Primeren partner zame

V vsakem ljubezenskem razmerju je treba nekaj žrtvovati, da lahko nekaj dobimo v zameno. Pazi le, da ne bodo prizadeta tvoja čustva.

Primeren partner je tisti, ki te podpira. Ni vedno vse rožnato vendar, če znata najti kompromis, je lahko zelo lepo.

Primeren partner je tisti, ki te osrečuje na več nivojih. Za partnerja si poišči nekoga, ki dobro obvladuje (svoj) stres. Če najdeš “mirnega” človeka, torej nekoga, ki ni nagle jeze in ni “kolerik”, ti ne bo treba blažiti ali kot spužva vpijati njegovih izpadov zaradi stresa. Ne bodi boksarska vreča.

Pri izbiri partnerje postavi kriterije: Vprašaj se kdo je primeren zate.

Poišči nekoga, ki ti je podoben.

Seveda to velja samo, če si si všeč. Če si greš na živce, potem ne potrebuješ nekoga, ki bo to še potenciral. Ne potrebuješ ogledala, ki bo neprestano kazalo tvoje napake. V takem primeru, preden iščeš partnerja, razmisli, kaj lahko narediš na sebi.

Idealno mesto za iskanje primernega partnerja je splet. Spletni servisi, kot je tudi največji ona-on.com, ponujajo vrsto prednosti pri iskanju partnerja. Najpomembnejša pa je, zgoraj omenjena, podobnost. Preko skrbno in natančno načrtovanih filtrov, izbiraš le med simpatijami, ki ti resnično ustrezajo. Primeren partner se morda skriva za ovinkom. Preveri.

 

ona-on-zmenki-primeren-partner

Nauči se komunicirati in s tem reševati probleme.

V vsakem razmerju pride do prepirov in neskladij, ampak to še ne pomeni, da nista za skupaj. Naučita se, kako reševati konflikte, in se za zaključek še pošteno pobotajta – saj vesta kako, ne? Če se bosta prerekala “nepravilno” (če bosta govorila en čez drugega, ne poslušala, kaj vam ima povedati, in ignorirala lastne napake), bosta samo medsebojno zrušila samozavest, ljubljeno osebo boste užalili, razmerje pa privedli do tega, da razpade.

Izogibaj se čustveno nestabilnim.

Tisti s (preveč) čustvenimi problemi bodo povzročili, da boš tudi ti v ‘primeži’ nejevolje. Če je partner ves čas depresiven ali slabe volje, bo v slabo voljo spravil tudi tebe. Ni dvoma o tem, da ima vsakdo kdaj slab dan in potrebuje oporo. V teh dneh se morate “žrtvovati” in ljubljeni osebi pomagati. S čustveno nestabilnimi smo mislili predvsem na tiste, ki se jim nasmeh na ustnice nariše samo, če zadenejo na lotu.

Ni komentarjev

Odgovori