravljična poroka na Kanarskih otokih s Chic Weddings

Se želita poročiti bosa, pod palmami na osamljeni plaži ob sončnem zahodu? Ob zvokih valov in peska, ki šumi pod nogami, ko korakata do cvetličnega oboka …

Poročni obred samo za vaju in, če želita, za nekaj najbližjih družinskih prijateljev. Nato sledi romantična večerja ali poročno slavje. Na pravljični dan vaju bodo spominjale fotografije na plaži in na različnih, čudovitih krajih otoka.

Pravljična poroka na Kanarskih otokih

Od sedaj vama pri organizaciji pravljičnega dne lahko pomaga Chic Weddings. Od novembra 2019 do februarja 2020 bomo prirejali poroke in poročne pobege na Kanarskem otoku Fuerteventuri. 🙂

Poročna agencija Chic Weddings

Z lokalnimi ponudniki poročnih storitev (fotografi, restavracijami, slaščičarnami … ) smo sklenili pogodbe o sodelovanju tako, da smo stroške poroke oklestili do minimuma. Ker bom tedne pred poroko na otoku, bom poskrbela, da bo vse tako, kot sta si zamislila. 🙂 Do sedaj smo uspešno organizirali poroke in poročne pobege za dva (elopement) na več Kanarskih otokih.

Najprej bi vama rada povedala nekaj pomembnih informacij, preden se odločita za sanjsko poroko na Kanarskih otokih.

Na Kanarskih otokih je za nerezidente možen le simboličen obred.

Za ene je to sreča, za nekatere ovira. Zakonsko zvezo sklenjeno v večini drugih držav sveta je zelo težko uveljaviti v Sloveniji, oz. potrebno je veliko dokumentacije, prevodov slovenskih dokumentov v jezik države in potem prevodi listin iz jezikov države v slovenščino.

Potrebno je tudi veliko dovoljenj, potrdil, procedura za uveljavitev zakona iz tujine je v Sloveniji dolgotrajna. V kolikor se odločita zakonsko zvezo simbolično skleniti na Kanarskih otokih, se v Slovenijo enostavno naročite za uradno poroko na upravni enoti in to je to. 🙂

Zakaj smo se odločili ta projekt organizirati pozimi?

Ravno zato, ker je takrat najlepše vreme na otokih. 🙂 Temperature se gibljejo okoli 25 stopinj, veliko je sončnih ur in le nekaj deževnih dni. Cene letalskih kart in namestitve so lahko še enkrat cenejše v zimskem obdobju.

Kako lahko prideva do tja?

Pozimi, ker ni sezona dopustov, lahko letita na Kanarske otoke zelo ugodno. Večinoma se Slovenci odločajo za lete iz Italije (Milan-Bergamo, Pisa), Avstrije (Dunaj) ali Madžarske (Budimpešta). Ugodni so tudi hoteli. Z veseljem vama bom pomagala pri iskanju najbolj ustreznega leta in namestitve.

Vsi Kanarski otoki so vulkanskega porekla.

Vulkani seveda danes niso aktivni. 🙂 Ampak so nam pustili magmo povsod po otokih in tudi na obali. To pomeni, da so plaže izvirno s črnim peskom. Na nekaterih otokih (Tenerife) je nekaj umetno narejenih plaž s peskom kupljenim iz Sahare.

Na Fuerteventuri so plaže na vzhodni strani otoka peščene zaradi peska, ki je napihnjen iz Sahare. Zato so tukaj na voljo za pravljični obred rajske plaže z drobnim belim peskom in nekoliko bolj nenavadne, ampak enako lepe plaže s črnim peskom.

Vsak izmed Kanarskih otokov je poseben in ima obilico stvari za obiskati.

Na Fuerteventuri bosta lahko uživala med ogledom nacionalnih parkov, zaščitenih rezervatov narave, kopanjem in poležavanjem na čudovitih plažah in ogledovanjem krasnih mest in zgodovinskih znamenitosti.

Do nekaterih naravnih znamenitosti ni avtomobilske poti, zato predlagam, da si vzameta pohodniško opremo, ker so takšna mesta po navadi najlepša. 🙂 Polno je kontrastov. Poleg vseh stvari za pogledati, je bogato tudi nočno življenje. Od tradicionalne kanarske glasbe do modernih uspešnic.

Poročna agencija Chic Weddings

Kanarska kulinarika je tudi nekaj posebnega. Veliko je pustolovskih parkov, v katerih bosta morala plezati po drevesih, plavati ali skakati s padalom.

Če sta bolj za oddih in romantičen dopust, lahko izbereta nekatero izmed osamljenih plaž. Vsekakor, kolikor koli dni si rezervirata za dopust na otoku, vama ne bo dolgčas. Fuerteventura je idealno mesto za romantično poroko in nato aktivne ali sproščene medene tedne.

Na otoku sem preživela nekaj časa in se zavedam vseh možnosti, ki ga ponuja. Ne morem vam opisati, kako lepe so lahko poroke tam …

Vabim vse pare, ki si želijo romantične poroke na plaži ob sončnem zahodu, da izkoristijo to možnost in si uresničijo sanje. Ni vama treba zapraviti veliko denarja za sanjsko poroko.

Vsi ljubitelji sonca in morja pišite mi na tatjana@chicweddings.si 🙂

Poročna agencija Chic Weddings

Ni komentarjev

Odgovori