Pripravljeni na nov korak v svojem življenju?

Ste samski in se odločate o prijavi na spoznavni portal, da bi spoznali ljubezen svojega življenja. Pa ste na to pripravljeni?

Za nekatere je samski status neka črna pika v življenju, ki se jo je potrebno karseda hitro znebiti za vsako ceno. Ker samski so samo tisti, ki so nezanimivi in se slabo znajdejo v družbi. Pa ni res! Nekateri so samski ker jim je tako ljubše. Morda iščejo smisel življenja, se poglabljajo vase in duševno rastejo.

Z nekaj kliki do pravega partnerja.

To pa seveda ne pomeni, da niso odprti za iskrice, ljubezen in zveze. Prijaviti se na portal za zmenke je danes sila enostavno. Nekaj klikov, opis in že se znajdemo pred očmi množice samskih med katerimi je morda tudi “tista” ali “tisti”. A kdaj se podati na to pot in s kakšnimi nameni?

Vsi prijatelji imajo partnerje

Kdaj bo mene zadele kupidova puščica?

To seveda ni najboljši razlog za iskanje sorodne duše oziroma zveze. Če imajo vsi prijatelji in prijateljice v družbi partnerje to še ne pomeni, da morate biti po tej plati enaki. Preveč se radi primerjamo z drugimi in to počnemo na vseh področjih. V šoli, službi, doma, v družbi.

Ljudje smo vsak zase edinstveni in prav nobene potrebe ni, da bi sledili nekim vzorcem zgolj zato, da bi zadovoljili družbi in njenim nenapisanim standardom. Iskati si partnerja zato, da bi lahko v paru sedeli z drugimi nikakor ni pravi razlog. Čeprav imajo prijatelji svoje boljše polovice pa gredo z vami še vedno na kavo tudi sami.

Poiščite svoj notranji jaz

Včasih se mora človek enostavno usesti sam s seboj in se pogovoriti. Seveda ne v polnem lokalu in na glas, vendarle pa se pogovoriti s svojim notranjim jazom in ga vprašati, kaj si želi. Poslušati je potrebno sebe in svoje srce ter se lotiti iskanja partnerja šele takrat, ko je nedvoumno jasno, da je to “tisto”.

Vse ostalo je metanje peska v oči. Sebi in drugim seveda, ki morda v nekom zagledajo potencialnega partnerja, simpatijo, ki ji na lica nariše nasmeh, v resnici pa na drugi strani ni prisotna enaka volja ali želja po tem, da bi gradila skupno prihodnost.

Ljubezen

Čiščenje starih zgodb

Nemalokrat je krivec za negotovost in neodločnost nekaj, kar se je že zgodilo in je ostalo nekje zadaj v malih možganih ter neprestano kljuva, spominja in opominja. Takšen primer so denimo ločitve od prejšnjih partnerjev. Ne glede na to ali grde ali normalne, vedno pustijo določene posledice.

Morda so v zgodbo vključeni tudi otroci, nedokončani postopki ločitve, delitev premoženja itd. Nekako velja, da je potrebno z vsem tem opraviti preden se znajdemo na portalu za samske sicer se obetajo zgolj težave in slaba volja.

Občutek prehitre ure

Marsikdo se spoznavanja loti, ker ima nenehno občutek, da čas prehitro beži mimo njega in, da dejansko ves čas nekaj zamuja. Iskanje partnerja na silo še nikoli ni obrodilo sadov. Če sta si dva namenjena se bosta že našla, ko bo za to čas. A ne dajmo svojega življenja v popolnosti v roke usodi.

Spoznavanja se lotimo, ko smo docela prepričani v to, da si tega želimo. Ko imamo v glavi sliko kakšnega partnerja si želimo, zakaj si ga želimo in kaj smo pripravljeni dati. Ko v srcu čutimo, da je napočil čas za ljubezen, iskrice, spogledovanje in uživanje v dvoje. Niste prepričani ali ne bi na začetku raje zgolj prijateljstvo, romanco …? Niste edini in v tem je čar spoznavanja preko spleta kjer se lahko iz povsem nedolžnega pogovora razvije tudi resna zveza.

Ni komentarjev

Odgovori