Pretirano prilagajanje škodi na dolgi rok

Kdaj je prilagajanje zaželeno in kdaj moteče?

Ste v življenju prilagodljivi? Prilagajanje je seveda ključ do marsičesa, vendarle pa s prilagajanjem ni treba pretiravati.

Še posebej kadar govorimo o zmenkih, pretirano prilagajanje morda ne bo najboljši nasvet. Seveda je dobro biti prilagodljiv glede časa in kraja zmenka pa še kje, a vseeno ne vedno in povsod.

Za začetek ne storite napake in se ne prilagajajte vsem filtrom in podatkom v opisu profila osebe, ki jo spoznavate. Ta oseba vsega tega ni navedla zato, da bi našla nekoga, ki bo ob vsem naredil kljukico pač pa zato, da opiše sebe in kaj se lahko od nje pričakuje.

Ljudje v partnerju iščemo kompatibilnost

Prav zaradi tega prihaja tudi do primerov, ko se nekdo pretirano prilagaja drugemu, da bi izpolnil pričakovanja. A kljub vsemu to še ne pomeni, da morate biti navdušeni nad vsemi športi in hobiji, ki jih navaja vaša simpatija. Tudi ona sama tega ne pričakuje, sicer pa je bolj zanimivo spoznati nekoga s katerim smo do neke mere kompatibilni, vendarle pa si dovolimo biti unikat.

Prilagajanje je v partnerstvu nujno potrebno – vendar le do neke mere.

On rad gleda nogomet, ona raje hodi v gledališče. Če jo to eden redkih terenov, kjer si nista popolnoma enaka je morda čas za prilagajanje. Zakaj pa ne bi kdaj počela tudi nekaj drugega. Pojdita enkrat skupaj na ogled tekme, drugič pa v gledališče. Seveda ne na silo, a v resnici sploh ni tako hudo.

Ko prilagajanje zmoti

Poznate tisti občutek, ko na prvem zmenku ugotovita koliko skupnih točk imata in navdušeno vzklikata “neee?! Res?! Jaz tudi!”? Seveda, saj jih poznamo vsi. In ti trenutki so nadvse simpatični ter dobrodošli vse dokler pač niso. In to se zgodi, ko dobimo občutek, da se kar nekoliko pretirano ujamemo v vsem.

Bodi to, kar si!

Če se nekdo popolnoma podredi drugemu in prilagaja ne glede na to ali mu je nekaj dejansko všeč ali ne, to vsekakor škodi vsaj na dolgi rok. Na dolgi rok zato, ker boste morali živeti s človekom, ki ga veselijo nekatere reči, ki vas v resnici ne, čeprav ste ves čas govorili drugače. Obenem pa ljudje večinoma ne maramo, da nam na vsako izrečeno besedo kimajo in dajejo prav. Nekaj časa že paše, a zagotovo ne v nedogled, ker ni čutiti iskreno.

Poiščite srednjo pot

Vprašaj se, ali te bo neprestano prilagajanje osrečilo na dolgi rok.

Če ste večino časa takšni, da radi ugajate in se zaradi tega veliko prilagajate, pomislite za hip tudi nase. Na svetu ste s povsem enako nalogo, kot vsi ostali. Želite in zaslužite si biti srečni, zato razmišljajte tudi v tej smeri. Če boste zgolj ugajali partnerju, vas to verjetno ne bo prav dolgo osrečevalo.

Čeprav pa je v resnem razmerju občasno potrebno tudi prilagajanje. A ne zgolj enostransko, tudi partner bi se moral kdaj prilagoditi v vaše dobro. Ne mislite, da vas bodo grdo gledali, če se ne boste na zmenku z vsem strinjali. V resnici se lahko pripeti ravno obratno. Pretirano kimanje vas lahko spravi v težave saj boste videti šibki in neodločni. Ljudje pa v partnerju iščemo moč in samozavest.

Bodite vi. Bodite otrok v telesu odraslega, športni navdušenec, umetnik ali pa ambiciozen poslovnež. Izžarevajte svojo energijo in se ne uklanjajte vedno kadar se vam zdi, da se vaše mnenje nekoliko razlikuje zgolj zato, da bi ugajali. Ljudje smo si različni in prav zato je ta svet tako zanimiv. Prav zato boste zanimivi za druge.

Ni komentarjev

Odgovori